SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyro burtai: istorija ir reikšmė
Foto: Fotodiena.lt

SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyro burtai: istorija ir reikšmė

Autorius: LKL.LT
2018-01-18

SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyras rengiamas trečią kartą ir sekmadienį traukiant burtus paaiškės ketvirtfinalio poros. Šiemet bus naudojama trečia skirtinga sistema siekiant išaiškinti, kurios komandos tarpusavyje žais ketvirtfinalyje.

Kodėl priimtas sprendimas dar kartą keisti sistemą? Kokia SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalių istorija? Ir kokia šio turnyro burtų traukimo reikšmė?

Inauguracinis turnyras 2016 metais. Pirmas turnyras rengtas Vilniuje ir aštuonios geriausios komandos varžėsi tris dienas paeiliui: sostinėje buvo surengti ir ketvirtfinalio susitikimai, ir finalo ketverto varžybos.

Tuomet ketvirtfinalio poros sudarytos be burtų: po dviejų LKL ratų pirmavęs Kauno „Žalgiris“ žaidė su aštunta komanda Kėdainių „Nevėžiu“ ir t.t.

Ką reikia žinoti apie SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyro burtus?
Ketvirtfinalio porų burtai traukiami antrą kartą; šį sykį namų aikštės pranašumą turės stipresnė komanda.
Pirmajame krepšelyje bus „Žalgiris“, „Neptūnas“, „Lietuvos rytas“ ir „Lietkabelis“. Antrajame – „Juventus“, „Šiauliai“, „Pieno žvaigždės“ ir „Dzūkija“.
Burtų traukimo ceremonija vyks sekmadienį, per rungtynių tarp „Neptūno“ ir „Žalgirio“ pertrauką, ceremoniją tiesiogiai transliuos BTV.
Finalo ketvertas vyks Klaipėdoje vasario 17-18 d., bilietus į renginį platina bilietai.lt.

Šis turnyras nepateikė jokių netikėtumų: ketvirtfinalius ir pusfinalius laimėjo aukščiau LKL turnyro lentelėje buvusios komandos, arši kova vyko finale, kur reguliariajame sezone pirmavęs „Žalgiris“ krito nuo „Lietuvos ryto“ kirčio 57:67.

„Lietuvos rytas“ tapo pirmo Karaliaus Mindaugo taurės turnyro nugalėtoju, o po inauguracinio turnyro nuspręsta įnešti intrigos.

Antrasis renginys 2017 metais. Antrasis turnyras organizuotas Kaune, bet čia surengtas tik finalo ketvertas. Ketvirtfinalio mūšiai vyko keturiuose skirtinguose miestuose.

2017-aisiais nuspręsta įtraukti burtų ceremoniją. Pirmos keturios komandos burtų keliu suporuotos su 5-8 vietas užėmusiomis LKL ekipomis. Maža to, burtais buvo aiškinama, kuriame mieste vyks ketvirtfinalio rungtynės, ir tai pateikė staigmenų.

Smūgį patyrė penktą vietą reguliariajame sezone užėmęs „Neptūnas“ – ketvirtfinalyje gavo favoritą „Žalgirį“, rungtynės vyko Kaune ir Klaipėdos komanda neturėjo vilčių. „Žalgiris“ buvo vienintelė pirmojo ketverto komanda, ketvirtfinalį žaidusi savo aikštėje.

Išvykos kitoms favoritėms buvo sudėtingos: „Vytautas“ (4 komanda) Pasvalyje pranoko „Pieno žvaigždes“ (6 komanda), o „Lietkabelis“ (2 komanda) sunkiai susitvarkė su „Dzūkija“ (8 komanda).

O rungtynės Utenoje įėjo į turnyro istoriją. Septinta lygos komanda „Juventus“ 87:84 parklupdė „Lietuvos rytą“ (3 komanda), ir titulą gynusi sostinės komanda pasirodymą baigė jau ketvirtfinalyje.

Be „Lietuvos ryto“ likęs finalo ketvertas Kaune prarado dalį savo žavesio, į finalą žengė tuomet dvi stipriausios LKL komandos ir titulą be didesnės intrigos iškovojo „Žalgiris“, 84:63 pranokęs „Lietkabelį“.

Trečiasis turnyras 2018 metais. Dviguba burtų traukimo ceremonija 2017-aisiais sukėlė nepasitenkinimo tarp stipriausių LKL komandų. Todėl 2018-aisiais nuspręsta atsisakyti burtų sprendžiant, kur vyks ketvirtfinalio rungtynės. Namų aikštės pranašumą automatiškai užsitikrino keturios stipresnės komandos.

Vis dėlto burtai tapo neatsiejama SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyro dalis ir šiemet vėl burtais bus sprendžiama, kokios bus ketvirtfinalio poros.

Pirmajame – stipresnių komandų – krepšelyje bus „Žalgiris“, „Neptūnas“, „Lietuvos rytas“ ir „Lietkabelis“. Antrajame – „Juventus“, „Šiauliai“, „Pieno žvaigždės“ ir „Dzūkija“.

Ketvirtfinalius vasario 13 d. savo aikštėse žais „Neptūnas“ ir „Lietkabelis“, o vasario 14 d. namie varžovus priims „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“.

Kokios bus 2018 m. SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyro poros, paaiškės sekmadienį per burtų traukimo ceremoniją Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, per „Betsafe–LKL“ čempionato rungtynių tarp „Neptūno“ ir „Žalgirio“ pertrauką. Ceremoniją tiesiogiai transliuos BTV televizija.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris