„Šiaulių“ šturmą atlaikęs „Lietkabelis“ pasiekė pirmąją pergalę ketvirtfinalyje
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

„Šiaulių“ šturmą atlaikęs „Lietkabelis“ pasiekė pirmąją pergalę ketvirtfinalyje

Autorius: H. Augustynas
2018-05-12

Bene didžiausią intrigą keliančioje ketvirtfinalio serijoje – užtikinta Panevėžio „Lietkabelio“ pergalė pirmosiose serijos rungtynėse.

Pirmajame kėlinyje į priekį šovę, tačiau rungtynių pabaigoje vos neprisižaidę panevėžiečiai 103:86 (30:18; 27:23; 25:21; 21:24) susitvarkė su „Šiaulių“ ekipa ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

Puikiai atakavę aikštės šeimininkai jau po pirmojo kėlinio turėjo 12 taškų pranašumą (30:18), o prieš pertrauką buvo įgijusi dar saugesnį pranašumą – 57:41. „Lietkabelis“ vien per pirmus du kėlinius pataikė 14 dvitaškių iš 18 (78%).

„Atkrintamosios yra specifinės varžybos. Gali vykti lygios rungtynės, tačiau gali kažko imtis lyderiai, ar varžovai pateikti kažką netikėto gynyboje ir gali įvykti lūžis, – po susitikimo teigė „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika. – Tačiau šiandien to lūžio nebuvo. Pirmajame kėlinyje to nebuvo, bet mes po to norėdami greitai rezultatą išlyginti, gavome jų gerą atkarpą ir visa tai tęsėsi.“

„Lietkabelis“ prieš lemiamą kėlinį pirmavo net 20 taškų skirtumu (82:62). Vis dėlto „Šiaulių“ ekipos krepšininkai ketvirtąjį kėlinį pradėjo spurtu 16:4 ir sugrįžo į rungtynes – 78:86.

Vis dėlto Kšištofo Lavrinovičiaus ir Lorenzo Williamso vedamas „Lietkabelis“ savo varžovų arčiau neprisileido, išlaikė saugų atstumą ir iškovojo pirmąją pergalę atkrintamosiose.

„Buvome praradę kontrolę, tačiau sugebėjome sukontroliuoti šią situaciją ir užbaigėme šias rungtynes sėmingai, – po pergalės kalbėjo Ramūnas Butautas. – Tačiau džiaugtis yra dar anksti ir ši pergalė turi būti pamiršta jau šiandien. Be jokios abejonės, Šiauliuose sutiksime labai didelį pasipriešinimą ir turime būti tam pasiruošę.“

„Šiauliams“ šiose rungtynėse koją kišo pataikymas iš dviejų tašų zonos. Svečiai pataikė tik 14 dvitaškių iš 38 (36%), kai aikštės šeimininkai iš 44 dvitaškių realizavo 29 (65%).

„Lietkabelis“: Kšištofas Lavrinovičius 18 (4/4 trit.), Žanis Peineris (4/5 dvit., 7 atk. kam.) ir Lorenzo Williamsas (7 rez. perd.) po 17, Simas Jasaitis 8, Vaidas Čepukaitis ir Lukas Aukštikalnis po 7.

„Šiauliai“: Laurynas Birutis 22 (8/10 baud.), Vytautas Šarakauskas 12, Arminas Urbutis 11, Evaldas Šaulys 10 (8/8 baud.), Karolis Lukošiūnas 9, Nicas Zeisloftas 8 (1/5 trit.).

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris