„Lietkabelio“ direktoriumi tapęs M.Purlys: apie laukiančius darbus ir klubo ateities viziją
Foto: Fotodiena.lt/R.Dakčius

„Lietkabelio“ direktoriumi tapęs M.Purlys: apie laukiančius darbus ir klubo ateities viziją

Autorius: kklietkabelis.lt
2018-07-27

Panevėžio „Lietkabelio“ klube darbą pradeda generalinis direktorius – MartynasPurlys, kuris daugiau nei dešimtmetį dirbo Vilniaus „Ryto“ komandoje.

Jau po mažiau nei trijų savaičių komanda pradės pasiruošimą 2018–2019 metų sezonui, todėl naujasis klubo vadovas turi daug darbo ir jo laukia labai aktyvi vasaros antra dalis. Apie „Lietkabelio“ darbus ir ateities viziją – „kklietkabelis.lt“ paruoštame interviu su M.Purliu.

– Martynai, kokie laukia pirmieji darbai?

– Turime nedaug laiko, todėl jį bandysime išnaudoti maksimaliai. Reikia suburti administraciją, suformuoti trenerių štabą ir sukomplektuoti sudėtį. Formuosime sudėtį kartu su klubo prezidentu Alvydu Bieliausku ir Gintaru Kadžiuliu. Trenerio žodis renkantis krepšininką bus lemiamas.

Taip pat atskleisiu, kad turėsime naują trenerių štabą – du naujus asistentus, naują fizinio rengimo trenerį ir naują kineziterapeutą. Visą štabą pristatysime atskirai, kai bus sudėti visi parašai ant sutarčių. Manau, kad jau kitą savaitę skelbsime apie pasirašytas sutartis su žaidėjais, kadangi derybos sėkmingai žengia į priekį.

– Kodėl priėmėte „Lietkabelio“ pasiūlymą?

– „Lietkabelis“ yra puiki organizacija, kuri per pastaruosius dvejus metus padarė milžinišką šuolį į viršų: susiformavo sirgalių bazė, o pagal lankomumą klubas buvo tarp lyderių LKL. Susitikau su klubo prezidentu Alvydu Bieliausku, aptarėme viziją, kuri sutapo, todėl džiaugiuosi, jog galėsime dirbti drauge. Mantas Ignatavičius ir Rokas Mickevičius padarė didelį darbą, todėl tikslas ne tik išlaikyti klubą šiame lygyje, bet ir žengti į priekį.

– Ką norite pagerinti klube?

– Norime sustiprinti marketinginę pusę, daugiau dirbti su socialiniais tinklais. Norime būti klubu, kuris būtų interaktyvus ir patrauklus jaunimui. Praktika rodo, kad geras darbas su žiūrovais lemia ir jų skaičių tribūnose. Esame numatę naujovių, kurias diegsime palaipsniui ir tai galima bus matyti sezono metu.

– Kokias matote sudėties gaires?

– Dabar turime sutartis su Lipkevičiumi, Mavra, Taroliu ir Rimša. Vadinasi, dar turime įsigyti mažiausiai 8 žaidėjus. Dabar yra liepos pabaiga, todėl darbo daug. Džiaugiuosi, kad vykstant klube permainoms darbas judėjo ir treneris Kadžiulis net būdamas Vokietijoje su 20-mečių rinktine bendravo su treneriais ir rinko svarbią informaciją apie dominančius žaidėjus. Domimės visais lietuviais laisvais lietuviais, tame tarpe ir tais, su kuriais baigėsi sutartys. Žinoma, kad vien su lietuviais neišsiversime ir reikės sudėtį stiprinti legionieriais.

– Kada prasidės pasiruošimas?

– Į pirmąją stovyklą rinksimės rugpjūčio 13-ąją Panevėžyje. Fizinio rengimo treneris jau yra sudaręs programą, kaip sportuosime, kaip ruošimės sezonui. Derinsime draugiškų rungtynių tvarkaraštį. Žinome,  kaip svarbu pasiruošti sezono startui turint visą sudėtį, kadangi LKL yra labai konkurencinga lyga ir nuo pat pradžių reikės rodyti gerą sportinę formą. Džiaugiamės, kad nereikės žaisti FIBA Čempionų lygos atrankoje, o turime garantuotą vietą turnyre. Šiame turnyre mūsų laukia rimti varžovai, todėl komplektuojant sudėtį turime apgalvoti kiekvieną ėjimą itin atidžiai, jog žaidėjas tiktų ne tik LKL kovoms, bet ir tarptautiniam turnyrui.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris