Savaitės apžvalga: LKL milžinų skirtingos nuotaikos ir nuo trenerių pradėtos dėlionės
Foto: Fotodiena.lt

Savaitės apžvalga: LKL milžinų skirtingos nuotaikos ir nuo trenerių pradėtos dėlionės

Autorius: LKL.LT
2018-07-09

Daugelis „Betsafe–LKL“ komandų gyvena laukimo nuotaikomis – žaidėjų rinka šiuo vasaros laikotarpiu skirta turtingesnėms komandoms, todėl sudėtį sparčiai pildo tik čempionas Kauno „Žalgiris“.

LKL.LT kiekvieną savaitę surenka naujienas apie „Betsafe–LKL“ klubų veiksmus praėjusią savaitę ir pateikia juos apžvalgoje.

Lyderio netektis. Rokas Giedraitis praėjusį sezoną buvo rezultatyviausias Vilniaus „Ryto“ krepšininkas ir turėjo galiojančią sutartį su sostinės komanda, tad jo išvykimas – lyg perkūnas iš giedro dangaus.

Krepšininkas pasinaudojo galimybe nutraukti sutartį ir pradėjo legionieriaus karjerą – sudarė sutartį su Berlyno ALBA.

„Rytas“ neteko Lietuvos rinktinės puolėjo, praėjusį sezoną rinkusio po 12,5 taško ir atkovojusio po 3,9 kamuolio.

Be R. Giedraičio, klubas pranešė nutraukęs sutartį su Egidijumi Mockevičiumi. Aukštaūgis po traumų taip ir neįsitvirtino „Ryto“ gretose – pastarąjį sezoną rinko po 3,7 taško.

Pildo sudėtį. „Žalgiris“ greičiausiai iš visų Lietuvos komandų kamšo atsiradusias spragas. Čempionas praėjusią savaitę pranešė apie sutartis su Mariumi Grigoniu ir Nate‘u Woltersu.

24 metų 198 cm ūgio M. Grigonis grįžta į Kauną ir debiutuos Eurolygoje – Lietuvos rinktinės narys keliasi iš Berlyno ALBA komandos.

27 metų 193 cm ūgio N. Woltersas tapo vienu iš dviejų įžaidėjų, kurių „Žalgiris“ šią vasarą ieško. N. Woltersas žaidęs NBA ir Eurolygos klubuose, pastarąjį sezoną pradėjo Jutos „Jazz“ gretose ir baigė Prancūzijos Šalono „Elan“ komandoje.

„Ieškojome komandinio žaidėjo, o toks N. Woltersas ir yra, – teigė „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius. – Nate‘as gerai ginasi, turi gerą kūną savo pozicijos žaidėjui. Jis gali tiek gerai vadovauti komandos žaidimui, tiek rungtyniauti agresyviai. Jis jau yra žaidęs Eurolygoje, todėl žino, kokie iššūkiai jo laukia.“

Paskirti treneriai. Kėdainių „Nevėžis“ ir Panevėžio „Lietkabelis“ tą pačią dieną paskelbė apie naujus trenerius. Ketvirtadienį naujienomis pasidalinusios komandos pradėjo komplektacijos darbus.

„Nevėžiui“ ir toliau vadovaus Ramūnas Cvirka, kuris praėjusį sezoną atvedė komandą į atkrintamąsias varžybas.

„Gavau pasiūlymą ir nutariau likti. Norisi su „Nevėžiu“ nuveikti kažką gero. Žinoma, norisi patekti į atkrintamąsias varžybas, ką padarėme ir praėjusį sezoną, nors į mus buvo žiūrima skeptiškai“, – sakė 51 metų specialistas.

„Nevėžis“ turi vos vieną sutartį su žaidėju – su Antanu Bertašiumi, praėjusį sezoną „Betsafe–LKL“ žaidusiu vos 77 sekundes. Rezultatyviausias Kėdainių žaidėjas Lesteris Medfordas tikrai negrįš – jis keliasi į Makedoniją.

O „Lietkabelio“ komandą treniruos Gintaras Kadžiulis, perėmęs vairą iš Ramūno Butauto. G. Kadžiulis praėjusį sezoną buvo „Lietkabelio“ trenerio asistentas.

„Gintaras ketverius metus dirba „Lietkabelyje“ ir yra panevėžietis. Norime jam suteikti dar vieną šansą ir neabejoju, kad jis juo pasinaudos“, – sakė klubo prezidentas Alvydas Bieliauskas.

Išvykstantys žaidėjai. Praėjusią savaitę sutartis su užsienio klubais sudarė ir daugiau „Betsafe–LKL“ čempionate pastarąjį sezoną praleidusių žaidėjų.

„Žalgiryje“ vietos neradęs Martynas Sajus grįžta į Lenkiją – jis atstovaus Ščecino „King Wilki Morskie“ komandai, kurią treniruoja Mindaugas Budzinauskas.

M. Sajų „Žalgiryje“ pakeis Laurynas Birutis, persikėlęs iš „Šiaulių“.

Vasaros rinkoje kol kas tylinti Alytaus „Dzūkija“ nesusigrąžins amerikiečio Charleso Callisono – 23 metų gynėjas keliasi į Daniją.

„Dzūkija“ turi sutartis su 7 žaidėjais ir prieš sezono pradžią ketina papildyti sudėtį būriu užsieniečių.

Licencijavimas. Šakių „Vytis“ nepasinaudos galimybe žaisti „Betsafe–LKL“ čempionate. „Vytis“ informavo LKL administraciją, kad atsižvelgdamas į 2018 m. birželio 28 d. Kauno rajono savivaldybės Tarybos sprendimą neperimti Šakių rajono savivaldybei priklausančios klubo dalies nuosavybės, VšĮ „Šakių krepšinio klubas“ pagal LKL nustatytus licencijavimo tvarkos terminus ir reikalavimus negalės tęsti pradėto licencijavimo proceso dėl galimybės dalyvauti 2018-2019 metų „Betsafe–LKL“ čempionate.

Licencijavimo procesas baigiasi šį vakarą ir laukiama 11-os klubų paraiškų, nors kitą sezoną čempionate dalyvaus 10 komandų. Be praėjusio sezono dalyvių, licencijavimo procese leista dalyvauti ir „Jonavos“ komandai, pareiškusiai norą ateiti į lygą komerciniu principu.

Liepos viduryje išnagrinėjus dokumentus LKL ketina paskelbti, kurie klubai atitinka kriterijus ir kuriems bus leista startuoti 2018-2019 m. sezone.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris