„Šiauliai“ stiprinasi snaiperiu iš Kanados
Foto: bcsiauliai.lt

„Šiauliai“ stiprinasi snaiperiu iš Kanados

Autorius: bcsiauliai.lt
2018-07-14

Lietuvos krepšinio lygos ir FIBA Čempionų lygos startui besiruošiantys „Šiauliai” į savo gretas pakvietė patyrusį gynėją Diego Kapelaną. Su pastaruosius tris sezonus Ispanijos antrojoje lygoje praleidusiu krepšininku pasirašyta vienerių metų sutartis su galimybe ją pratęsti.

Praėjusiame sezone 191 cm ūgio kanadietis, taip pat turintis Bosnijos ir Hercegovinos pilietybę, atstovavo Melilos „Melilla Baloncesto” ekipai, kuri, reguliariajame čempionate užėmusi penktą vietą, galutinėje įskaitoje tapo antrosios lygos vicečempione, penkerių rungtynių finalo serijoje nusileidusi tik „Manresai”. 

31 metų D. Kapelanas Melilos klubo gretose sužaidė 48 rungtynes, per kurias vidutiniškai rinko po 11,3 taško, iš toli atakuodamas 43 proc. taiklumu. Jis taip pat atlikdavo po 1,1 rez. perdavimo bei atkovodavo po 1,9 kamuolio, aikštelėje praleisdamas po 21 minutę. 

KOMANDOS SUDĖTIS
Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Donatas Sabeckis 25 m. 198 cm
PG Kristupas Žemaitis 21 m. 192 cm
SG Nick Zeisloft 25 m. 193 cm
SG Evaldas Šaulys 25 m. 191 cm
SG Karolis Lukošiūnas (naujiena) 20 m. 195 cm
SG Mantvydas Žukauskas 19 m. 192 cm
SG Diego Kapelan (naujiena) 31 m. 191 cm
SF Ignas Vaitkus (naujiena) 25 m. 197 cm
PF Giedrius Stankevičius 21 m. 205 cm
PF Rokas Stankevičius (naujiena) 23 m. 200 cm
PF Rytis Pipiras 23 m. 204 cm
PF Arminas Urbutis 32 m. 206 cm
C Šarūnas Beniušis 25 m. 206 cm
Treneris Antanas Sireika
Sutartis baigėsi: Akeem Wright (išvyko), Laurynas Birutis (išvyko), Vytautas Šarakauskas (išvyko)

Baigęs „McNeese State“ (Kanada) universitetą, savo profesionalo karjerą D. Kapelanas pradėjo Bosnijoje ir Hercegovinoje, vėliau žaidė Kipre, Graikijoje, Vokietijoje ir Austrijoje, iš kurios persikėlė į Ispaniją.

„Rikiuojame gretas ne tik šalies čempionatui, bet ir Čempionų lygai, todėl savo sudėtį stipriname patirties mūsų jaunai komandai pridėsiančiu combo” tipo krepšininku. Diego turi labai taiklią ranką ir mėgsta atakuoti krepšį, tačiau, esant poreikiui, gali užimti ir įžaidėjo poziciją, o savo žaidimo stiliumi labai primena mūsų komandoje anksčiau žibėjusį Derricką Low. Puikiai sužaidęs šio sezono atkrintamosiose, jis sulaukė pasiūlymų iš kelių Ispanijos antrosios lygos ekipų, tačiau pats norėjo aukštesnio lygio krepšinio. Džiaugiamės, kad pasirinko mūsų klubą”, – sakė „Šiaulių” direktorius Mindaugas Žukauskas.

Vadovas taip pat paneigė žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie tai, kad klubas išsiskyrė su amerikiečiu Nicku Zeisloftu.

„Nors susidomėjimas juo tikrai buvo, šiuo metu galiu patikinti, kad klubas nėra gavęs jokios išpirkos. Nickas tebėra mūsų komandos krepšininkas, jo kontraktas nėra nei išpirktas, nei nutrauktas ir tebegalioja”, – teigė M. Žukauskas.

Kitą savaitę pradėsiantys pasiruošimą naujajam sezonui „Šiauliai” pirmąsias oficialias rungtynes sužais rugsėjo 20 d., kai FIBA Čempionų lygos pirmajame atrankos etape kovos su Sofijos „Levski Lukoil” iš Bulgarijos.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris