K. Maksvytis vengė pagyrų S. Galdikui, R. Kurtinaitis mįslingai kalbėjo apie ateitį
Foto: Fotodiena.lt/M.Baranauskas

K. Maksvytis vengė pagyrų S. Galdikui, R. Kurtinaitis mįslingai kalbėjo apie ateitį

Autorius: LKL.lt
2018-06-04

Klaipėdos „Neptūnas“ pranoko Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir išplėšė penktąsias pusfinalio serijos rungtynes. Nugalėtojų treneris Kazys Maksvytis po mačo džiaugėsi šioje serijoje sėkmingai rungtyniaujančiu ir šįkart 15 taškų į sostinės ekipos krepšį įmetusiu Simu Galdiku, tačiau nenorėjo jo girti.

„Nenoriu Simo girti, nes jei aš jį pagiriu, kitas rungtynes jis sužaidžia blogai. Simas turėtų pasitempti, kad laimėtume penktas serijos rungtynes“ – šypsojosi treneris, kuris pagrindine sezoną išgelbėjusios pergalės priežastimi įvardino gynybą.

„Laikėmės plano. Ketvirtame kėlinyje vienu metu jau buvome praradę iniciatyvą, kai „Lietuvos rytas“ žaidė žemu penketu, bet pradėjome keistis gynyboje ir tai pasiteisino“, – sakė K. Maksvytis, pakomentavęs ir situaciją kalbų apipintame Vilniaus „Lietuvos ryto“ klube.

Neseniai žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, skelbusių, jog ateinantį sezoną Rimą Kurtinaitį vyriausiojo Vilniaus komandos trenerio poste pakeis Dainius Adomaitis. Pats „Lietuvos rytas“ tokią informaciją paneigė.

„Gaila R. Kurtinaičio, šioje situacijoje jį suprantu. Tai yra trenerio darbas. Kalbos tikrai nepadeda, bet jis yra užsigrūdinęs“, – sakė K. Maksvytis.

Pats R. Kurtinaitis stengiasi į kalbas nekreipti dėmesio.

„Aišku, nemalonu. Taip, mano kontraktas baigiasi, bet tai galėjo įvykti po sezono, tokias kalbas išgirsti visiems yra nemalonu. Mes siekiame tų pačių tikslų, kaip ir prieš sezoną. Turime patekti į finalą, esame geroje situacijoje.

Skaičiau, kad tie tikslai pasikeitė, kad dabar reikia laimėti čempionų titulą. Apetitas kyla bevalgant. Klubo uždaviniai man yra įstatymas ir aš bandau juos įvykdyti.

Tai yra vienas iš trenerio darbo momentų. Tai yra normalu. Vieni keičiasi viduryje sezono, kiti po sezono. Buvo situacija, kai mes laimėjome LKL, bet mane pakeitė. Yra pradžia, yra ir pabaiga.

Gyvenime išmokau į tokius dalykus nereaguoti. Žinau, kaip turime paruošti komandą ir mes tai darome. O kas vyksta šalia, tai klausimai ne man. Iš žmogiškosios pusės tai nėra malonu“, – dėstė R. Kurtinaitis.

Kalbėdamas apie rungtynes strategas teigė, jog „Neptūnas“ nusipelnė laimėti, o „Lietuvos rytui“ triumfuoti neleido lemiamos klaidos gynyboje.

„Noriu pasveikinti „Neptūną“. Varžovai gerai kovėsi ir laimėjo pelnytai, nes rungtynių pabaigoje mes padarėme dvi didžiausias klaidas gynyboje. Nieko ypatingo neįvyko. Bandysime išnaudoti savo aikštelės pranašumą penktosiose rungtynėse.

Mes iššvaistėme didelį pranašumą, bet tai yra normalu. Čia yra atkrintamosios. Vilniuje „Neptūnas“ irgi pirmavo 11 taškų persvara, o mes juos pasivijome. Gaila, nes turėjome gerą šansą“, – apie rungtynes kalbėjo R. Kurtinaitis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris