Į naudingiausio sezono žaidėjo apdovanojimą – 7 kandidatai
Foto: Fotodiena.lt

Į naudingiausio sezono žaidėjo apdovanojimą – 7 kandidatai

Autorius: LKL.LT
2018-05-04

Pasibaigus 2017-2018 metų sezonui vienas svarbiausių apdovanojimų bus naudingiausio reguliariojo sezono žaidėjo prizas.

Po ilgo ir kovingo sezono aštuonios komandos tęs pasirodymą atkrintamosiose „Betsafe–LKL“ varžybose, o daugiausiai prie komandų sėkmės prisidėję žaidėjai kandidatuoja tapti geriausiais reguliariojo sezono žaidėjais.

LKL skelbia septynis kandidatus, kurie pretenduoja tapti geriausiais reguliariojo „Betsafe–LKL“ sezono krepšininkais. 50 proc. galutinio įvertinimo lems žaidėjų naudingumas pasibaigus reguliariajam sezonui, po 25 proc. – LKL administracijos ir dešimties klubų vadovų balsai.

Naudingiausias žaidėjas bus skelbiamas kitą ketvirtadienį, iš karto pasibaigus reguliariajam sezonui. Apdovanojimas krepšininkui bus įteiktas per sezono uždarymo šventę.

2017-2018 m. sezono apdovanojimai
Apdovanojimas Kas renka
Naudingiausias finalo žaidėjas LKL
Geriausias legionierius Klubų direktoriai
Labiausiai patobulėjusi organizacija LKL ir klubų direktoriai
Geriausias treneris Žurnalistai
Geriausias jaunasis (iki 21 m.) žaidėjas LKL
Garbingiausias žaidėjas Teisėjai
Geriausiai besiginantis žaidėjas Krepšininkai
Geriausias teisėjas LKL teisėjų reitingas
Simbolinis penketukas LKL ir treneriai

Laurynas Birutis

„Šiaulių“ aukštaūgis galingai įsiveržė į „Betsafe–LKL“ pirmenybes. 20 metų 213 cm ūgio vidurio puolėjas pirmauja lygoje pagal rezultatyvumą, atkovotus kamuolius ir naudingumo balus. Jaunoji lygos žvaigždė šį sezoną demonstravo stabilų žaidimą – tik vieneriose iš 36 rungtynių nesurinko dviženklio naudingumo balo. L. Birutis dukart iš eilės – kovą ir balandį – pripažintas geriausiu mėnesio žaidėju ir padėjo „Šiauliams“ užkopti į penktą vietą reguliariajame sezone. Pernai šiauliečiai lygoje liko paskutiniai.

Vyačeslav Bobrov

„Betsafe–LKL“ sezono atradimas, atstovaujantis Pasvalio „Pieno žvaigždėms“, patenka tarp penkių geriausių lygos krepšininkų pagal rezultatyvumą, atkovotus kamuolius, blokuotus metimus ir dvitaškių taiklumą. V. Bobrovas lapkritį pripažintas naudingiausiu mėnesio žaidėju, o vienu metu pirmavo lygoje pagal naudingumą. Ukrainos rinktinės puolėjas tapo didele grėsme varžovams po krepšiu ir savo dėjimais padarė „Pieno žvaigždžių“ rungtynes patrauklesnes akiai.

Brandon Davies

Naudingiausias Kauno „Žalgirio“ žaidėjas „Betsafe–LKL“ čempionate renka po 13,5 naudingumo balo ir tėra 14-tas lygoje. Tačiau B. Daviesas rungtyniauja po mažiau nei 17 minučių per rungtynes – gerokai mažiau nei visi kiti į apdovanojimą pretenduojantys žaidėjai. „Žalgirio“ pasirodymas reguliariajame sezone – sėkmingiausias tarp visų komandų: čempionų titulą ginantys kauniečiai patyrė tik 4 pralaimėjimus ir jei nepralaimės visų trejų likusių rungtynių, turės namų aikštės pranašumą per visus atkrintamųjų varžybų etapus.

Martynas Echodas

20-metis „Lietuvos ryto“ aukštaūgis pernai tapo geriausiu jaunuoju lygos žaidėju, o šiemet pretenduoja į naudingiausiojo titulą. 206 cm ūgio centras netikėtai tapo naudingiausiu „Lietuvos ryto“ krepšininku aikštėje praleisdamas vos kiek daugiau nei 20 minučių. M. Echodas yra trečias lygoje pagal atkovotus kamuolius ir blokus, o pagal naudingumą užima septintą vietą. Jis kartu su L. Biručiu yra jauniausi kandidatai, taip pat pretenduojantys į geriausio jaunojo lygos žaidėjo apdovanojimą.

Mindaugas Kupšas

Šeštą sezoną LKL rungtyniaujantis aukštaūgis žaidžia geriausią krepšinį karjeroje. 27 metų 217 cm ūgio „Juventus“ centras net dukart šį sezoną surinko 42 naudingumo balus ir yra antras naudingiausias „Betsafe–LKL“ krepšininkas. Pernai naudingiausiu reguliariojo sezono žaidėju išrinktas „Juventus“ gynėjas Jamaras Diggsas, ar M. Kupšas vėl parveš apdovanojimą į Uteną?

Žanis Peiners

Latvijos rinktinės puolėjas šį sezoną tapo lyderiu patyrusių žaidėjų pripildytoje Panevėžio „Lietkabelio“ komandoje. Ž. Peineris užima šeštą vietą naudingiausiųjų sąraše ir dažniausia imdavosi atsakomybės svarbiausiais „Lietkabelio“ momentais. 27 metų latvis viršija lygos vidurkius visose svarbiausiose statistikos kategorijose (12,6 taško, 3 atk. kam., 2,9 rez. perd.) ir sieks sugrąžinti „Lietkabelį“ ant lygos prizininkų pakylos.

Renaldas Seibutis

„Betsafe–LKL“ lygoje dominuoja aukštaūgiai, ir „Neptūno“ veteranas yra vienintelis gynėjas tarp kandidatų. Rinkdamas po 14,1 naudingumo balo 32 metų žaidėjas padėjo „Neptūnui“ užimti trečią vietą reguliariajame sezone. R. Seibutis tik po paskutinių reguliariojo sezono rungtynių iš trečios vietos rezultatyviausiųjų sąraše nukrito į šeštą, ir patenka į dešimtukus perimtų kamuolių ir baudų taiklumo kategorijose. R. Seibutis tapo vienu svarbiausių „Neptūno“ žaidėjų ir neleido komandai sugriūti, kai pirmoje sezono dalyje įvyko žaidėjų rokiruotė.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris