SIL–Karaliaus Mindaugo taurės simbolinis penketas su finalininkais ir „Lietkabelio“ naujoku
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

SIL–Karaliaus Mindaugo taurės simbolinis penketas su finalininkais ir „Lietkabelio“ naujoku

Autorius: LKL.lt
2018-02-19

Praūžus SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyrui, liko vienas neatsakytas klausimas – simbolinis finalinio ketverto penketas. Į jį prasibrovė po du žaidėjus iš finale žaidusių Kauno „Žalgirio“ bei Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipų ir vienas iš trečią vietą užėmusios Panevėžio „Lietkabelio“ komandos.

„Žalgirio“ atstovais penkete tapo finalo MVP tapęs Edgaras Ulanovas bei Aaronas White‘as. Vilniečių gretose išsiskyrė Benas Madgenas ir Martynas Echodas, o vienintelis žaidėjas į penketą prasibrovęs iš mažojo finalo yra Dominikas Mavra.

E. Ulanovas pusfinalyje prieš „Lietkabelį“ labai neišsiskyrė ir pelnė 9 taškus (2/2 dvit., 1/2 trit., 2/2 baud.), atkovojo 2 kamuolius bei surinko 13 naudingumo balų. Tačiau finale žalgirietis pelnė 21 tašką (6/8 dvit., 2/2 trit., 3/5 baud.), jis taip pat atkovojo 8 kamuolius ir surinko net 28 naudingumo balus.

SIL–KARALIAUS MINDAUGO TAURĖS SIMBOLINIS PENKETAS
Poz. Žaidėjas Komanda
PG Dominikas Mavra Lietkabelis
SG Benas Madgenas Lietuvos rytas
SF Edgaras Ulanovas Žalgiris
PF Aaronas White'as Žalgiris
C Martynas Echodas Lietuvos rytas

Tuo metu jo komandos draugas A. White‘as pusfinalyje per 12 minučių pelnė 7 taškus (1/1 dvit., 5/6 baud.), atkovojo 5 kamuolius ir surinko 7 naudingumo balus. Amerikiečiui taip pat sėkmingesnės buvo finalinės rungtynės, kuriose jis surinko 14 taškų (6/8 dvit., 0/1 trit., 2/3 baud.), atkovojo 5 kamuolius ir surinko 15 naudingumo balų.

„Lietuvos ryto“ australas B. Madgenas pusfinalyje prieš dzūkus pelnė 11 taškų (0/3 dvit., 3/7 trit., 2/2 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir surinko 19 naudingumo balų. Tiesa, finale gynėjas buvo kiek pristabdytas ir jis pelnė 8 taškus (2/4 dvit., 1/2 trit., 1/1 baud.), atkovojo 4 ir perėmė 3 kamuolius bei surinko 13 naudingumo balų.

Jo komandos draugas M. Echodas sėkmingesnes rungtynes taip pat sužaidė pusfinalyje. Prieš „Dzūkiją“ jis pelnė 15 taškų (7/15 dvit., 1/3 baud.), atkovojo 14 kamuolių ir surinko 23 naudingumo balus. Atkovojęs 14 kamuolių vidurio puolėjas pakartojo SIL–Karaliaus Mindaugo taurės rekordą, kuris priklauso buvusiam „Lietuvos ryto“ aukštaūgiui Drew Gordonui.

Vis dėlto finale M. Echodas surinko tik 7 taškus (2/3 dvit., 3/4 baud.), atkovojo 6 kamuolius ir surinko 12 naudingumo balų.

Tik vasario pradžioje prie „Lietkabelio“ prisijungęs D. Mavra ir toliau įrodinėja savo vertę. Kroatas pusfinalyje prieš „Žalgirį“ pelnė 8 taškus (2/2 dvit., 1/2 trit., 1/2 baud.), atkovojo 3 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei surinko 10 naudingumo balų. O kovoje dėl bronzos medalių gynėjas pelnė 11 taškų (4/5 dvit., 0/2 trit., 3/5 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir surinko 20 naudingumo balų.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris