E. Želionio vedamas „Neptūnas“ namuose palaužė „Lietkabelį“
Foto: Fotodiena/M. Baranauskas

E. Želionio vedamas „Neptūnas“ namuose palaužė „Lietkabelį“

Autorius: E. Kirvelaitis
2017-12-02

Po ilgosios pertraukos aukštesnę pavarą įjungęs Klaipėdos „Neptūno“ klubas dar kartą apgynė namų tvirtovę.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai 86:76 (21:13, 19:28, 22:13, 24:22) nugalėjo Panevėžio „Lietkabelio“ ekipą ir pasivijo pastaruosius „Betsafe–LKL“ čempionato turnyrinėje lentelėje.

Rezultatyviausias ir naudingiausias sezono rungtynes sužaidė Edgaras Želionis – „Neptūno“ puolėjas per 31 aikštėje praleistą minutę surinko dvigubą dublį, pelnydamas 23 taškus, atkovodamas 10 atšokusių kamuolių bei surinkdamas 31 naudingumo balą.

„Gaila, kad nepavyko laimėti daugiau nei 12-os taškų skirtumu, – po mačo sakė K. Maksvytis. – Mes turime būti energijos komanda. Geriau žaidėjai pergyvena ir klysta, negu žaidžia be emocijų.“

Juanas Palaciosas surinko 13 taškų, Mindaugas Girdžiūnas ir Arnas Butkevičius pridėjo po 12 taškų, o Tomo Delininkaičio sąskaitoje buvo 11 taškų.

„Lietkabelio“ gretose išsiskyrė 18 taškų pelnęs Adas Juškevičius. Gary Taltonas surinko 13 taškų ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus, o Darjušas Lavrinovičius ir Žanis Peineris atitinkamai pridėjo po 12 ir 11 taškų.

„Kamuolys mums turi būti kaip deimantas, – po rungtynių kalbėjo svečių strategas Artūrs Štalbergs. – Mes turime jį branginti kaip deimantą, o ne dalinti varžovams į kairę ir į dešinę.“

Rungtynes geriau pradėjo „Neptūnas“, kuris jau pirmajame kėlinyje įgavo dviženklį pranašumą (15:5). Ketvirčio pabaigoje „Lietkabelis“ kiek sušvelnino rezutatą (13:21). Antrajame kėlinyje vaizdas apsivertė aukšyn kojomis – svečiai sugrįžo į rungtynes ir prieš ilgąją pertrauką jau buvo priekyje – 41:40.

Po ilgosios pertraukos lyg ant sparnų rungtyniavęs „Neptūnas“ trečiąjį kėlinį laimėjo 9 taškų persvara ir prieš lemiamą ketvirtį pirmavo (62:54). Ketvirtajame kėlinyje uostamiesčio krepšininkai išlaikė turėtą pranašumą ir šventė pergalę – 86:76.

Rungtynių momentas:

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentaras:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris