L. Williamso vedamas traumų išretintas „Lietkabelis“ įveikė „Šiaulius“
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

L. Williamso vedamas traumų išretintas „Lietkabelis“ įveikė „Šiaulius“

Autorius: H. Augustynas
2018-02-03

„Betsafe–LKL“ čempionate geriausias karjeros rungtynes sužaidęs Lorenzo Williamsas atvedė Panevėžio „Lietkabelį“ (14/8) į pergalę prieš „Šiaulius“ (6/14). L. Williamsas pasirinko tinkamiausią laiką „iššauti“, kadangi panevėžiečiai svečius priėmė savo gretose neturėdami komandos lyderio Žanio Peinerio ir Gintaro Leonavičiaus.

Aikštės šeimininkai tik po pertraukos sugebėjo pabėgti bei įrodyti savo pranašumą ir 94:83 (24:27; 27:18; 25:20; 25:25)  nugalėjo svečius iš Šiaulių.

Šiose rungtynėse „Lietkabeliui“ dėl smulkių traumų padėti negalėjo G. Leonavičius ir Ž. Peineris, todėl Ramūnas Butautas turėjo verstis tik su trimis gynėjais: L. Williamsu, Luku Aukštikalniu ir šviežiai prie komandos prisijungusiu Arnu Velička.

Vos po 5,4 taško iki šių rungtynių rinkęs L. Williamsas užbaigė susitikimą savo sąskaitoje turėdamas 24 taškus (3/4 dvit., 5/8 trit., 3/4 baud.), 4 atkovotus ir 3 perimtus kamuolius bei 6 rezultatyvius perdavimus. Gynėjas taip pat surinko 34 naudingumo balus. Iki šiol amerikiečio rezultatyviausios ir naudingiausios rungtynės Lietuvoje buvo sužaistos 2016-ųjų spalį. Jis tada pelnė 19 taškų ir surinko 25 naudingumo balus.

„Lorenzo sužaidė kaip tikras meistras. Komandai yra labai sunku, kadangi antros linijos žaidėjų šiandien nebuvo net keturių. Bet kurioje komandoje, tai būtų problema. O būtent tokioje situacijoje, jis ėmėsi lyderio vaidmens kaip tikras meistras. Tai parodo žaidėjo meistriškumą, kadangi jis sužaidžia tada, kai komandai yra sunku ir ją persekioja bėdos“, - L. Williamsą gyrė „Lietkabelio“ strategas.

O 18-metis A. Velička „Betsafe–LKL“ pirmenybėse debiutavo sužaidus 5 minutes pirmajame kėlinyje ir greitai pasižymėjo prarastu kamuoliu bei pramestu tritaškiu. Iš viso įžaidėjas aikštėje praleido 15 minučių, pelnė 6 taškus (2/2 dvit., 0/3 trit., 2/2 baud.), atkovojo 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir surinko 5 naudingumo balus.

„Pradžioje Arnas buvo susikaustęs, kas yra normalu jaunam žaidėjui, bet vėliau jis įnešė indėlį į pergalę, todėl debiutas buvo sėkmingas“, – A. Veličkos debiutą įvertino R. Butautas.

 Ž. Peinerio netektis turėjo pasijusti itin smarkiai, kadangi latvis „Betsafe–LKL“ pirmenybėse renka po 12,2 taško ir iki šio susitikimo buvo vienintelis komandos krepšininkas turėjęs dviženklį taškų vidurkį. Vis dėlto L. Williamsas iškart parodė, kad yra pasiruošęs užkamšyti visas skyles ir iš pirmų 13 komandos taškų pelnė 10. Tačiau nepaisant itin gero L. Williamso žaidimo, po pirmųjų 10 minučių priekyje buvo „Šiauliai“ (27:24).

Antrajame kėlinyje L. Williamsas prie savo taškų sąskaitos pridėjo dar 6 taškus, iš viso pirmąją rungtynių dalį užbaigė su 16, o „Lietkabelis“ jau po antrojo kėlinio buvo priekyje 51:45.

„Mums pavyko papulti į spąstus“, - teigė „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika, kai buvo paklaustas apie tai, kodėl nepavyko išnaudoti varžovų netekčių. - Kalbėjome, kad Williamsas pastaruoju metu nežaidė rezultatyviai, turėjo visokių problemų. Bet jis per pirmas dvi atakas parodė, kad yra Williamsas, kad yra patyręs žaidėjas. Buvome sutarę kreipti dėmesį į kitus žaidėjus, o jis parodė, kad yra patyręs vyras ir išnaudojo visas klaidas.“

Panevėžiečiai po pertraukos ir toliau tendencingai didino savo pranašumą ir prieš lemiamą ketvirtį pirmavo 69:58. O ketvirtajame kėlinyje aikštės šeimininkai nepaliko jokios intrigos, kėlinį pradėjo spurtu 12:3 ir iškovojo užtikrintą, jau 14-ą pergalę. 

„Lietkabelis“ šia pergale nutraukė dviejų iš eilės pralaimėjimų seriją, kai „Šiauliams“ tai buvo jau trečias pralaimėjimas paeiliui.

„Lietkabelis“: Lorenzo Williamsas 24 (5/8 trit., 34 n.b.), Lukas Aukštikalnis 14, Kšyštofas Lavrinovičius 13, Darjušas Lavrinovičius (19 n.b.) ir Simas Jasaitis po 9.

„Šiauliai“: Arminas Urbutis 18 (8/15 dvit., 7 atk. kam.), Laurynas Birutis 13 (8 atk. kam., 21 n.b.), Akeemas Wrightas ir Kristupas Žemaitis po 11, Nickas Zeisloftas 9 (1/8 trit.).

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris