Savaitės apžvalga: „Neptūną“ palikę lyderiai ir pilnėjantys „Juventus“ bei „Šiaulių“ klubai
Foto: Fotodiena.lt

Savaitės apžvalga: „Neptūną“ palikę lyderiai ir pilnėjantys „Juventus“ bei „Šiaulių“ klubai

Autorius: LKL.LT
2018-07-23

„Šiaulių“ komanda ilgai nedelsė po liepos 15-osios termino, kad pakeistų išvykusį lyderį – tam neprireikė nė savaitės.

Intensyviai vasaros turguje pastaruoju metu sukasi ir Utenos „Juventus“ klubas, savo sudėtį papildė ir Klaipėdos „Neptūnas“, tačiau jis per savaitę oficialiai išlydėjo du buvusius praėjusio sezono lyderius.

LKL.LT kiekvieną savaitę pateikia svarbiausių įvykių apžvalgą, o oficialias „Betsafe–LKL“ komandų sudėtis galite rasti „Vasaros turgaus“ rubrikoje.

Išvyko iš „Žalgirio“. Axelis Toupane‘as nepanoro dar vieną sezoną vilkėti Kauno „Žalgirio“ marškinėlių. Prancūzas turėjo galimybę pratęsti bendradarbiavimą su „Betsafe–LKL“ čempionais, bet pasirinko galimybę išvykti.

25 metų 201 cm ūgio A. Toupane‘as keliasi į Graikiją ir atstovaus Pirėjo „Olympiakos“ komandai.

„Žalgiris“ lengvojo krašto puolėjo pozicijoje išsaugojo Edgarą Ulanovą ir pasikvietė Marių Grigonį.

„Žalgirio“ sudėtyje liko tik vienas nežinomasis – įžaidėjas.

„Ieškome tiesiog gero įžaidėjo, nes rinkoje yra sunki situacija, – sakė „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas. – Nėra taip, kad būtų didelis pasirinkimas, kad galėtume kažkaip vertinti. Mūsų noras, kad jis būtų kiek rungtyniavęs Europoje ir kad padėtų Nate‘ui Woltersui.“

Aukštaūgis sugrįžo. Klaipėdos „Neptūno“ gerbėjai vėl galės mėgautis šokliojo Jerai Granto dėjimais – aukštaūgis grįžta į uostamiesčio klubą.

29 metų 206 cm ūgio puolėjas 2015-2017 m. gynė „Neptūno“ garbę, praėjusį sezoną praleido Italijos antrojoje lygoje.

Vis dėlto Klaipėdos komanda tuo pačiu atsisveikino su dviem praėjusio sezono lyderiais – Renaldu Seibučiu ir Edgaru Želioniu.

33 metų 196 cm ūgio R. Seibutis grįžta į Ispaniją ir apsivilks Saragosos „Tecnyconat“ komandos marškinėlius.

O į simbolinį praėjusio sezono penketuką patekęs 29 metų 207 cm ūgio E. Želionis žais Turkijoje – žais Afjonkarahisaro „Afyon“ komandoje.

„Šiauliai“ rado pamainą. Donatas Sabeckis pasinaudojo galimybe iki liepos 15 d. nutraukti sutartį su „Šiauliais“, tačiau Saulės miesto klubas ilgai netruko rasti jam pamainą.

Komandos žaidimui ateinantį sezoną diriguos amerikietis Christianas Terrellas. 22 metų 196 cm ūgio universalus krepšininkas iki šiol žaidė universitete, Šiauliai jam bus pirma profesionali karjeros stotelė.

Kanadiečio nepriviliojo. Pasvalio „Pieno žvaigždės“ po praėjusio sezono tikėjosi išsaugoti kanadietį Jahenns-Ley Manigat, tačiau jis nusprendė į Lietuvą negrįžti.

27 metų krepšininkas, rinkęs po 11,1 taško, pasikėlė vertę ir žais Vengrijos Debreceno „Egyetem“ komandoje.

Į Pasvalį negrįš ir Kosovo rinktinės aukštaūgis Lisas Shoshi – jis sudarė sutartį su Ašdodo „Maccabi“ iš aukščiausios Izraelio lygos. 24-erių aukštaūgis rinkdavo po 9,1 taško.

Išsaugojo du narius. Intensyviai vasaros turguje darbuojasi Utenos „Juventus“ komanda. Ji praėjusį savaitgalį pranešė pratęsusi kontraktus su Arvydu Šikšniumi ir Karoliu Guščiku.

30 metų 196 cm ūgio „Juventus“ kapitonas A. Šikšnius žais Utenoje trečią sezoną, 26 metų 206 cm ūgio K. Guščikas – antrą sezoną.

„Kol kas šios vasaros planai vyksta tiksliai pagal mūsų planą ir tikimės, kad labai netolimoje ateityje galėsime paskelbti apie dar keletą pasirašytų sutarčių“, – teigė „Juventus“ direktorius Eimantas Skersis.

Lygos naujovės. Praėjusią savaitę vykusiame LKL valdybos posėdyje licencijos suteiktos 9-iems klubams, Kėdainių „Nevėžiui“ duotas papildomas terminas įvykdyti likusius įsipareigojimus.

Valdybos posėdyje taip pat priimta sprendimų, kurie atneš naujovių į lygą naują sezoną. Tarp jų – privalomos žaidėjų pavardės ant marškinėlių nugarų, pailgintas žaidėjų registracijos terminas ir skiriamos papildomos baudos už žaidėjų vaidybą.

Visa informacija apie kito sezono naujoves – paspaudus čia.

Komentatorių ir vedėjų atranka. LKL praėjusią savaitę organizavo didelio dėmesio sulaukusią komentatorių ir vedėjų atranką.

Praėjusį antradienį tiesioginės transliacijos metu komisijai pasirodė net 58 dalyviai, o viso anketas pildė daugiau nei 100 norėjusių tapti naujais eterio veidais.

Atranka neišvengė ir kuriozų – vienas iš kviestų dalyvių studijoje, kurioje buvo vykdoma atranka, pasirodė kelios minutės po tiesioginio eterio pabaigos, perlipęs jau užrakintus kiemo vartus. Gavęs komisijos šansą, drąsuolis nepasimetė, pelnė vertintojų simpatijas ir pateko tarp geriausiųjų.

Krepšinio sirgaliai portale lnk.lt už jiems labiausiai patikusį dalyvį galės balsuoti iki liepos 27 dienos. Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus, paaiškės du vedėjai ir du komentatoriai, kurie, atėjus kitam sezonui, gaus galimybę pasirodyti eteryje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris