„Betsafe“ prognozė: „Neptūnas“ nesustabdys puikiai namuose žaidžiančių panevėžiečių
Foto: Fotodiena/M. Baranauskas

„Betsafe“ prognozė: „Neptūnas“ nesustabdys puikiai namuose žaidžiančių panevėžiečių

Autorius: LKL.LT
2018-04-18

Ši „Betsafe–LKL“ savaitė krepšinio gerbėjams atneš daugybę įdomių susitikimų, o pagrindinis 32-ojo turo mačas vyks Panevėžyje, į kurį vėl sugrįžta Kazys Maksvytis, praėjusį sezoną „Lietkabelį” atvedęs į istorinį sezoną.

LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia visų šį savaitgalį laukiančių rungtynių prognozę.

Du pralaimėjimus praėjusią savaitę patyręs „Neptūnas“ dabar turi trijų pergalių deficitą nuo antroje vietoje žengiančio Vilniaus „Lietuvos ryto“ bei trijų pergalių pranašumą prieš ketvirtoje vietoje esantį Panevėžio „Lietkabelį“. Panašu, kad pirmojo ketverto komandų išsidėstymas reguliariojo sezono finiše jau nebesikeis.

„Šios rungtynės turnyrinės lentelės atžvilgiu mums nereiškia nieko, tačiau pasitikėjimo, žaidimo gerinimo – tikrai taip, – tinklalapiui LKL.LT kalbėjo Panevėžio ekipos puolėjas Žygimantas Skučas. – Mums prieš atkrintamąsias reikia dar pagerinti kovą dėl atšokusių kamuolių, gynybą ir komunikaciją joje. Kai apsigini, tai ir užpuoli. Mes dabar užpuolame ir gerai nesigindami.“

Žygimantas Skučas
Kai apsigini, tai ir užpuoli. Mes dabar užpuolame ir gerai nesigindami.

Panevėžiečiai praėjusią savaitę namie sudorojo Alytaus „Dzūkiją“ (95:84), tačiau po kelių dienų krito Kėdainiuose (87:99). Tai puikus atspindys šio sezono „Lietkabelio“, kuris šiuo metu turi 8 pergalių seriją namuose bei žaisdamas savų žiūrovų akivaizdoje yra užfiksavęs antrą geriausią rezultatą lygoje (13-2), nusileidžiantį tik Kauno „Žalgiriui“ (14-1).

Visgi išvykose nuotaikos nėra tokio pozityvios – per pastaruosius 5 mėnesius iškovota vos viena pergalė.

„Apie šią išvykų statistiką sužinojome neseniai, tik iš žiniasklaidos, – dėstė Ž. Skučas. – Nemanau, kad kuris mūsų komandos žaidėjas pasakytų, kodėl taip skiriasi mūsų rezultatai namuose ir svečiuose. Manau, kad tai tiesiog stiprus sutapimas, nėra kažkokio psichologinio aspekto.“

Šįkart į Panevėžį atvyksta praėjusią savaitę du skausmingus pralaimėjimus patyręs ir praktiškai viltis į antrą vietą kabintis palaidojęs „Neptūnas“. Kazio Maksvyčio kariauna Kaune pasiekė šio sezono lygos rezultatyvumo antirekordą, pelnydama 47 taškus, o po kelių dienų nusileido ir Saulės miesto ekipai.

„Su „Šiauliais“ buvo apylygės rungtynės, kurias galėjo laimėti abi komandos, tačiau „Žalgiriu“ mes kažkiek perdegėme, – tinklalapiui LKL.LT pasakojo „Neptūno“ puolėjas Laimonas Kisielius. – Važiavome į Kauną galvodami, kad varžovai yra nugalimi, nes pralaimėjo Šiauliuose. Galvojome, kad pateiksime dar vieną sensaciją, tačiau pateikėme ją iš kitos pusės.“

Iš „Lietuvos ryto“ į Klaipėdą persikėlęs L. Kisielius šį sezoną renka po 6,8 taško, atkovoja po 2,8 kamuolio, atlieka po 1,8 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 6,6 naudingumo balo. Vis tik 33-ejų puolėjas galvos dėl asmeninės statistikos nesuka bei svarsto kaip ekipa galėtų geriausiai pasiruošti atkrintamosioms varžyboms, iki kurių liko penkerios rungtynės.

„Labiausiai norėtųsi pagerinti gynybą, – neabejojo L. Kisielius. – Žinoma, iki atkrintamųjų varžybų reikia pagerinti viską. Ir patį žaidimą, ir psichologinį nusiteikimą, kad artėja lemiami mačai. Tas likusias penkerias rungtynes reikia išnaudoti pasiruošimui tiek esminiam žaidimui aikštelėje, tiek psichologiniam.“

Laimonas Kisielius
Likusias penkerias rungtynes reikia išnaudoti pasiruošimui tiek esminiam žaidimui aikštelėje, tiek psichologiniam.

Vyriausia lygos komanda praėjusį sezoną buvęs, tačiau nuovargio taip ir nepajutęs „Lietkabelis“, toks yra ir šiemet. Ž. Skučas nemano, kad panevėžiečių buksavimas susijęs su veteranų nuovargiu. Šilto ir šalto matę žaidėjai tampa rimta paskata atkrintamosiose, o apie nuovargi panevėžiečių stovykloje nėra jokių kalbų.

„Komandoje yra dvylika stiprių žaidėjų, kurie gali žaisti „Lietkabelio“ lygyje. Nėra nė vieno žaidėjo, kuris skųstųsi dėl nuovargio, – aiškino Ž. Skučas. – Pas mus nėra žaidėjo, kuris žaistų po labai daug minučių ir vienas temptų komandą. Vyresnių žaidėjų patirtis labai padeda svarbiausiais dvikovos momentais, atkrintamosiose. Maža tikimybė, kad toks žaidėjas perdegs per lemiamus mačus, tuo metu kai esi jaunas ir nematęs tokių kovų, tai visko gali būti.“

Panevėžiečiai su uostamiesčio ekipa šį sezoną susitiko triskart ir visus kartus laimėjo namie žaidusi komanda: „Švyturio“ arenoje dvi pergales iškovojo „Neptūnas“, o „Lietkabelis“ apgynė „Cido“ arenos tvirtovę. „Betsafe“ lažybų ekspertai prognozuoja, kad ši tradicija nesikeis ir Ramūno Butauto auklėtiniai pratęs sėkmingą seriją namuose. Dvikovos startas – trečiadienį 18.50 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje.

Kėdainiuose šiandien vyks mačas, kurį akylai stebės „Vytauto“ ekipa. Po 9 pergales turinčios „Nevėžio“ ir „Dzūkijos“ ekipos po šios dvikovos gali prisileisti prieniškius, turinčius 7 pergales, vos vienerių rungtynių atotrūkį. „Nevėžis“ – „Dzūkija“ trečiadienį 18.30 val. tiesiogiai per LKL.LT.

Ne vieną sensaciją šį sezoną pateikę ir penktoje vietoje žengiantys šiauliečiai vyksta į sostinę, kur ginklais surems su Rimo Kurtinaičio kariauna. Ar „Šiauliai“ sugebės vėl patampyti Vilniaus ekipos sirgalių nervus? „Lietuvos rytas“ – „Šiauliai“ trečiadienį 19.00 val. per LKL.LT.

Dvi pergales praėjusią savaitę iškovojęs „Vytautas“ ėmė kabintis už šiaudo išlikti lygoje. Įvykius stebėsianti Prienų-Birštono ekipa išvyksta į Uteną, kur pergalės atveju atsilikmą nuo 9 vietos sumažintų iki minimalaus. „Juventus“ – „Vytautas“ ketvirtadienį 18.45 val. per LKL.LT.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris