„Betsafe“ prognozė: ketvirtfinalius laimės pirmos keturios komandos
Foto: Fotodiena.lt

„Betsafe“ prognozė: ketvirtfinalius laimės pirmos keturios komandos

Autorius: LKL.LT
2018-05-11

Keturios stipriausios „Betsafe–LKL“ reguliariojo sezono komandos laimės ketvirtfinalių dvikovas, prognozuoja lažybų bendrovė „Betsafe“.

Atkrintamosios varžybos prasideda jau šiandien, o daugiausia intrigos prognozuojama Panevėžio „Lietkabelio“ ir „Šiaulių“ poroje.

LKL.LT kartu su savo partneriu „Betsafe“ pristato ketvirtfinalio etapo prognozes, o komentarus pateikia sezoną čempionate jau baigęs Valdemaras Chomičius, treniravęs Alytaus „Dzūkiją“.

Kauno „Žalgiris“ – Kėdainių „Nevėžis“
I rungtynės – gegužės 12 d. Kaune
II rungtynės – gegužės 24 d. Kėdainiuose
III rungtynės – gegužės 25 d. Kaune
IV rungtynės – gegužės 27 d. Kėdainiuose (jei reikės)
V rungtynės – gegužės 28 d. Kaune (jei reikės)

Šalies čempionų pergale ketvirtfinalyje neabejojama – „Betsafe“ vertina „Nevėžio“ galimybę nugalėti serijoje vos vienu procentu.

Pirmosios ketvirtfinalio rungtynės „Žalgiriui“ bus generalinė repeticija prieš Eurolygos finalo ketvertą, tad čempionų atsipalaidavimo tikėtis neverta.

Tai, kad „Žalgiris“ rimtai žvelgia į seriją su „Nevėžiu“, pažymi ir noras antras serijos rungtynes žaisti praėjus keturioms dienoms po Eurolygos finalo ketverto. „Žalgiris“ į Kėdainius galėjo keliauti ir diena anksčiau, tačiau treneriai panoro papildomo laiko tinkamai pasirengti susitikimui su „Nevėžiu“.

„Manau, „Nevėžis“ neblogos formos, laimėjo keletą svarbių rungtynių, pateko į atkrintamąsias ir rodys pasipriešinimą, – LKL.LT sakė V. Chomičius. – Vis dėlto „Žalgiris“ šiai dienai toks stiprus, kad pasipriešinimą lengvai įveiks. Ir manau, kad ši pora – su labai aiškiai matoma pabaiga.“

„Žalgiris“ šį sezoną laimėjo visus keturis tarpusavio susitikimus, tačiau intrigos galėtų žadėti tai, kad Kėdainiuose pergalės iškovotos 11 ir 6 taškų persvaromis.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Utenos „Juventus“
I rungtynės – gegužės 11 d. Vilniuje
II rungtynės – gegužės 14 d. Utenoje
III rungtynės – gegužės 19 d. Vilniuje
IV rungtynės – gegužės 22 d. Utenoje (jei reikės)
V rungtynės – gegužės 25 d. Vilniuje (jei reikės)

Šios dvi komandos tapo etatinės atkrintamųjų kovų varžovėmis. Žiūrovai sulaukė gausybės intrigos tiek pernai, tiek šiemet vykusiame Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalyje, dabar „Juventus“ iššūkį mesti bandys ir ketvirtfinalio serijoje.

Vis dėlto „Betsafe“ intrigos šioje poroje nežada – sezono pabaigoje nukraujavusiam „Juventus“ klubui suteikiama vos 6 proc. tikimybė iškopti į pusfinalį.

Koją „Lietuvos ryto“ komandai pakišti galėtų nebent ilga pertrauka – rungtynių su „Juventus“ teko laukti 8 dienas, per jas vyko tik draugiškos rungtynės su „Lietkabeliu“.

„Juventus“ galų gale turėtų sulaukti savo lyderio Anthony Irelando. Rezultatyviausias komandos krepšininkas dėl traumos pastarąjį kartą žaidė kovo 17 d.

„Juventus“ pajėgi pasipriešinti ir parodyti gražų krepšinį, – šios poros vertinimą pradėjo V. Chomičius, netrukus pridūręs, – manau, kad paprasčiausiai neužteks serijoje jėgų ir „Lietuvos rytas“ šiai dienai gerai pasirengęs, įgavęs gerą formą, fiziškai ir taktiškai stipresnis. Manau, „Lietuvos rytui“ nebus problemų.“

„Lietuvos rytas“ šį sezoną laimėjo visas penkerias tarpusavio rungtynes, bet sykį Vilniuje pralaimėjo 3 taškais, o SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalyje nusileido varžovams tik per pratęsimą.

„Vilniečiams buvo problemų, ypač Karaliaus Mindaugo taurės turnyre, – sakė V. Chomičius. – Bet čia atkrintamosios varžybos, reikia žaisti ilgą seriją ir ją visuomet laimi komanda, kuri turi ilgesnį suolelį.“

Susitikimai Vilniuje vyks „Siemens“ arenoje – „Juventus“ didžiausioje sostinės arenoje žais pirmą kartą klubo istorijoje.

Klaipėdos „Neptūnas“ – Pasvalio „Pieno žvaigždės“
I rungtynės – gegužės 11 d. Klaipėdoje
II rungtynės – gegužės 14 d. Pasvalyje
III rungtynės – gegužės 19 d. Klaipėdoje
IV rungtynės – gegužės 22 d. Pasvalyje (jei reikės)
V rungtynės – gegužės 24 d. Klaipėdoje (jei reikės)

„Neptūnas“ šioje serijoje turės namų aikštės pranašumą ir tai taps lemiamu faktoriumi, spėja lažybų bendrovė „Betsafe“ – ji „Neptūno“ galimybes iškopti į pusfinalį vertina 83 proc.

„Neptūnas“ yra viena geriausių namie rungtyniaujančių „Betsafe–LKL“ komandų, o „Pieno žvaigždės“ itin prastai žaidžia išvykose. Pasvaliečiai šį sezoną iš 18 išvykos rungtynių laimėjo tik keturias: dukart Utenoje ir po sykį Prienuose bei Kėdainiuose.

Optimizmo „Pieno žvaigždėms“ neprideda ir sezono pabaiga – per paskutinius penkis turus laimėta tik sykį.

„Neptūnas“ – su trūkumais, bet turi namų aikštės pranašumą, – pagrindinį klaipėdiečių kozirį įvardijo V. Chomičius. – Komandos apylygės, duočiau abiem vienodai galimybių. „Pieno žvaigždės“ turi įdomią komandą, gerų žaidėjų visose pozicijose ir gali pridaryti rimtų problemų.“

„Neptūnas“ turėjo namų aikštės pranašumą ir SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyre, bet „Dzūkija“ įveikė varžovus. Vis dėlto V. Chomičius neabejoja, kad vasarį buvo kita situacija.

„Įsivaizduokite – išvakarėse laimite 30-40 taškų, o po dviejų dienų atvažiuoja varžovas pas jus – žaidėjai nebuvo nusiteikę, – įsitikinęs V. Chomičius. – Dabar „Neptūnas“ turėjo laiko pasirengti ir rodyti visai kitą krepšinį.“

„Į kiekvieną atkrintamųjų rungtynių serijos dvikovą turime eiti nusiteikę lyg į paskutinį mūšį, – prieš atkrintamųjų pradžią sakė „Neptūno“ gynėjas Renaldas Seibutis. – Tik tokiu keliu galime prasibrauti į LKL pusfinalį ir tęsti kovą dėl čempionato medalių.“

„Neptūnas“ tris sykius šį sezoną parbloškė „Pieno žvaigždes“, tačiau tai Pasvalio komandos lyderio Viačeslavo Bobrovo optimizmo nesumažina: „Stengsimės pateikti staigmeną ketvirtfinalyje ir pakovoti dėl medalių, mūsų komanda pajėgi tai padaryti.“

Panevėžio „Lietkabelis“ – „Šiauliai“
I rungtynės – gegužės 12 d. Panevėžyje
II rungtynės – gegužės 15 d. Šiauliuose
III rungtynės – gegužės 19 d. Panevėžyje
IV rungtynės – gegužės 24 d. Šiauliuose (jei reikės)
V rungtynės – gegužės 26 d. Panevėžyje (jei reikės)

Pora, kurioje tikimasi daugiausia intrigos. „Lietkabelis“ pernai žaidė LKL finale, „Šiauliai“ liko paskutiniai, tačiau šį sezoną komandų pajėgumas išsilygino.

„Lietkabelis“ tris sykius pranoko „Šiaulius“, bet pastaroji šių komandų akistata prieš pat atkrintamąsias baigėsi šiauliečių pergale 22 taškų persvara.

„Betsafe“ suteikia „Lietkabeliui“ 69 proc. tikimybę nugalėti serijoje. Niekas nenustebs, jei ši serija tęsis penkerias rungtynes.

„Patirtis ir jaunystė, – porą apžvelgė V. Chomičius. – Matysime norą žaisti ir matysime patirtį, kaip ištempti tokią seriją. Prognozuoti čia labai sudėtinga, nes „Šiauliai“ rodo brandų, greitą krepšinį, pataiko, jų aukštaūgiai – geros formos. O „Lietkabelis“ turi patyrusių žaidėjų ir gali išnaudoti jėgą po krepšiu.

Vis dėlto jei „Lietkabelis“ neprilygs ritmu, gali pralaimėti. Jų amžius neleidžia visą seriją kovoti bėgant. Manau, jie turi išnaudoti pranašumą po krepšiais ir patirtį.“

„Pirmas mačas pats svarbiausias, – teigė „Lietkabelio“ žaidėjas Kšištofas Lavrinovičius. – Pirmas laimėjimas labai daug gali lemti. Jeigu pralaimi namuose, tuomet nelabai gerai. Visa komanda supranta, kad dabar yra toks momentas, kai reikia rodyti geriausią krepšinį. Reikia žaisti taip, jog po rungtynių pridėjęs ranką prie širdies galėtum pasakyti, jog atidavei viską.“

Pirmus du šių komandų susitikimus tiesiogiai transliuos BTV televizija.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris