„Betsafe“ prognozė: finale po dvejų metų pertraukos susikaus „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“
Foto: Fotodiena/M. Baranauskas

„Betsafe“ prognozė: finale po dvejų metų pertraukos susikaus „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“

Autorius: LKL.LT
2018-05-28

Po dvejų metų pertraukos „Betsafe–LKL“ finale kausis principiniai varžovai – Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“, spėja lažybų bendrovė „Betsafe“.

Pusfinaliai startuos jau šiandien, o jame kausis tos pačios keturios komandos, kaip ir praėjusį sezoną – „Žalgiris“, „Lietuvos rytas“, „Neptūnas“ ir „Lietkabelis“.  

Pirmoji šio etapo kova vyks šiandien Vilniuje, o būtent sostinės ekipos poroje su Klaipėdos „Neptūnu“ ir yra prognozuojama didesnė intriga. LKL.LT kartu su partneriu „Betsafe“ pristato pusfinalių prognozes.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ (82,4 proc.) – Klaipėdos „Neptūnas“ (17,6 proc.)

I rungtynės – gegužės 28 d. Vilniuje
II rungtynės – gegužės 30 d. Klaipėdoje
III rungtynės – birželio 2 d. Vilniuje
IV rungtynės – birželio 4 d. Klaipėdoje (jei reikės)
V rungtynės – birželio 6 d. Vilniuje (jei reikės)

Dvejus pastaruosius metus finale nežaidę vilniečiai yra laikomi akivaizdžiais šios serijos favoritais. Rimo Kurtinaičio kariauna reguliariajame sezone užėmė antrąją vietą (30-6), o ketvirtfinalyje be didesnių problemų 3-0 suvažinėjo Utenos „Juventus“ ir tiesiausiu keliu nužygiavo į pusfinalį.

Daugiau pirmajame atkrintamųjų varžybų etape teko paprakaituoti klaipėdiečiams, kurie 3-1 įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Vis dėlto pirmieji trys serijos mačai vyko labai atkakliai. Kazio Maksvyčio auklėtiniai ketvirtąjį susitikimą laimėjo 37 taškų persvara (101:64) bei parodė savo potencialą.

„Neptūnas“ reguliarųjį sezoną užbaigė trečioje vietoje (25-11), tačiau klubas visiškai atsigauti po sezono viduryje įvykusių permainų nesugebėjo. Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas persikėlė į „Lietuvos rytą“, o naudingiausiu komandos krepšininku buvęs Juanas Palaciosas buvo išpirktas Turkijos lygoje žaidžiančio Stambulo „Bešiktaš“.

Nors išvykusius žaidėjus pakeitė naujokai, tačiau klaipėdiečių entuziazmas nusimušė. K. Maksvytis ne kartą viešai minėjo, kad su buvusia sudėtimi jis tyliai svajojo prasibrauti į pirmenybių finalą, tačiau po permainų tą padaryti bus labai sudėtinga.

„Neptūnas“ šiandien į kovą stos pilnos sudėties, o vilniečių gretose pusfinalio etape vis dar nematysime kelio girnelės traumą besigydančio A. Butkevičiaus. Pozityvi naujiena – galės rungtyniauti mėnesį praleidęs snaiperis Jimmy Baronas.

Pirmoji serijos kova vyks Vilniuje, o šiame mieste klaipėdiečiai šį sezoną jau kartą triumfavo – kovo 18-ąją rezultatu 99:86.

Apskritai šį sezoną ekipos pasidalino po dvi pergales. Ar „Neptūnas“ sugebės panašią kovą duoti ir pusfinalyje bei pateikti siurprizą ir pranokti geriau vertinamą „Lietuvos rytą“?

Kauno „Žalgiris“ (93,6 proc.) – Panevėžio „Lietkabelis“ (6,4 proc.)

I rungtynės – gegužės 29 d. Kaune
II rungtynės – gegužės 31 d. Panevėžyje
III rungtynės – birželio 3 d. Kaune
IV rungtynės – birželio 5 d. Panevėžyje (jei reikės)
V rungtynės – birželio 7 d. Kaune (jei reikės)

Praėjusio finalo dalyviai šįkart susikaus pusfinalyje, kuriame lažybų bendrovė „Betsafe“ sensacijų nesitiki ir spėja įtikinamą „Žalgirio“ pergalę.

Kaip iš natų sezoną pradėjęs „Lietkabelis“ laimėjo pirmuosius 8 „Betsafe–LKL“ mačus, o per pirmąsias 12 rungtynių patyrė vos du pralaimėjimus – abu „Žalgiriui“ vidutiniu 3 taškų skirtumu.

Vis dėlto po puikaus sezono starto Panevėžį apgaubė juodi debesys – ekipą paliko gynėjai Adas Juškevičius ir Gary Taltonas, o atleistą Artūrą Štalbergą pakeitė specialistas Ramūnas Butautas.

Užstrigęs „Lietkabelis“ per likusią sezono dalį iškovojo 10 pergalių bei patyrė 14 pralaimėjimų, o užėmęs ketvirtąją vietą (20-16) ketvirtfinalyje susigrūmė su ambicingais šiauliečiais.

Šį etapą Aukštaitijos komanda įveikė rezultatu 3-1, tačiau lemiamas mūšis Šiauliuose virto tikru trileriu, kurį „Lietkabelis“ laimėjo vos vieno taško persvara – 85:84.

Stringančių panevėžiečių pusfinalyje laukia istorinį sezoną Eurolygoje sužaidęs „Žalgiris“. Po 19 metų pertraukos kauniečiai prasibrovė į finalinį ketvertą bei užėmė trečiąją vietą. Užtikrintai Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai žaidė ir vietiniame fronte, kuriame po reguliaraus sezono užėmė pirmąją vietą (32-4).

Jei praėjusį sezoną „Lietkabelis“ „Žalgiriui“ buvo pavojingas varžovas ir triskart iškovojo pergalę, tai šiemet čempionų titulą ginanti Š. Jasikevičiaus kariauna triumfavo visus keturis kartus.

„Žalgiris“ šį sezoną jau iškovojo SIL – Karaliaus Mindaugo taurę bei trečiąją vietą Eurolygoje, o lažybų bendrovė „Betsafe“ spėja, kad kauniečiai be didesnio vargo prasibraus ir į „Betsafe–LKL“ finalą.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris