„Lietkabelis“ po tikro trilerio palaužė „Šiaulius“ ir iškovojo bilietą į pusfinalį
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

„Lietkabelis“ po tikro trilerio palaužė „Šiaulius“ ir iškovojo bilietą į pusfinalį

Autorius: H. Augustynas
2018-05-22

Panevėžio „Lietkabelio“ ekipa ketvirtajame kėlinyje įrodė savo pranašumą prieš „Šiaulius“ ir užbaigė ketvirtfinalio seriją.

Pergalę pasiekęs „Lietkabelis“ ketvirtfinalio seriją laimėjo 3-1 ir pusfinalyje susitiks su Kauno „Žalgirio“ ir Kėdainių „Nevėžio“ poros nugalėtoja.

Dramatiškoje kovoje pranašumą įrodęs „Lietkabelis“ 85:84 (14:14; 25:27; 19:21; 27:22) palaužė „Šiaulius“ jų pačių tvirtovėje ir išvengė penktųjų serijos rungtynių.

Šiame susitikime Antanas Sireika buvo paruošęs tikrą staigmeną varžovams ir naudingiausią sezono krepšininką Lauryną Birutį paliko ant atsarginių žaidėjų suolelio prasidėjus rungtynėms.

Nuo suolo pakilęs aukštaūgis vis tiek žaidė 34 minutes, o per jas pelnė 18 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 33 naudingumo balus. Vis dėlto ir tokia staigmena „Šiaulių“ ekipos neišgelbėjo.

„Šiandien žaidimas mums nesiklostė, – po pergalingos serijos kalbėjo Ramūnas Butautas. – Susikurdavome progų, tačiau nerealizuodavome jų taškais. Prametėme ir iš po krepšio, ir iš toli. Ketvirtame kėlinyje surengėme spurtą, nes sugebėjome pataikyti tuos metimus. Šiauliečiai šaunuoliai, kad nenuleido rankų, o pabaiga gavosi taip, kaip gavosi. Tikriausiai mūsų patirtis davė vaisių.“

Ketvirtajame kėlinyje Žanio Peinerio ir Dominiko Mavros vedamas „Lietkabelis“ surengė spurtą 13:4, po kurio įgijo 8 taškų pranašumą – 77:69.

Vis dėlto „Šiauliai“ po to atsakė penkiais taškais paeiliui, o likus pusantros minutės iki ketvirtojo kėlinio pabaigos panevėžiečiai turėjo tik trijų taškų pranašumą (83:80).

D. Sabeckis likus 29 sekundėms išprovokavo penktąją Ž. Peinerio pražangą ir dviem baudų metimais priartino „Šiaulius“ iki vieno taško (82:83). O kamuolį išsimetęs „Lietkabelis“ iškart suklydo, kai Lorenzo Williamsas pasiuntė kamuolį už šoninės linijos.

Vis dėlto kitoje atakoje panevėžiečiams pavyko apsiginti nuo D. Sabeckio sudėtingo metimo, o likus penkioms sekundėms Simas Jasaitis sugrąžino trijų taškų persvarą svečiams.

Ramūno Butauto auklėtiniai po minutės pertraukėlės iškart prasižengė prieš Nicką Zeisloftą ir taip apsisaugojo nuo tolimo metimo. „Šiaulių“ legionierius likus 3 sekundėms realizavo abu baudų metimus, tačiau aikštės šeimininkams išsigelbėti nebepavyko.

„Šiauliai“: Nickas Zeisloftas 20 (4/5 trit.), Laurynas Birutis 18 (8 atk. kam., 33 n.b.), Kristupas Žemaitis 14 (6/6 metimai, 8 rez. perd.), Donatas Sabeckis 9 (1/5 trit., 7 atk. kam.).

„Lietkabelis“: Lorenzo Williamsas ir Darjušas Lavrinovičius po 16, Dominikas Mavra 13, Gintaras Leonavičius 9.

„Esu nusivylęs vienu dalyku – minus vienas ir namuose, – po susitikimo teigė „Šiaulių“ strategas A. Sireika. – Jeigu esi silpnesnis – turi tai pripažinti. Žaidėme su gerais varžovais ir vyrai gerai kovėsi, tad negaliu per daug priekaištauti. Bet tas rezultatas... Tai ir yra skaudžiausia. Bet negali nusiminti. Visi vyrai padarė neblogą darbą.“

„Lietkabelis“ ir vėl puikiai susitvarkė su vienu iš „Šiaulių“ lyderių Akeemu Wrightu. Po 9,6 taško „Betsafe–LKL“ pirmenybėse rinkęs amerikietis šiame susitikime pelnė 4 taškus ir pataikė vos vieną dvitaškį iš šešių.

Legionieriui pačios sėkmingiausios buvo antrosios ketvirtfinalio rungtynės, kuriose jis pelnė 17 taškų. Pirmosiose jis tesukrapštė tris, o trečiosiose vos du taškus.

Ne itin sėkmingai paskutinės sezono rungtynės susiklostė ir pabaigoje „Šiaulius“ bandžiusiam gelbėti D. Sabeckiui. Įžaidėjas pelnė 9 taškus ir atkovojo 7 kamuolius, tačiau pataikė tik tris metimus iš 10 ir suklydo 4 kartus. Gynėjo +/- rodiklis siekė -11, o tai yra pats prasčiausias rezultatas komandoje.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris