D. Lavrinovičiaus nenustebintas R. Butautas: „Broliai yra super meistrai“
Foto: Fotodiena.lt

D. Lavrinovičiaus nenustebintas R. Butautas: „Broliai yra super meistrai“

Autorius: LKL.lt
2018-06-10

Panevėžio „Lietkabelio“ ekipa paneigė ekspertų prognozes ir kovą dėl bronzos medalių pradėjo įtikinama pergale Klaipėdoje, po kurios serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

Prie pirmojo žingsnio bronzos link labiausiai prisidėjo Darjušas Lavrinovičius, kuris pakartojo savo šio sezono rezultatyvumo rekordą ir pagerino šio sezono naudingumo rekordą. Klaipėdos „Neptūną“ į neviltį varęs aukštaūgis pelnė 19 taškų ir surinko 30 naudingumo balų.

Vis dėlto toks D. Lavrinovičiaus žaidimas „Lietkabelio“ stratego Ramūno Butauto nenustebino.

„Tikrai nenustebino. Broliai yra super meistrai. Su tokia patirtimi ir su tokia didele širdimi jis manęs tikrai nenustebino“, – teigė R. Butautas.

Vis dėlto panevėžiečių treneris neskubėjo džiaugtis pergale ir supranta, kad darbo padaryti liko dar labai daug. R. Butautas pripažino, kad jo auklėtiniai negali žaisti taip, kaip žaidė ketvirtajame kėlinyje, kurį pralaimėjo 14:22.

Panevėžiečiai ketvirtą kėlinį pradėjo turėdami 22 taškų pranašumą (69:47), tačiau pergalę iškovojo 14 taškų skirtumu – 83:69.

„Sužaidėme neblogas rungtynes. Tačiau džiaugtis nėra ko. Tai buvo tik pirmos rungtynes ir mes nesitikime nė vienų lengvų rungtynių, kaip ir nesitikėjome prieš atvažiuodami čia.

Žinome „Neptūno“ charakterį, žinome trenerio sugebėjimus ir aš jau dabar vyrams pasakiau, kad kitos rungtynes bus visiškai kitokios. Negalime atsipalaiduoti ir turime galvoti tik apie tai, kad negalime taip žaisti, kaip ketvirtame kėlinyje“, – kalbėjo panevėžiečių strategas.

Tuo metu „Neptūno“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis net nenorėjo kalbėti apie krepšinį bei turėjo daug pastabų savo auklėtiniams.

„Iš mūsų komandos pusės apie krepšinį net neverta kalbėti. Norint pradėti žaisti krepšinį reikia motyvacijos ir energijos. Šiandien to nebuvo. Nebuvo kruvinų kelių, nebuvo galvojimo, nieko nebuvo iš mūsų. Tikiuosi, kad pavyks mobilizuotis ir motyvuoti krepšininkus“, – nusivylimo neslėpė K. Maksvytis.

Vis dėlto paklaustas ar motyvacijos galėjo trūkti dėl to, kad klaipėdiečiai apmaudžiai nepateko į finalą, K. Maksvytis nesutiko.

„Nemanau, kad jiems galėtų būti neįdomu kovoti dėl bronzos medalių. Aišku, sezonas ilgas, prieš tai buvo ilga serija, bet tai negali būti pasiteisinimas. „Lietkabelio“ žaidėjai yra dar vyresni, o šiandien jie atrodė šviežiau“, – pripažino „Neptūno“ treneris.

K. Maksvytis neatmeta varianto, kad jo krepšininkai nespėjo atsigauti po varginančios penkių rungtynių pusfinalio serijos prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“. „Neptūnas“ šiai serijai pasiruošti turėjo tik keturias dienas, kai „Lietkabelis“ – visą savaitę.

„Gali būti, kad serija su „Lietuvos rytu“ išvargino. Bet yra diskusija kas lengviau: ar laukti ir nieko nedaryti, ar būti žaidybiniame ritme? Šį kartą pas mus nebuvo energijos ir neaišku, ar dėl motyvacijos, ar dėl to, kad išvargome“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris