„Žalgiris“ nustūmė traumų išretintą „Lietkabelį“ ant prarajos krašto
Foto: Fotodiena.lt/J.Elinskas

„Žalgiris“ nustūmė traumų išretintą „Lietkabelį“ ant prarajos krašto

Autorius: LKL.lt
2018-05-31

Varžovų netektimis pasinaudojęs ir dar vieną pusfinalio mūšį gana užtikrintai laimėjęs Kauno „Žalgiris“ – per žingsnį nuo „Betsafe-LKL“ finalo.

Viso susitikimo metu žaidimą kontroliavę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai svečiuose 94:79 (26:21, 22:16, 23:20, 23:12) nugalėjo Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkus.

Serijoje iki trijų pergalių žalgiriečiai pirmauja jau 2-0. Trečiasis ir galbūt paskutinis serijos susitikimas sekmadienį bus žaidžiamas Kaune.

Į pergalę Panevėžyje svečius vedė ketvirtajame kėlinyje siautėjęs ir jo metu 12 iš 19 taškų savo taškų pelnęs Antanas Kavaliauskas.

Pralaimėtojų gretose žibėjo geriausias sezono rungtynes sužaidęs Lukas Aukštikalnis, kurio sąskaitoje – 22 taškai. 5 tritaškius iš 10 pataikęs snaiperis pakartojo savo karjeros rekordą.

Panevėžio klubas šiame mače vertėsi be trijų itin svarbių žaidėjų. Darjušas Lavrinovičius susižeidė šonkaulį, Simas Jasaitis – blauzdą, o į aikštelę neišbėgo ir prieš pat rungtynes traumą patyręs Lorenzo Williamsas.

Tiesa, ant parketo sugrįžo pirmąjį mačą dėl ligos praleidęs Arnas Velička.

Antrajame kėlinyje 8:0 spurtavęs „Lietkabelis“ buvo išsiveržęs į priekį 29:27, tačiau tuomet Kauno ekipa atsakė spurtu 12:0 bei pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą 39:29.

Trečiojo ketvirčio pabaigoje šeimininkai buvo prisiviję 56:60, bet tada „Žalgiris“ ir vėl šovė į priekį. 11:1 spurtavusi Š. Jasikevičiaus kariauna prieš lemiamą ketvirtį nutolo 71:57.

Per paskutines 10 minučių „Lietkabeliui“ išsigelbėti nepavyko. Nors L. Aukštikalnio tritaškis buvo sugrąžinęs viltį (72:81), svečiai greitai atstatė dviženklę persvarą, o po Žanio Peinerio techninės pražangos galutinai užsitikrino pergalę.

Čempionės titulą ginančiai Kauno ekipai nesutrukdė kuklus Kevino Pangoso pasirodymas. Vienas prasčiausių sezono rungtynių sužaidęs kanadietis per 16 minučių prametė visus 5 savo metimus, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko -2 naudingumo balus.

„Lietkabelis“: Lukas Aukštikalnis 22 (5/10 trit.), Donatas Tarolis 16 (11 atk. kam.), Žanis Peineris 12, Kšištofas Lavrinovičius ir Dominikas Mavra (7 rez. perd.) po 11.

„Žalgiris“: Antanas Kavaliauskas 19, Edgaras Ulanovas 15, Brandonas Daviesas 11, Artūras Milaknis 10, Paulius Jankūnas ir Aaronas White‘as po 9, Vasilije Micičius 8.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris