Šiauliai pasipildo įžaidėju iš JAV
Foto: bcsiauliai.lt

Šiauliai pasipildo įžaidėju iš JAV

Autorius: bcsiauliai.lt
2018-03-01

„Šiaulių“ krepšinio komandos gerbėjai klubo socialinių tinklų paskyrose publikuotose nuotraukose pastebėjo su komanda besitreniruojantį naują krepšininką. Tai – Troy Tayloras, 27 metų 183 cm ūgio įžaidėjas iš Jungtinių Amerikos Valstijų. 

Evansvilio universitetą (University of Evansville) Indianoje baigęs krepšininkas studijų metu rungtyniavo NCAA I divizione, kur paskutinį sezoną sužaidė 36 rungtynes ir per jas vidutiniškai aikštelėje praleisdavo po 29,4 minutės, pelnydamas po 6,9 taško, atlikdamas po 3,2 rez. perdavimo ir atkovodamas po 6,9 kamuolio per rungtynes.

Vėliau jis persikėlė į Toronte regione naujai įkurtą Kanados krepšinio lygą (CBL) ir kurį laiką atstovavo „Hamilton United“ ekipai. Tapęs laisvuoju agentu, grįžo į JAV ir treniravosi bei rungtyniavo iš klubų neturinčių krepšininkų suburtoje „Ohio Cardinals“ ekipoje, laukdamas geresnių karjeros galimybių.

„Troy savo žaidimo stiliumi skiriasi nuo kitų dviejų mūsų komandos įžaidėjų. Jis yra labai greitas, o stipriausia jo žaidimo savybė, kas nėra labai būdinga amerikiečiams, yra gynyba. Tiek studijų metu, tiek Kanadoje jis buvo renkamas į geriausiai besiginančių žaidėjų penketukus. Nors pats nėra taškų darymo mašina, tačiau geba organizuoti komandos žaidimą, apjungti visą penketuką ir aikštėje nuveikia daug juodo darbo“, – apie legionierių kalbėjo klubo direktorius Mindaugas Žukauskas.

Įdomu tai, kad išbandyti T. Taylorą „Šiaulių“ ekipai pasiūlė geriausia praėjusių metų Lietuvos krepšininkė šiaulietė Kamilė Nacickaitė, kuri su amerikiečiu susipažino besitreniruodama už Atlanto. Patikėję vienos iš Lietuvos nacionalinės moterų komandos lyderių rekomendacijomis, klubo vadovai pakvietė jį į peržiūrą ir nusprendė registruoti artimiausioms komandos rungtynėms.

Bandomasis laikotarpis įžaidėjui baigsis kovo 10 d., po jo bus nuspręsta, ar siūlyti krepšininkui likti komandoje iki sezono pabaigos.

Pirmą sykį ginti komandos spalvas T. Tayloras galės jau šios dienos „Betsafe–LKL“ rungtynėse, kuriuose „Šiauliai“ svečiuose susitiks su Klaipėdos „Neptūnu“. Dvikovos pradžia – 19 val.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris