Š. Jasikevičiaus gimtadienio išvakarėse – nelengva „Žalgirio“ pergalė
Foto: Fotodiena.lt/J.Elinskas

Š. Jasikevičiaus gimtadienio išvakarėse – nelengva „Žalgirio“ pergalė

Autorius: LKL.lt
2018-03-04

Eurolygoje užtikrintai žygiuojantis Kauno „Žalgiris“ (21-3) sugrįžo į pergalių kelią ir „Betsafe-LKL“ čempionate. Pirmadienį 42-ąjį gimtadienį švęsiančio Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai namuose 72:63 (19:18, 12:10, 17:19, 24:16) palaužė Alytaus „Dzūkijos“ (7-17) krepšininkus.

Viso susitikimo metu atkakliai šalies čempionams besipriešinusi Alytaus ekipa trečiajame kėlinyje pirmavo 43:39, o priekyje ji vis dar buvo ir prasidėjus lemiamam ketvirčiui – 49:48. Kauno klubui perlaužti mačo eigą galiausiai pavyko tik likus žaisti 6 minutes.

Lemiamu metu žalgiriečiai susigriebė ir pradėjo dėti pamatus pergalei – jie surengė spurtą 15:4 bei įgijo dviženklę persvarą 69:56. Jėgą po krepšiais praradusi „Dzūkija“ per likusias 3 minutes sugrįžti į rungtynes jau nebesugebėjo, todėl triumfavo šeimininkai.

Paskutiniosiomis minutėmis alytiškiams teko verstis net be trijų priekinės linijos žaidėjų. Dėl viršyto asmeninių pražangų limito aikštelę ketvirtajame kėlinyje paliko Anatolijus Kaširovas, Paulius Petrilevičius ir Alanas Wigginsas, o tęsti mačą galėjo vienintelis aukštaūgis 205 cm ūgio Gediminas Žalalis.

„Liūdnos rungtynės mums. Nusileidome varžovams viskuo – noru, energija, atsidavimu. Laimėjome rungtynes tik dėl savo didesnio talento ir ūgio. Rungtynės nepavyko. Gaila. Nesmagus vakaras“, – rungtynes įvertino Š. Jasikevičius.

Vienvaldžiais „Betsafe-LKL“ lyderiais vėl tapusius kauniečius į priekį vedė Paulius Jankūnas, pelnęs 17 taškų. Kapitonui sėkmingai talkino po 12 taškų įmetę Brandonas Daviesas bei Edgaras Ulanovas, kuris dar ir atkovojo 10 kamuolių bei surinkęs 27 naudingumo balus pagerino sezono asmeninį rekordą.

„Aš gerbiu „Žalgirį“, bet kai kurie mano žaidėjai pernelyg juos gerbia, todėl vienu metu jie pamiršo žaisti ir kovoti. „Žalgiris“ gerai gynėsi ir privertė mus klysti“, – po mačo sakė alytiškių treneris Alaras Varrakas.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas 17, Edgaras Ulanovas (10 atk. kam.) ir Brandonas Daviesas po 12, Artūras Milaknis 9.

„Dzūkija“: Paulius Petrilevičius 13, Anatolijus Kaširovas ir Charlesas Callisonas po 11, Gediminas Žalalis 9.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris