Kur didelio M. Echodo šuolio paslaptis?
Foto: Fotodiena.lt

Kur didelio M. Echodo šuolio paslaptis?

Autorius: LKL.LT
2017-12-11

Kai rugpjūčio viduryje Vilniaus „Lietuvos rytas“ paskelbė apie sutartį su Martynu Echodu, sostinės komandos komplektacija buvo beveik baigta. Jaunasis M. Echodas tapo vienu paskutinių apie ateitį galvojančio klubo pirkinių.

Niekas nesitikėjo, kad jauniausias „Lietuvos ryto“ žaidėjas po trijų mėnesių bus naudingiausias komandos narys „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

„Lietuvos ryto“ trenerio Rimo Kurtinaičio nuomone, tai – dėsningas rezultatas žinant M. Echodo požiūrį į krepšinį.

„Ne paslaptis, kad paskambinau jam asmeniškai dar nepasirašius sutarties, – duodamas interviu LKL laidai „Ilgoji pertrauka“ sakė R. Kurtinaitis. – Taip visada darau su žaidėjais – pirma paklausiu, ar nori žaisti mūsų komandoje. Jei prasideda: „Kiek minučių, kiek pinigų?“, tai kalba nevyksta. Iškart pasakiau, kad galiu pažadėti sunkias treniruotes, galiu pažadėti: jei gerai treniruosiesi – ir 40 minučių aikštelėje. Bet galiu pasakyti – jei niekas nepavyks, nieko negausi aikštelėje. Jis atsakė paprastai: „Labai noriu žaisti jūsų komandoje“.

M. Echodas pasirinko Vilnių, nors yra Kauno „Žalgirio“ sistemos auklėtinis. Dabar 206 cm ūgio puolėjas renka po 14,8 naudingumo balo vos per 19 aikštėje praleidžiamų minučių ir yra naudingiausias „Lietuvos ryto“ gretose.

„Jis daug dirba: prieš treniruotę, po treniruotės, ir turime rezultatą, – sakė Mindaugas Lukauskis. – Jis žiūri į ateitį, dirba, stengiasi, tobulėja. Treneris duoda galimybę žaisti ir jis tuo pasinaudoja. Tai gera jo kaip žaidėjo savybė.“

R. Kurtinaičio teigimu, jau vėliau, kai M. Echodas turėjo sutartį su „Lietuvos rytu“, treneris sužinojo, kad krepšininkas nesidomėjo savo atlyginimu – nežinojo, kiek uždirbs.

„Vaikinas man patiko tuo, kad koncentruojasi į krepšinį, – teigė R. Kurtinaitis. – Ne į kontrakto dydį ar komandos pavadinimą. Jis mato Europos taurę, mato, kad komanda buriama ne šiaip sau „apsišaudyti“, o siekti pergalių. Jis tai mato kaip privalumą. Su tokiu požiūriu į gyvenimą jis gali daug pasiekti.“

Pats M. Echodas dabar dalijasi viena rūbine su būriu krepšininkų, kurių žaidimu žavėdavosi tik per ekraną.

„Užaugau juos stebėdamas per televiziją, nesitikėjau, kad būsiu su jais vienoje komandoje, – neslėpė M. Echodas. – Jie turi daug patirties, stengiasi padėti, mato, kad kartais nesiseka, sunku, bando pagelbėti.“

Bene daugiausia patarimų komandos draugui turi M. Lukauskis, vyriausias „Lietuvos ryto“ žaidėjas. Veteranas įsitikinęs, kad M. Echodo laukia šviesi ateitis.

„Jei taip ir toliau dirbs, stengsis, klausys, ką treneriai sako, tai manau, kad gali toli eiti“, – aukštaūgio potencialą įžvelgė M. Lukauskis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris