LKL'25 legendos. Algimantas Pavilonis
Foto: Fotodiena.lt

LKL'25 legendos. Algimantas Pavilonis

Autorius: LKL.LT
2018-04-20

Lietuvos krepšinio lyga per jubiliejinį 25-ąjį sezoną renka ir visuomenei pristato 25 labiausiai lygai nusipelniusias asmenybes. Apie visus juos parengti vaizdo reportažai ir pateikti LKL.LT puslapyje. Šį kartą – Algimantas Pavilonis, vienas pagrindinių Lietuvos krepšinio veikėjų šaliai atgavus nepriklausomybę, vyriausias visų laikų LKL žaidęs krepšininkas.

Algimantas Pavilonis puikiai pažįstamas visiems Lietuvos krepšinio mėgėjams, tačiau sportininko kelią ši iškili asmenybė pradėjo nuo plaukimo.

LKL legendos
Šarūnas Marčiulionis Romualdas Brazauskas
Rimantas Endrijaitis Šarūnas Jasikevičius
Rolandas Matulis Antanas Sireika
Vladas Garastas Valdemaras Chomičius
Kęstutis Pilipauskas Broliai Lavrinovičiai
Šarūnas Kliokys Rimas Kurtinaitis
Juozas Petkevičius Rolandas Skaisgirys
Ramūnas Šiškauskas Linas Kunigėlis
Eurelijus Žukauskas Robertas Giedraitis
Mindaugas Lukauskis Paulius Jankūnas

Baseine jis buvo pasiekęs net kelis Lietuvos rekordus, o krepšinį rimčiau atrado tik universitete.

Nors fiziko išsilavinimą turintis A. Pavilonis net 18 metų dirbo akademinį darbą, universitete užgimusi meilė krepšiniu buvo stipresnė.

1994 m. A. Pavilonis tapo Lietuvos krepšinio federacijos prezidentu ir puikiai prisimena vos metais anksčiau įkurtos LKL pirmuosius žingsnius.

„Buvo nelengvas periodas, – 25 metų senumo įvykius prisiminė dabar LKL teisėjų direktoriumi dirbantis A. Pavilonis. – Mūsų laimė, kad turėjome savo žmogų NBA (Š. Marčiulionį – Red.). Jis atvežė savo išmanymą ir įdiegė čia Lietuvoje.

Jis surado bendraminčių, nes be bendraminčių, be klubų, be žmonių, kurie buvo aplinkui, būtų neįmanoma to padaryti. Tai buvo lūžis, kada reikėjo pereiti nuo Tarybinės sporto sistemos prie savarankiško gyvenimo.“

25 LKL gyvavimo metai prabėgo lyg viena diena, tikina A. Pavilonis, išrinktas tarp 25 labiausiai LKL nusipelniusių asmenybių. Tačiau labai džiaugiasi matydamas ilgo visų krepšinio entuziastų darbo vaisius.

„Progresas didelis. Lietuva su savo resursais sugebėjo išlaikyti čempionatą tokiame aukštame lygyje. Buvo laikai, kai į rinktinę atvažiuodavo 2-3 krepšininkai iš Lietuvos, visi kiti atvykdavo iš užsienio, – prisiminė A. Pavilonis, į LKL rekordų knygą įrašytas kaip vyriausias visų laikų krepšininkas – žaidė būdamas 42 metų 3 mėnesių ir 15 dienų amžiaus. – Visa tai padaryti nelengva. Dėl visų pastangų LKL galime priskirti prie vienos įdomiausių lygų tiek Europoje, tiek pasaulyje.“

Išsamus pokalbis su dar viena LKL legenda A. Paviloniu:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris