„Šiaulius“ sutriuškinęs „Lietkabelis“ priartėjo prie pusfinalio
Foto: Fotodiena.lt

„Šiaulius“ sutriuškinęs „Lietkabelis“ priartėjo prie pusfinalio

Autorius: H. Augustynas
2018-05-19

Panevėžio „Lietkabelio“ ekipa ir vėl namuose nepaliko jokių vilčių Lauryno Biručio vedamiems „Šiaulių“ krepšininkams ir žengė didelį žingsnį pusfinalio link. Praėjusio sezono vicečempionai serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2-1.

Visą darbą iki ilgosios pertraukos atlikęs „Lietkabelis“ 92:68 (24:15; 30:14; 18:22; 20:17) nepasigailėjo „Šiaulių“ ir dar kartą apgynė savo namų aikštę. Ketvirtosios serijos rungtynės, kurios gali būti paskutinės, vyks kitos savaitės antradienį Šiauliuose.

„Šiaulių“ ekipos šį kartą neišgelbėjo ir geriausias rungtynes atkrintamosiose sužaidęs L. Birutis. Aukštaūgis pelnė 24 taškus (7/11 dvit., 10/10 baud.), atkovojo 7 kamuolius ir surinko 38 naudingumo balus.

Vidurio puolėjas reabilitavosi po itin prastų antrųjų serijos rungtynių, kai pelnė vos 4 taškus ir surinko vos 4 naudingumo balus.

„Tai yra natūralu, kadangi jų lyderis yra vidurio puolėjas, kuriam pranašaujama NBA ateitis, – apie žvėrišką L. Biručio pasirodymą kalbėjo Ramūnas Butautas. – Žinote, kaip yra krepšinyje: kažkur laimi, kažkur prarandi ir paprasčiausiai reikia pasverti, kas yra naudingiau.

Man Birutis labai patinka. Man dar yra tekę žaisti su jo tėvu vienoje komandoje, taigi labai džiaugiuosi, jog jis seka tėvo pėdomis ir jam taip gerai sekasi. Tikiuosi jį matyti NBA. Puikus vaikinas – kultūringas, mandagus – tėvai gali didžiuotis.“

„Šiauliai“ panevėžiečiams priešinosi tik pustrečios minutės, kai dar pirmavo 10:8. Vis dėlto aikštės šeimininkai surengė spurtą 10:2 ir perėmė rungtynių kontrolę.

„Lietkabelis“ antrąjį kėlinį pradėjo pirmaujant 24:15, o po spurto 22:6 pradėjo varžovus triuškinti – 46:21.

Trečiajame kėlinyje „Šiauliai“ dar buvo sumažinę atsilikimą iki 18 (51:69), tačiau ketvirtasis kėlinys vis tiek buvo tik formalumas.

„Taip būna gyvenime, kad po gerų rungtynių turi laukti blogesnių – taip ir atsitiko, – po susitikimo teigė „Šiaulių“ strategas Antanas Sireika. – Sunku įeiti į žaidimą, kai jie taip agresyviai ginasi. Jie sustabdė tuos žaidėjus, kurie daugiau taškų įmetė Šiauliuose. Čia turi pasireikšti individualus meistriškumas. Atrodo, kad leidau improvizuoti, bet gavosi tiesiog daugiau laidų. Reiškia, kad nesame tokio lygio.“

„Lietkabelis“: Žanis Peineris 17 (24 n.b.), Dominikas Mavra 16, Simas Jasaitis (7 atk. kam.) ir Donatas Tarolis po 12, Kšištofas Lavrinovičius 11, Lorezno Williamsas 8 (7 rez. perd.).

„Šiauliai“: Laurynas Birutis 24 (7/11 dvit., 10/10 baud., 7 atk. kam., 38 n.b.), Donatas Sabeckis 19 (9 rez. perd., 24 n.b.), Vytautas Šarakauskas 5.

Antanas Sireika šiose rungtynėse suteikė progą pasireikšti ir mažiau žaidžiantiems komandos krepšininkams: Karoliui Lukošiūnui, Ryčiui Pipirui bei Šarūnui Beniušiui.

Šiame susitikime „Lietkabelis“ kur kas tiksliau atakavo iš dviejų taškų zonos. Aikštės šeimininkai pataikė 26 dvitaškius iš 42 (62%), kai „Šiauliai“ – 15 iš 35 (43%). Panevėžiečiai geriau atakavo ir iš trijų taškų zonos bei realizavo 42% metimų (10/24). „Šiauliai“ iš toli metė 27% tikslumu (6/22).

Vis dėlto „Šiauliai“ pataikė dvigubai daugiau baudų – 20 iš 23 (87%), kai panevėžiečiai realizavo 10 iš 14 (71%).  

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris