„Juventus“ pateikė staigmeną – Klaipėdoje per pratęsimą pranoko „Neptūną“
Foto: M. Baranauskas

„Juventus“ pateikė staigmeną – Klaipėdoje per pratęsimą pranoko „Neptūną“

Autorius: LKL.LT
2018-03-31

Utenos „Juventus“ pirmą kartą klubo istorijoje į „Betsafe–LKL“ čempionato rungtynes atvyko išvakarėse ir tai davė vaisių.

Net ir be svarbiausių žaidėjų likęs Utenos klubas atlaikė pratęsimą ir 91:87 (27:18, 22:27, 16:17, 17:20, 9:5) pateikė staigmeną Klaipėdoje įveikdamas „Neptūną“.

„Juventus“ žaidė aštuoniese – rungtynių išvakarėse iš rikiuotės iškrito vieni lyderių Anthony Irelandas ir Arvydas Šikšnius. Nepaisant to, uteniškiai pirmavo didžiąją dalį rungtynių ir nutraukė šešių pralaimėjimų iš eilės seriją.

Mindaugas Kupšas pelnė 27 taškus, atkovojo 14 kamuolių ir surinkdamas 42 naudingumo balus pakartojo jam pačiam priklausantį sezono naudingumo rekordą.

ŽYDRŪNAS URBONAS
Turėjome du pasiutusius šunis Simą su Doviu, kurie vedė komandą į priekį.

Dovis Bičkauskis pridėjo 22 taškus, 9 rezultatyvius perdavimus ir sužaidė geriausias karjeros rungtynes. Simas Buterlevičius nesiilsėjo nė minutės ir pelnė 17 taškų.

„Turėjome du pasiutusius šunis Simą su Doviu, kurie vedė komandą į priekį, ir Mindaugą, – po rungtynių teisė Žydrūnas Urbonas, „Juventus“ treneris. – Per kokią vietą dar galime mušti Klaipėdą? Turime Kupšą, bet jie turi Galdiką. Natūralu, kad jį išnaudojome, per jį žaidėme.“

„Neptūno“ negelbėjo geriausios Laimono Kisieliaus sezono rungtynės – puolėjas surinko 22 taškus.

„Juventus“ pelnytai laimėjo, išspaudė maksimumą iš sudėties, kurią turėjo, ko nepasakysi apie mūsų komandą, – varžovų jėgą pripažino Kazys Maksvytis, „Neptūno“ strategas. – Gal mus užliūliavo kelios paskutinės pergalės, gal ir žinios, kad nežais pora svarbių varžovų žaidėjų. Bet tai ne pasiteisinimas. Esu labai nepatenkintas kaip reagavome į situacijas, kaip gynėmės.“

„Neptūnas“: Laimonas Kisielius 22 taškai (8/10 metimų, 6 rez. perd.), Edgaras Želionis 17, Renaldas Seibutis 16, Vytautas Šulskis 11, Mindaugas Kačinas 9.

„Juventus“: Mindaugas Kupšas 27 (10/12 dvitaškių, 14 atk. kam.), Dovis Bičkauskis 22 (7 atk. kam., 9 rez. perd.), Simas Buterlevičius 17 (6 rez. perd.), Maksymas Kornijenka 11 (11 atk. kam.).

„Juventus“ išbarstė 16 taškų pranašumą, turėtą pirmoje rungtynių dalyje, bet galėjo išplėšti pergalę besibaigiant ketvirtajam kėliniui. Likus 5,8 sek. M. Kupšas stojo prie baudų metimo linijos „Juventus“ atsiliekant vienu tašku, bet pataikė tik antrą baudos metimą ir komandos žaidė pratęsimą.

Lemiamu jame tapo Simo Buterlevičiaus tritaškis likus pustrečios minutės – „Juventus“ perėmė kontrolę 87:85.

Netrukus „Neptūnas“ prametė tris metimus paeiliui, o S. Buterlevičius dviem taikliais baudos metimais atitolino „Juventus“ ir įtvirtino pranašumą.

„Juventus“ revanšavosi „Neptūnui“ už nesėkmę praėjusį šeštadienį – Utenoje „Neptūnas“ laimėjo 90:81. Tuomet S. Galdikas sužaidė sezono rungtynes surinkęs 30 naudingumo balų, šį sykį „Neptūno“ kapitonas pelnė tik 2 taškus.

L. Kisielius 19 taškų pelnė pirmoje rungtynių pusėje ir daugiausia prisidėjo, kad „Neptūnas“ panaikintų 16 taškų pranašumą.

Kai D. Bičkauskis pataikė baudos metimą sužaidus 13 minučių, „Juventus“ pirmavo 41:25. Per likusią kėlinio dalį L. Kisielius surinko 11 taškų, „Neptūnas“ laimėjo atkarpą 17:2 ir panaikino svečių persvarą.

„Juventus“ pirmą kartą klubo istorijoje į „Betsafe–LKL“ rungtynes atvyko susitikimo išvakarėse tikėdamiesi mesti šeimininkams rimtą iššūkį. Tačiau kortas sumaišė netektys.

A. Šikšniui išvykos rytą sukilo temperatūra ir puolėjas liko Utenoje, o A. Irelandui kojos trauma atsinaujino per treniruotę, surengtą Klaipėdoje rungtynių išvakarėse. Nepaisant netekčių, svečiai mobilizavosi ir pateikė staigmeną, kuri leido „Juventus“ pratęsti kovą dėl penktos vietos „Betsafe–LKL“ reguliariajame sezone.

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris