„Betsafe“ prognozė: SIL–Karaliaus Mindaugo taurės finale – „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“
Foto: Fotodiena/R. Lukoševičius

„Betsafe“ prognozė: SIL–Karaliaus Mindaugo taurės finale – „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“

Autorius: LKL.LT
2018-02-16

Šeštadienį startuos šimtmečio Lietuvos sporto renginiu tituluojama SIL–Karaliaus Mindaugo taurė. Pirmajame pusfinalyje susikaus sensacija pateikusi Alytaus „Dzūkija“ bei stebuklingai išsigelbėjęs Vilniaus „Lietuvos rytas“, tuo metu antrajame pusfinalyje čempionų titulą ginančiam Kauno „Žalgiriui“ mėgins įkąsti pernykščio finalo dalyvis Panevėžio „Lietkabelis“. LKL.lt kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šių mačų prognozes.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ (86,9 proc.) – Alytaus „Dzūkija“ (13,1 proc.)

Alytiškiai pateikė didžiausią šių metų SIL–KMT netikėtumą ir namo jau po ketvirtfinalio etapo išsiuntė finalo ketverto šeimininką Klaipėdos „Neptūną“. Pusfinalyje dzūkų laukia ne ką lengvesnis varžovas – 2016-ųjų metų KMT čempionas „Lietuvos rytas“.

„Jeigu žaisime kaip šiandien, tuomet turėsime šansą laimėti, bet jeigu žaisime kaip savaitgalį – pralaimėsime“, – apie būsimą kovą po pergalės ketvirtfinalyje kalbėjo alytiškių strategas Alaras Varrakas.

Alaras Varrakas
Jeigu žaisime kaip ketvirtfinalyje, tuomet turėsime šansą laimėti.

Tarpusavio mačų istorija nėra palanki Alytaus klubui. Per visą lygos istoriją „Lietuvos rytas“ su alytiškiais susikovė 59 kartus bei net 57 mačuose šventė pergales. Vieninteliai du pralaimėjimai patirti dar 1999-aisiais.

Vilniečiai į mūšį su „Dzūkija“ stos maksimaliai motyvuoti. Sostinės ekipa buvo per plauką nuo antrojo pralaimėjimo per dvejus metus KMT ketvirtfinaliuose tai pačiai Utenos „Juventus“ ekipai.

Trečiadienį vykusiame mače „Lietuvos rytas“ pirmiausia išsigelbėjo pagrindinio laiko pabaigoje, kuomet uteniškių gynėjo Anthony Irelando metimas paskutinę sekundę tikslo nepasiekė. Vėliau Rimo Kurtinaičio kariauna išsigelbėjo ir pratęsimo pabaigoje, kuomet likus 10 sekundžių iki mačo pabaigos perėmė kamuolį ir persvėrė rezultatą savo naudai.

„Džiugu, kad pratęsimo metu nesutrikome ir perlaužėme rungtynes. Sunkiu momentu išsivyniojome iš situacijos, tik dėl geros atmosferos komandoje“, – po pergalės sakė vilniečių strategas.

Ruošiantis pusfinalio mūšiui R. Kurtinaičio žvilgsnis turėtų krypti į į „Dzūkijos“ įžaidėją Parrishą Petty. Tai pagrindinis dzūkų pergalės ketvirtfinalyje kalvis.

Pergalingame mače amerikietis pelnė 17 taškų, atkovojo 11 ir perėmė 6 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus bei surinko 37 naudingumo balus. Iki šios dvikovos per trejas „Betsafe–LKL“ rungtynes P. Petty buvo iš viso pelnęs 16 taškų bei surinkęs 28 naudingumo balus.

Ar „Dzūkija“ sugebės nutraukti 19 metų trunkantį pergalių badą dvikovose su „Lietuvos rytu“? „Betsafe“ prognozuoja, kad R. Kurtinaičio vadovaujama ekipa sutramdys turnyro išsišokėlius ir žengs į SIL–KMT finalą.

Rungtynių pradžia – šeštadienį 14.00 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per LRT televiziją.

Kauno „Žalgiris“ (82 proc.) – Panevėžio „Lietkabelis“ (18 proc.)

Panevėžiečių akistata su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ buvo tituluojama kaip didžiausią intrigą turintis SIL–KMT ketvirtfinalio mačas, tačiau Ramūno Butauto auklėtiniai trečiojo ketvirčio pradžioje pabėgo ir iškovojo įtikinamą pergalę. „Lietkabelis“ yra vienintelis klubas ketvirtfinalyje iškovojęs pergalę dviženkliu pranašumu 86:76.

Lengvu laimėjimu pasigirti negali titulą ginantis „Žalgiris“, kuris namuose stipriai vargo su „Šiauliais“. Šarūno Jasikevičiaus ekipa neįstengė sustabdyti kauniečiams priklausančio, tačiau nuomos pagrindais Saulės mieste žaidžiančio Lauryno Biručio.

20-metis vidurio puolėjas pelnė 35 taškus, atkovojo 11 kamuolių bei surinko 44 naudingumo balus, o „Žalgiris“ pergalę iškovojo tik paskutinėmis mačo akimirkomis 85:78.

Šarūnas Jasikevičius
Jeigu mes nepakeisime mentaliteto, tuomet mus šeštadienį tikrai nustebins.

„Tai yra taurės rungtynės, o jos turi savo specifiką. Jeigu mes nepakeisime mentaliteto, tuomet mus šeštadienį tikrai nustebins“, – pergale patenkintas nebuvo Š. Jasikevičius.

Pusfinalyje išvysime praėjusių metų finalo dalyvius. Kaune vykusioje šventėje „Žalgiris“ varžovus iš Panevėžio perlaužė antroje mačo dalyje bei šventė įtikinamą pergalę 84:63.

„Žalgiris“ su panevėžiečiais šį sezoną susitiko dukart „Betsafe–LKL“ pirmenybėse ir abu kartus iškovojo pergalę. Tiesa, abiejų susitikimų nugalėtojas sprendėsi paskutinėmis rungtynių sekundėmis. Namuose kauniečiai laimėjo 92:90, tuo metu Panevėžyje – 70:66.

Visgi nuo tų rungtynių „Lietkabelio“ sudėtis stipriai pasikeitė. Aukštaitijos sostinės ekipa neteko stratego Artūro Štlabergo bei dviejų gynėjų – Ado Juškevičiaus ir Gary Taltono.

Ramūnas Butautas
Kartais laimė nusišypso ir silpnesniems.

„Lietkabelio“ strategas R. Butautas neslepia, kad jo vadovaujama ekipa yra dvikovos autsaiderė, tačiau sporte būna netikėtumų.

„Sportas yra sportas. Kausimės ir bandysime laimėti, o kartais laimė nusišypso ir silpnesniems“, – apie pusfinalį kalbėjo panevėžiečių vairininkas.

Ar „Lietkabelis“ sugebės įkąsti čempionams? „Betsafe“ lažybų ekspertai spėja, kad „Žalgiris“ pratęs kovą dėl titulo.

Dvikovos startas – šeštadienį 16.30 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per LRT televiziją.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris