„Nevėžis“ stiprina savo pozicijas: įveikė ir „Pieno žvaigždes“
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

„Nevėžis“ stiprina savo pozicijas: įveikė ir „Pieno žvaigždes“

Autorius: H. Augustynas
2018-04-02

Kėdainių „Nevėžio“ (8/10) ekipa kaip reikiant pasistūmėjo kovoje dėl išlikimo „Betsafe–LKL“ čempionate. „Nevėžis“ sugebėjo įveikti Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (11/17), o tai jau buvo antroji „Nevėžio“ pergalė iš eilės šalies pirmenybėse.

Gabrieliaus Maldūno vedami kėdainiškiai jau pirmajame kėlinyje pabėgo nuo savo varžovų ir 77:61 (23:14; 24:19; 8:18; 22:10) susitvarkė su svečiais iš Pasvalio.

„Nevėžio“ aukštaūgis dar iki pertraukos buvo pelnęs 13 taškų ir atkovojęs 8 kamuolius. O susitikimą užbaigė savo sąskaitoje turėdamas 18 taškų ir 9 atkovotus kamuolius. Šios rungtynės buvo rezultatyviausios G. Maldūno karjeroje „Betsafe–LKL“ pirmenybėse. Ankstesnis vidurio puolėjo rekordas – 15 taškų.

Vienintelis kitas dviženklę taškų sumą pasiekęs „Nevėžio“ krepšininkas buvo Vaidotas Volkus, kurio sąskaitoje – 10 taškų.

„Pieno žvaigždžių“ ekipoje vienintelis dviženklę taškų ribą pasiekė Trevonas Hughesas, kuris taip pat pelnė 10 taškų. Jis taip pat pridėjo ir 9 atkovotus kamuolius.

Po pertraukos pasvaliečiai sugebėjo sustabdyti varžovų puolimą ir per ketvirtį praleido vos 8 taškus. Susikaupę ir ketvirtį 18:8 laimę „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai lemiamą kėlinį pasitiko turėdami tik 4 taškų deficitą (51:55).

Nors ketvirtojo kėlinio pradžioje pasvaliečių deficitas sumažėjo iki dviejų taškų, „Nevėžis“ po spurto 12:3 ir vėl galėjo kvėpuoti laisviau (67:56). Būtent tai ir buvo galutinis smūgis „Pieno žvaigždėms“, po kurio jie atsitiesti jau nebesugebėjo.

„Nevėžis“ pirmą kartą susikūrė dviženklę persvarą dar pirmojo kėlinio pabaigoje (22:12). O antrojo ketvirčio pabaigoje buvo įgiję ir 17 taškų pranašumą, kai pirmavo 44:27.

„Mūsų rungtynių planas buvo toks, kad turėjome sustabdyti jų greitą puolimą. Neseniai žaidėme su jais ir skaičiavome, jog praleidome apie 26 taškus greitomis atakomis. Taip pat buvo svarbu atkovoti kamuolius. O visa kita buvo ties gynyb: kai kur klydome, kai kur gerai darėme. Bet visumoje, praleisti 60 taškų yra geras rezultatas“, – po pergalės kalbėjo Ramūnas Cvirka.

„Kalbant apie patį krepšinį ir kas vyko šiandien, tai atkovoti kamuoliai, pataikymo procentas ir grubiai kalbant tiesiog viskas. Atrodėme vienu žingsniu lėtesni, silpnesni. „Nevėžis“ buvo visur stipresnis ir mes turbūt visuose aspektuose, išskyrus trečią kėlinį, jiems ženkliai nusileidome“, – nusivylimo po pralaimėjimo neslėpė „Pieno žvaigždžių“ strategas Gediminas Petrauskas.

Tai buvo ir savotiškas „Nevėžio“ revanšas, kadangi dar kovo 17 dieną pergalę šių komandų rungtynėse 87:84 šventė „Pieno žvaigždės“.

„Pieno žvaigždės“ šiose rungtynėse vertėsi be rezultatyviausio ir naudingiausio komandos krepšininko Viačeslavo Bobrovo. Nors aukštaūgis rungtynėms buvo registruotas ir buvo su sportine apranga, nuo suolo jis nepakilo.

Dabar „Nevėžį“ nuo 10-oje vietoje esančio Prienų–Birštono „Vytauto“ skiria net trys pergalės likus aštuonioms rungtynėms.

Šiose rungtynėse abi ekipos itin prastai atakavo iš toli. „Nevėžis“ pataikė vos 4 metimus iš 20 (20%). Tuo metu „Pieno žvaigždės“ tai darė dar blogiau ir pataikė vos 3 tritaškius iš 19 (16%).

„Nevėžis“ kur kas ryškesnį pranašumą turėjo atkovotų kamuolių grafoje – 45:30. Jie taip pat kur kas daugiau atliko rezultatyvių perdavimų – 18:11.

„Nevėžis“: Gabrielius Maldūnas 18 (8/12 dvit., 9 atk. kam.), Vaidotas Volkus 10, Lesteris Medfordas ir Aleksandras Zakarovas (7 atk. kam.) po 9.

„Pieno žvaigždės“: Trevonas Hughesas 10 (9 atk. kam., 1/8 trit.), Jehennsas–Ley Manigat 9, Tomas Galeckas ir Osvaldas Olisevičius po 8.

Rungtynių komentarai:

Rungtynių apžvalga:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris