E. Šaulio karjeros rungtynės padėjo „Šiauliams“ įveikti „Lietkabelį“ ir išlyginti serijos rezultatą
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

E. Šaulio karjeros rungtynės padėjo „Šiauliams“ įveikti „Lietkabelį“ ir išlyginti serijos rezultatą

Autorius: H. Augustynas
2018-05-15

Gerai rungtynes pradėjusi ir pavyzdingai iš toli atakavusi „Šiaulių“ ekipa palaužė Panevėžio „Lietkabelį“ ir išlygino serijos rezultatą 1-1.

Nuostabiai sužaidęs Evaldas Šaulys padėjo „Šiaulių“ ekipai 94:84 (21:17; 24:18; 27:24; 22:25) susitvarkyti su „Lietkabeliu“ ir užtikrinti, kad serija dar kartą sugrįžtų į Šiaulius. Trečiosios serijos rungtynės tarp „Lietkabelio“ ir „Šiaulių“ vyks šį šeštadienį Panevėžyje.

DARJUŠAS LAVRINOVIČIUS

 „Sireika ruošia dar vieną žaidėją Lietuvos rinktinei – Evaldą Šaulį.“

Antanas Sireika šiose rungtynėse nustebino varžovus, kai į startinį penketą išleido E. Šaulį, o toks sprendimais kaip reikiant pasiteisino. Krepšininkas pelnė 24 taškus ir sužaidė rezultatyviausias rungtynes „Betsafe–LKL“ pirmenybėse nuo praėjusių metų lapkričio 19 d., kai pelnė 27.

Krepšininkas šiame susitikime surinko 34 naudingumo balus ir sužaidė naudingiausias karjeros rungtynes stipriausioje Lietuvos krepšinio lygoje.

„Aš klausiau Šaulio, ar kada nors pateisins savo pavardę? – teigė Antanas Sireika. – Pas mus ant logotipo berniukas ištempęs strėlę, o pas jį pavardė tokia. Šiandien jis tikrai pateisino savo pavardę. Labai džiaugiuosi dėl to. Jis yra labai darbštus vaikinas.

Šiandien tikrai atsidavė ir buvo daug agresyvesnis. Aš matau, kad jis pataiko treniruotėse. Bando jis kartais sudėtingai įmesti, užkabinti kamuolį. Aš jam sakau, kad tu nesilygink su Sabeckiu, tegul dalina jis tuos savo perdavimus, o tu tiesiog daryk savo darbą ir mesk taškus. Paklausė. Pasirodo komandoje gali būti daugiau žaidėjų galinčių pelnyti taškus.“

„Šiaulių“ strategas turėtų taip pat būti patenkintas savo auklėtinių gynyba. „Saulės“ miesto atstovai šiame susitikime praleido 84 taškus, kai pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse leido „Lietkabeliui“ įmesti 103.

„Šiaulių“ ekipa į priekį šovę nuo pirmųjų rungtynių minučių. E. Šaulio vedami šeimininkai greitai įgijo dviženklę persvarą – 13:3. Nors panevėžiečiai iki kėlinio pabaigos sumažino deficitą iki keturių taškų (17:21), prieš pertrauką „Šiauliai“ ir vėl susigrąžino 10 taškų pranašumą – 45:35.

Po pertraukos aikštės šeimininkai vienu metu turėjo ir 17 tašų persvarą (58:41), tačiau „Lietkabelis“ surengė spurtą 16:8 ir sumažino atsilikimą iki vienaženklio – 57:66.

Nepaisant to, trečiąją kėlinį „Šiaulių“ ekipa užbaigė sėkmingiau ir prieš lemiamą ketvirtį pirmavo 72:59. Ketvirtajame kėlinyje „Lietkabelis“ dar bandė vytis, bet priartėti sugebėjo tik iki 10 taškų. Geriau rungtynių pabaigą sužaidę „Šiauliai“ pasiekė pirmąją pergalę atkrintamosiose.

„Šiauliai“ nugalėjo pelnytai, – po susitikimo pripažino panevėžiečių strategas Ramūnas Butautas. – Jie šiandien žaidė labai užsivedę, treneris Sireika tą padaryti moka labai gerai. Jie diktavo visą rungtynių eigą ir ritmą.

Jie įgavo daug emocijų, kadangi sužaidė gerai rungtynių pradžią. Mes turėjome daug problemų po savo krepšiu ir leidome varžovams nusiimti 15 kamuolių. 16 klaidų ir dar lygioje lygoje yra per daug. Po to išsimušėme iš ritmo, bet vyrai tikrai kovojo. Vis dėlto „Šiauliai“ šiandien turėjo puikias rungtynes.“

„Šiauliai“: Evaldas Šaulys 24 (7/9 dvit., 3/3 trit., 8 atk. kam., 34 n.b.), Akeemas Wrightas 17 (8 at. Kam.), Vytautas Šarakauskas 10, Arminas Urbutis 8 (2/8 dvit.).

„Lietkabelis“: Dominikas Mavra 18 (6/7 dvit., 8 rez. perd., 28 n.b.), Darjušas Lavrinovičius 14, Lorenzo Williamsas (7 rez. perd.) ir Kšištofas Lavrinovičius po 12, Gintaras Leonavičius 9.

„Lietkabeliui“ pavyko šiose rungtynėse susitvarkyti su naudingiausiu reguliariojo sezono krepšininku Laurynu Biručiu. Aukštaūgis pelnė vos 4 taškus (2/10 dvit.) ir suriko tik 4 naudingumo balus. Tai buvo prasčiausios vidurio puolėjo rungtynės šiame sezone.

Vis dėlto panevėžiečiams nepavyko sustabdyti aikštės šeimininkų toliašaudės artilerijos. „Šiauliai“ šiame susitikime pataikė 11 tritaškių iš 22 (50%). Nedaug jiems nusileido ir „Lietkabelis“, kuris pataikė 10 tolimų metimų, tačiau jiems prireikė 26 bandymų (38%).

„Šiauliams“ taip pat pavyko įtikinamai laimėti kovą dėl atšokusių kamuolių – 38:29. Aikštės šeimininkai atkovojo net 15 kamuolių puolime ir pelnė 12 taškų antraisiais šansais.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris