Antroje mačo dalyje susiėmęs „Žalgiris“ parklupdė „Vytautą“
Foto: Fotodiena/J, Elinskas

Antroje mačo dalyje susiėmęs „Žalgiris“ parklupdė „Vytautą“

Autorius: E. Kirvelaitis
2017-12-16

Po įspūdingos pergalės Eurolygoje Kauno „Žalgirio“ klubas pergalių kraitį papildė ir „Betsafe–LKL“ čempionate.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai Prienuose 89:70 nugalėjo aštuoniese žaidusius Prienų-Birštono „Vytauto“ krepšininkus.

„Gerai, kad laimėjome po tokių emociškų rungtynių Stambule, – po mačo kalbėjo „Žalgirio“ vairininkas Š. Jasikevičius. – Blogai, kad kai kurie žaidėjai, kurie turi naudotis tokiomis rungtynėmis pagerinti savo formą ir apskritai geriau jaustis, papraščiausiai namo važiuoja jausdamiesi blogiau.“

Vienas „Žalgirio“ lyderių buvo naudingiausias rungtynes karjeroje sužaidęs Gytis Masiulis. Jaunasis krepšininkas pelnė 13 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 20 naudingumo balų.

Rezultatyviausiai kauniečių gretose žaidė 14 taškų pelnęs Antanas Kavaliauskas. Axelis Toupane pridėjo 12, o Aronas White'as – 11 taškų.

„Vytauto“ komandoje rezultatyviausias buvo Edvinas Šeškus, kuris surinko 19 taškų ir taip pagerino asmeninį rezultatyvumo rekordą „Betsafe–LKL“ čempionate. 

Rezultatyviausias rungtynes nuo 2013 metų sužaidė Gediminas Maceina, pelnęs 15 taškų. Tiek pat taškų surinko ir po traumos atsigaunantis Regimantas Miniotas. Egidijus Dimša pridėjo 10 taškų.

„Visi suprato, kad tiems 8 žaidėjams laimėti prieš „Žalgirį“ būtų ne fantastika, o fantastika fantastika“, – vaizdžiai auklėtinių galimybes įvertino V. Šeškus.

Prieniškių komandoje nežaidė net trys starto penketo žaidėjai – Eigirdas Žukauskas ir Denisas Lukašovas gydėsi traumas, patirtas praėjusiose rungtynėse prieš Kėdainių „Nevėžio“ ekipą, o Tomas Dimša buvo kamuojamas peršalimo padarinių.

„Kad ir pralaimi, bet turi būti panašus žaidimas ir užsivedimas, – po rungtynių neliūdėjo „Vytauto“ strategas Virginijus Šeškus. – Kad ir pralaimime 15-20 taškų, tačiau turi būti žaidžiama iki galo.“

Rungtynes abi komandos pradėjo apylygiai (11:11), tačiau tuomet „Žalgiris“ surengė spurtą 10:0 ir atitrūko (21:11). Po pirmojo kėlinio priekyje buvo svečiai (27:20). Antrasis ketvirtis buvo itin nerezultatyvus, o prieš ilgąją pertrauką komandas skyrė tie patys 7 taškai – 39:32.

Trečiajame kėlinyje „Žalgiris“ įjungė aukštesnę pavarą ir prieš lemiamą ketvirtį turėjo dviženklį pranašumą (62:48). Lemiamas ketvirtis tebuvo formalumas ir pergalę šventė kauniečiai – 89:70.

Rungtynių momentas:

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentaras:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris