„Betsafe“ prognozė: Aukštaitijos derbyje – „Pieno žvaigždžių“ pergalė
Foto: Fotodiena/J. Elinskas

„Betsafe“ prognozė: Aukštaitijos derbyje – „Pieno žvaigždžių“ pergalė

Autorius: LKL.lt
2018-01-06

Tris pralaimėjimus paeiliui patyrusi Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipa į pergalių kelią mėgins grįžt sekmadienį, kuomet namuose priims padėti stabilizavusį Utenos „Juventus“ klubą. Tai bus pirmasis Gedimino Petrausko mačas prieš jo buvusią komandą, kurią paliko vos prieš du mėnesius.

LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šio ir kitų 18-ojo „Betsafe–LKL“ čempionato turo rungtynių prognozę.

Vasarą „Juventus“ vairą perėmęs G. Petrauskas Utenoje neužsibuvo. 32-ejų specialisto vedama ekipa „Betsafe–LKL“ pirmenybėse startavo 7-iais pralaimėjimais paeiliui, o tai strategui kainavo darbo vietą.

Naujuoju Utenos komandos vairininku tapo buvęs trenerio asistentas, taip pat klubo prezidentas ir dalininkas – Žydrūnas Urbonas. 41-erių stratego debiutas įvyko būtent prieš „Pieno žvaigždžių“ klubą. Tuomet Ž. Urbono laukė skaudus pralaimėjimas namuose (75:81) bei išvarymas iš aikštelės už dvi technines pražangas.

Visgi vėliau į avarinę situaciją įmestas specialistas stabilizavo padėtį, o „Juventus“ per likusias 9-ias rungtynes laimėjo 6 kartus. Tokia sėkminga atkarpa leido jiems pakilti iš lentelės dugno bei dar su dviejomis komandomis dalintis 5-8 vietomis pozicijomis pirmenybėse.

Simas Buterlevičius
Grįžtame prie Utenos krepšiniui suprantamos filosofijos.

„Nekaltinu pirmojo trenerio ir negiriu dabartinio, tačiau mūsų žaidimas tapo mažiau banguotas, – teigė „Juventus“ gynėjas Simas Buterlevičius. – Man patinka tai, kad mūsų komanda stabilizuojasi. Grįžtame prie Utenos krepšiniui suprantamos filosofijos, kad privalome koncentruotis gynyboje. Paskutinės kelerios rungtynės nors ir vyko sunkiai, tačiau varžovams neleidome pelnyti daug ir lengvų taškų. Taip „Juventus“ ir turi atrodyti: kieta komanda gynyboje ir agresyvi puolime.“

Solidų krepšinį paskutiniu metu demonstruojanti „Juventus“ per pastarąsias trejas rungtynes vidutiniškai praleidžia po 74,3 taško, o tai yra antras geriausias rezultatas visoje lygoje. Uteniškių gynyba supančiojo „Lietkabelį“ (91:71) bei kaip reikia privertė paplušėti „Žalgirį“ (74:78).

Priešingas vaizdas šiuo metu yra Šiaurės Lietuvoje, kur „Pieno žvaigždžių“ komandoje spragos kyšo būtent gynyboje.

Pasvaliečiai per pastarąsias trejas rungtynes vidutiniškai į savo krepšį praleidžia po 92,3 taško. Tokia silpna gynyba buvo viena pagrindinių priežasčių, kodėl šiuos tris mačus G. Petrausko auklėtiniai paliko nuleidę galvas.

Visuose šiuose susitikimuose „Pieno žvaigždės“ turėjo įgijusios solidžius pranašumus, kurių išsaugoti nesugebėjo. Dvikovose prieš „Lietkabelį“ ir „Dzūkiją“ pasvaliečiai vienu metu pirmavo 9 taškų persvara, tuo metu prieš „Neptūną“ – net 22 taškų pranašumu.

Steponas Babrauskas
Jei esame geri mokiniai, tai pamokas išmokome.

„Tokie pralaimėjimai išmuša iš vėžių, – teigė „Pieno žvaigždžių“ kapitonas Steponas Babrauskas. – Kai pirmauji didele persvara ir turi šansą laimėti, bet juo nepasinaudoji, tai išmuša iš vėžių. Tačiau nenuleidžiame rankų. Žinome, ką padarėme blogai ir bandome tai pataisyti. Mes pralaimėjome trejas rungtynes paeiliui ir iš visų jų turėjome, ko pasimokyti. Jei esame geri mokiniai, tai pamokas išmokome. Laikas tai išpildyti aikštelėje.“

Braškančios „Pieno žvaigždžių“ gynybos sekmadienį laukia sudėtingas testas. Į Pasvalį atvyksta rezultatyviausias pirmenybių krepšininkas Anthony Irelandas, vidutiniškai varžovams šį sezoną atseikėjantis 14,8 taško. Amerikietis dar prideda 4,3 rezultatyvaus perdavimo (5 vieta lygoje) bei 15,3 naudingumo balo (6 vieta).

Steponas Babrauskas
Rungtynėse su „Juventus“ privalome pademonstruoti charakterį.

„Mes privalome gintis, – trumpai pagrindinį dvikovos akcentą įvardino S. Babrauskas. – Momentais mes tą darome gerai, tačiau vėliau nutrūkstame. Rungtynėse su „Juventus“ privalome pademonstruoti charakterį. Gynyboje mes dar nesusikalbame, tačiau tam reikia laiko, kurio, deja, neturime.“

Vienas pagrindinių „Pieno žvaigždžių“ vedlių šį sezoną yra Viačeslavas Bobrovas. Žibantis ukrainietis vidutiniškai pelno po 13,8 taško, atkovoja po 6,2 kamuolio, atlieka po 2,3 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 16,7 naudingumo balo.

Pagal pelnytus taškus, atkovotus kamuolius bei efektyvumą V. Bobrovas užima antrąsias vietas visoje lygoje.

Solidi puolėjo statistika artimiausiu metu gali kiek sumenkti, nes į Pasvalį grįžta vienas praėjusio sezono lyderių Osvalandas Olisevičius. Mėlynus „Pieno žvaigždžių“ marškinėlius vilkės ir Kosovo rinktinės vidurio puolėjas Lisas Shoshi.

Avarinėje situacijoje atsidūrusios „Pieno žvaigždės“ bando kaip įmanoma greičiau integruoti naujokus į žaidimą.

„Forsuojame situaciją, nes bandome apšlifuoti naujokus, – sakė S. Babrauskas. – O. Olisevičius jau yra žaidęs Pasvalyje, jis viską žino, tad jam nereikės daug laiko adaptuojantis. Tačiau turime naują aukštaūgį ir privalome jį integruoti į žaidimą.“

Naujieji „Pieno žvaigždžių“ pirkiniai prieš būsimą mačą įneša šiokios tokios nežinomybės. Labai sudėtinga nuspėti kaip psichologiškai tiek naujieji, tiek senieji žaidėjai sureaguos į pokyčius.

Simas Buterlevičius
Tokiose rungtynėse gali būti nenuspėjamumo faktorius, kurį pamatysime tik rungtynėse.

„Yra psichologinis momentas, kuomet nežinai, kaip pokyčiai paveiks varžovus, – dėstė S. Buterlevičius. – Ar naujo žaidėjo atėjimas, ar atleidimas. Mūsų nusiteikimui tai įtakos daryti neturėtų, tačiau įdomu, kaip tai palies varžovus. Gal koks žaidėjas neturėjo pasitikėjimo, o dabar jo įgaus. Tokiose rungtynėse gali būti nenuspėjamumo faktorius, kurį pamatysime tik rungtynių metu.“

„Betsafe“ prognozuoja, kad Pasvalio ekipos naujokai duos teigiamą impulsą bei padės komandai nutraukti pralaimėjimų seriją. Dvikovos startas – sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV ir LNK GO.

Pasaulinės sporto žiniasklaidos dėmesio centre atsidūręs Prienų–Birštono „Vytautas“ atvyksta į Vilnių, kur bandys mesti iššūkį pralaimėjimu Europos taurės „Top 16“ etapą pradėjusiam „Lietuvos rytui“. Ar šios dienos mače debiutuos broliai Ballai? „Lietuvos rytas“ – „Vytautas“ šeštadienį 17:00.

Ramūnas Butautas pergalingai debiutavo Panevėžio „Lietkabelyje“ bei padėjo nutraukti penkių pralaimėjimų seriją. Šiandien į Panevėžį atvyksta kovingieji ir lengvų pergalių nedalinantys dzūkai. „Lietkabelis“ – „Dzūkija“ šeštadienį 17:20.

Kauno „Žalgirio“ pasaką Eurolygoje pristabdė Belgrado „Crvena Zvezda“, o po penkių pergalių serijos pirmąjį pralaimėjimą patyrę kauniečiai sieks iš naujo užsivesti rungtynėse su „Nevėžiu“. „Žalgiris“ – „Nevėžis“ sekmadienį 17.20. 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris