Karšta „Juventus“ savaitė vasaros turguje: į Uteną atvyksta NCAA tritaškių karalius
Foto: Independent Tribune

Karšta „Juventus“ savaitė vasaros turguje: į Uteną atvyksta NCAA tritaškių karalius

Autorius: utenosjuventus.lt
2018-07-25

Utenos „Juventus“ komanda pasipildė trečiuoju užsieniečiu, juo tapo Nacionalinėje koledžų atletų asociacijoje (NCAA) rungtyniavęs Connoras Burchfieldas. Su amerikiečiu gynėju pasirašyta dviejų metų sutartis pagal formulę „1+1“, kuri įsigalios po pusantro mėnesio peržiūros laikotarpio. 

23 metų 193 cm ūgio atakuojantis gynėjas praėjusiame sezone rungtyniaudamas NCAA gynė „William & Mary“ koledžo garbę ir vidutiniškai pelnydavo po 12,6 taško, atkovodavo po 3,3 kamuolio, atlikdavo po 1,9 rezultatyvaus perdavimo ir buvo lyderis ne tik komandoje, bet ir pačioje asociacijoje.

KOMANDOS SUDĖTIS
Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Dovis Bičkauskis 23 m. 191 cm
PG Ugnius Nikitinas 18 m. 188 cm
SG Kenny Gaines (naujiena) 24 m. 191 cm
SG Connor Burchfield (naujiena) 23 m. 193 cm
SG/SF Gytis Radzevičius (naujiena) 23 m. 197 cm
SF Arvydas Šikšnius (naujiena) 30 m. 196 cm
SF Aleksandr Zakharov (naujiena) 24 m. 202 cm
PF Karolis Guščikas (naujiena) 26 m. 206 cm
Treneris Žydrūnas Urbonas (naujiena)

Sutartis baigėsi: Anthony Ireland (išvyko), Simas Buterlevičius (išvyko), Dino Pita (išvyko), Laurynas Samėnas, Maksym Korniienko, Mindaugas Kupšas

Į Uteną atvykstantis C. Burchfieldas – puikus snaiperis. Taikliarankis iš JAV praėjusiame sezone metimus iš tolimų distancijų realizuodavo net 52 procentų taiklumu, o jo išskirtinį taiklumą tik patvirtino San Antonijuje vykusio snaiperio konkurso, kuriame varžėsi didžiausių koledžų krepšinio rinktinių žaidėjai, laimėjimas.

Būtent geras pataikymo iš toli procentas patraukė ir NBA klubo dėmesį. C. Burchfieldas buvo vienas iš šešių krepšininkų, kuriuos Šarlotės „Hornets“ pasikvietė į treniruotę, vykusią prieš NBA naujokų biržą.

Nors amerikietis ir dalyvavo NBA naujokų biržoje, bet savo pavardės joje neišgirdo.

Galiausiai gynėjas nusprendė savo karjerą tęsti Europoje ir pasirinko „Juventus“ klubą.

„Šis žaidėjas yra būtent toks, kokio ieškojome – tipiškas snaiperis. Visais jo studijų metais tritaškių procentas sukosi apie 50 procentų, yra laimėjęs „Snaiperių“ konkursų, tad tai įrodo, jog metimą jis tikrai turi. 

Įdomu tai, kad šį žaidėją dar prieš kelis mėnesius netikėtai surado vienas klubo valdybos narys, naršydamas po NCAA tinklapį. Tada nelabai tikėjomės, kad galime į savo gretas pasikviesti vieną geriausių NCAA snaiperių, tačiau vasarą po tam tikrų diskusijų pavyko ne tik pasirašyti sutartį, bet dar ir sutarti dėl peržiūros laikotarpio bei dvejų metų kontrakto.

Praėjusį sezoną Antanas Sireika labai gerai pasakė apie Nicką Zeisloftą, jog „jei žaidėjas yra auksarankis, tai jo darbas ir yra mesti į krepšį“. Kažko panašaus tikimės ir mes. Kad jis gali pataikyti iš toli, mes neabejojame, o kokios jo galimybės žaisti Lietuvoje, pamatysime per pusantro mėnesio peržiūros laikotarpį“, – pristatė komandos naujoką „Juventus“ direktorius Eimantas Skersis.

Be C. Burchfieldo, sutartis su „Juventus“ klubu jau turi Arvydas Šikšnius, Dovis Bičkauskis, Gytis Radzevičius, Karolis Guščikas, Kenny Gainesas, Aleksandras Zacharovas ir Ugnius Nikitinas.

Į pirmąją fizinio parengimo stovyklą, kuriai vadovaus naujasis klubo fizinio parengimo treneris Mindaugas Saulevičius, „Juventus“ krepšininkai rinksis rugpjūčio 15 dieną.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris