Dėl dviejų priežasčių „Neptūną“ pasirinkęs O. Olisevičius tikisi įgyvendinti vieną savo svajonių
Foto: Fotodiena.lt

Dėl dviejų priežasčių „Neptūną“ pasirinkęs O. Olisevičius tikisi įgyvendinti vieną savo svajonių

Autorius: bcneptunas.lt
2018-08-02

Didelę paklausą „Betsafe–LKL“ vasaros turguje turėjęs Osvaldas Olisevičius galiausiai pasirinko Klaipėdos „Neptūną“, o kaip teigė pats puolėjas, priimti uostamiesčio ekipos pasiūlymą jį pastūmėjo dvi priežastys.

„Visų pirma – Klaipėdoje dirba labai geras ir profesionalus trenerių štabas. Antra – labai norėjau save išbandyti aukštesniame lygyje. „Neptūnas“ rungtyniauja FIBA Čempionų lygoje, o priimant sprendimą tai man buvo labai svarbus faktorius“, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ persikėlimo motyvus aiškino O. Olisevičius.

Iš Vilniaus kilęs 25-erių puolėjas praėjusį sezoną užbaigė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipoje. Ši Aukštaitijos regiono komanda buvo vienintelė krepšininko stotelė per jo karjerą stipriausioje šalies lygoje. Pasvalio komandos marškinėlius atletas vilkėjo daugiau nei trejus metus.

Būtent „Pieno žvaigždės“ buvo praėjusio sezono „Neptūno“ varžove „Betsafe–LKL“ ketvirtfinalyje, kuriame Kazio Maksvyčio kariauna serijoje iki trijų pergalių varžovus patiesė 3-1 bei pateko į pirmenybių pusfinalį.

Šioje serijoje O. Olisevičius rinkdavo po 8,8 taško bei atkovodavo po 3,5 kamuolio.

Klaipėdiečiai galiausiai iškovojo trečiąją vietą, o „Neptūno“ pirkinys tikisi, jog artėjantį sezoną ir jis pirmą kartą karjeroje žengs ant apdovanojimų pakylos.

„LKL medalis yra viena mano svajonių. Norėčiau, kad artėjantis sezonas „Neptūnui“ būtų neprastesnis už praėjusį, o gal dar geresnis. Tikiuosi, kad prie pergalių galėsiu prisidėti ir aš“, – sakė O. Olisevičius.

200 cm ūgio puolėjas apie save garsiausiai pranešė 2016-2017 metų sezone, kuomet atstovaudamas „Pieno žvaigždėms“ buvo 10-as naudingiausias krepšininkas visoje lygoje.

Tuomet per 26 minutes po 12,5 taško, 5 atkovotus kamuolius, 2,5 rezultatyvaus perdavimo bei 13,4 naudingumo balo rinkęs puolėjas patraukė Vokietijos aukščiausiosios lygos klubo dėmesį.

O. Olisevičius papuolė į Viurcburgo „s.Oliver“ komandos akiratį su kuria sudarė vienerių metų sutartį. Šio klubo vairininku buvo garsusis Vokietijos specialistas Dirkas Bauermannas.

Vis dėlto iš Pasvalio į Viurcburgą persikėlusiam atletui reikėjo laiko adaptuotis naujame lygyje.

„Nemeluosiu – buvo sunku. Treniruočių procesas buvo iš esmės kitoks nei Pasvalyje – į dieną vykdavo po tris treniruotes, o vakarinė jų trukdavo net 3,5 valandos. Prie tokio krūvio ir naujo trenerio priprasti prireikė mėnesio laiko, o tuomet viskas buvo gerai“, – patirtimi dalijosi krepšininkas.

Nors atletas jau buvo atrandąs savo vietą „s.Oliver“ komandoje, tačiau kortas sumaišė į ekipą atvykęs Vokietijos rinktinės puolėjas Robinas Benzingas.

O. Olisevičiaus vaidmuo D. Bauermanno taktikose sumenko, o galiausiai lietuvis paliko komandą. Pirmoji patirtis užsienyje krepšininkui buvo karti, tačiau ji neatgraso nuo minčių kažkada vėl išbandyti legionieriaus duoną.

„Nesigailiu išvykęs, nes tikrai norėjau išmėginti save užsienyje. Nemanau, kad pirmoji patirtis sustabdys mane ateityje rungtyniauti užsienyje“, – sakė O. Olisevičius.

Šiuo metu krepšininkas individualiai ruošiasi sezonui bei nekantrauja debiutuoti naujoje komandoje. Naujasis „Neptūno“ pirkinys negailėjo gerų žodžių Klaipėdos ekipos sirgaliams, kuriems tikisi sukurti ne vieną smagią akimirką.

„Turiu susidaręs gerą nuomonę apie „Neptūno“ aistruolius. Pamenu, kad ir su „Pieno žvaigždėmis“ susirinkdavo daug žmonių, o su didžiausiomis komandomis „Švyturio“ arenoje būdavo ypatinga atmosfera.

Noriu klubo fanams palinkėti gero artėjančio sezono. Palaikykite mus, o mes stengsimės džiuginti pergalėmis“, – užbaigė Osvaldas Olisevičius.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris