„Betsafe“ prognozė: kovoje dėl bilieto į atkrintamąsias – „Juventus“ pergalė
Foto: Fotodiena/J. Elinskas

„Betsafe“ prognozė: kovoje dėl bilieto į atkrintamąsias – „Juventus“ pergalė

Autorius: LKL.LT
2018-04-28

„Betsafe–LKL“ reguliarusis sezonas pasiekė finišo tiesiąją, o sekmadienį Alytaus „Dzūkija“ ir Utenos „Juventus“ susirems dėl vietos atkrintamosiose varžybose.

35-asis „Betsafe–LKL“ turas startuoja jau šį vakarą, o LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šio ir kitų turo mačų prognozes.

Alytaus klubas gali lengviau atsikvėpti. Septynių pralaimėjimų seriją turėję dzūkai ketvirtadienį namuose patiesė svečius iš Pasvalio bei ženkliai pagerino šansus išlikti lygoje. Maža to, „Dzūkija“ dar nepraranda vilties užsikabinti už atkrintamųjų varžybų šiaudo.

9-oje vietoje esančią „Dzūkiją“ nuo 8-ąją poziciją užimančio „Juventus“ klubo skiria vos viena pergalė. Tiesa, uteniškiai yra sužaidę vienu maču mažiau.

„Manau, kad tiek mes, tiek Utena į šią dvikovą žiūri kaip į kovą dėl atkrintamųjų varžybų, – tinklalapiui LKL.LT dėstė naudingiausias „Dzūkijos“ žaidėjas Paulius Petrilevičius. – „Juventus“ ekipa gali užsitikrinti 8-ąją vietą, o mes juos nugalėję dar galėtume įšokti į atkrintamųjų traukinį. Tai svarbiausia sezono dvikova.“

Paulius Petrilevičius
Tai svarbiausia sezono dvikova.

„Dzūkijos“ pergalių badas truko daugiau nei mėnesį. Nesėkmių serija prasidėjo kovo 23-ąją, kuomet išvykoje 72:73 nusileido „Pieno žvaigždėms“.

„Į pralaimėjimų atkarpą susidėjo daug detalių, – teigė Petrilevičius. – Fizinė forma mūsų buvo kiek pakritusi, nes piką turėjome prieš SIL–Karaliaus Mindaugo taurę, kuomet ketvirtfinalyje įveikėme „Neptūną“. Pastaruoju metu mūsų žaidimas nesiklijavo, nors kovodavome, tačiau vis kažko trūkdavo.“

Jei „Dzūkija“ nutraukė nesėkmių seriją, tai „Juventus“ vis dar stringa. Žydrūno Urbono kariauna yra pralaimėjusi 4 mačus iš eilės bei 10 kartų per pastaruosius 12 susitikimų. Visgi prie uteniškių nesėkmių stipriai prisideda traumos.

„Po truputį situaciją gerėja, – tinklalapiui LKL.LT sakė „Juventus“ lyderis Mindaugas Kupšas. – Grįžta LaRonas Dendy, dėl Anthony Irelando dar neaišku, tačiau tikimės, kad į rikiuotę sugrįš visi ir galėsime kautis pilnos sudėties.

Mūsų pralaimėjimai susideda tiek dėl traumų, tiek dėl mūsų žaidimo silpnybių. Dėl pralaimėjimų jaučiasi šioks toks psichologinis smūgis, mums dar reikia pasiekti atkrintamąsias.“

Mindaugas Kupšas
Dėl pralaimėjimų jaučiasi šioks toks psichologinis smūgis, mums dar reikia pasiekti atkrintamąsias.

27-erių metų 217 cm ūgio M. Kupšas žaidžia įspūdingą sezoną. Kaunietis „Juventus“ ekipoje pelno po 13,3 taško, atkovoja po 6,3 kamuolio bei renka po 17,5 naudingumo balo, o tai yra antras geriausias rezultatas visoje lygoje.

„Taip, po kol kas tai geriausias mano karjeros sezonas. Sunkų pasakyti vieną priežastį, kas tai lėmė, manau, kad susidėjo daug faktorių. Komandos draugai mane randa gerose situacijose, treneris yra įvedęs derinių skirtų man, geras susižaidimas su komandos, atėjusi asmeninė branda“, – sėkmingo asmeninio sezono priežastis vardino M. Kupšas.

„Dzūkijos“ ir „Juventus“ ekipos šį sezoną jau tris kartus buvo surėmusios ginklais, o dvi pergales šventė Alytaus klubas. Trečioji pergalė garantuotų jiems geresnį tarpusavio rezultatą ir, bent laikinai, išstumtų uteniškius iš 8-osios vietos.

„Reikia atsigriebti už tuos pralaimėjimus, – sakė M. Kupšas. – Turime žaisti kietai gynyboje, neleisti jiems lengvai žaisti. Dzūkai žaidžia namie, o ten nebūna lengvu rungtynių.

Mes neskirstome rungtynių į svarbias, ar nesvarbias. Ar tai būtų paskutinė lygos komanda, ar „Žalgiris“, su visais kovoti stengiamės taip pat vienodai. Tačiau šis artėjantis mačas bus tikrai labai svarbus, norint užsitikrinti vietą atkrintamosiose.“

„Betsafe“ lažybų ekspertai prognozuoja, kad „Juventus“ nutrauks pralaimėjimų seriją bei užsitikrins 8-ąją turnyrinės lentelės vietą. Rungtynių Alytuje pradžia – sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje.

Nors išlikti lygoje „Vytautui“ liko tik teoriniai šansai, tačiau siekdamas šio tikslo jis privalo namuose įveikti svečius iš Klaipėdos. „Vytautas“ – „Neptūnas“ šeštadienį 17.20 val. per BTV.

„Lietuvos rytas“ ketvirtadienį per vieną kėlinį į „Lietkabelio“ krepšį sukratė 40 taškų bei užfiksavo šio sezono lygos rekordą. Laikinai į pirmąją vietą užšokusi ekipa sekmadienį Vilniuje susikaus su tvirtai 6-oje vietoje žengiančiomis „Pieno žvaigždėmis“. „Lietuvos rytas“ – „Pieno žvaigždės“ sekmadienį 17.00 val. per LKL.LT.

Kauno „Žalgiris“ dar ketvirtadienį iškovojo skambiausią sezono pergalę bei pirmą kartą po 19 metų pateko į Eurolygos finalo ketvertą, o jau šį sekmadienį jie testuos sezono pabaigoje prabudusį „Nevėžį“, turintį 4 pergalių seriją. „Žalgiris“ – „Nevėžis“ sekmadienį 17.20 val. per LKL.LT.

Vilniečių antausį patyręs „Lietkabelis“ sekmadienį vyksta į Saulės miestą, kuriame susikaus su būsimąja varžove ketvirtfinalio etape – „Šiaulių“ ekipa. „Šiauliai“ – „Lietkabelis“ sekmadienį 17.30 val. per LKL.LT.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris