LKL akademija – tramplinas į sporto pasaulį
Foto: LKL

LKL akademija – tramplinas į sporto pasaulį

Autorius: LKL.LT
2018-08-29

Penktadienis. Sulaukiu skambučio.

„Sveika, Benita, kaip sekasi? Klausyk, gal galėtum padėti...“ – kaip žirnius beria vienos „Betsafe–LKL“ komandos projektų vadovas. 

Jis prašo mano pagalbos ir nuomonės apie krepšinio projektą.

Nudžiungu ir net kiek pasimetu – manęs?

Pirmo kurso Lietuvių filologijos ir reklamos studentės, kuri dar tik mėgina brautis į krepšinio pasaulio aukštumas? 

Visai neblogai, tiesa? Ir toks atvejis – ne vienintelis. 

Per pastaruosius kelis mėnesius ne tik mačiau krepšinio pasaulio užkulisius ar bendradarbiavau su „Betsafe–LKL“ klubų vadovais, bet ir įsidarbinau krepšinio organizacijoje ir net gavau darbo pasiūlymą prisidėti prie pačios Lietuvos krepšinio lygos! 

Sakote nerealu? Realu, ir tik su LKL akademijos praktika!

Esu Benita Balsytė, pavasarį pripažinta perspektyviausia LKL akademijos trečiosios laidos studente.

LKL akademija šiais metais startuoja jau ketvirtąjį kartą. Apie jos mestus iššūkius ir krepšinio pasaulio paslaptis pasakojau anksčiau, kolegė Karina taip pat jau dalijosi patirtimi iš Šventinių rungtynių Pasvalyje. 

O šį kartą noriu atskleisti, kokias perspektyvas mums, esamiems ir buvusiems LKL akademijos dalyviams, suteikia praktika Lietuvos krepšinio lygoje. 

Čia – ne mokyklos ar universiteto suolas, kurį trini dėl to, kad reikia. Čia su nutrūktgalviškiausia ir įvairiausių idėjų kupina komanda, kompetentingais ir visada padėti pasiruošusiais vadovais tu stačia galva neri į Lietuvos krepšinio lygos ir jos klubų darbų sūkurį. Pradžioje kiek pasimeti, tačiau vėliau pastebi, jog tą sūkurį irgi galima suvaldyti.

LKL akademija – išsamiau
Kas tai? Programa, leidžianti prisidėti prie LKL klubų veiklos ir išbandyti save sporto vadybos sferoje.
Kam skirta? Aplikuoti kviečiami visi norintieji, kurie studijų metu įgytas teorines žinias pritaikytų praktikoje.
Kokios sritys? LKL akademikai kurs ir įgyvendins projektus komunikacijos, rinkodaros bei sporto renginių organizavimo srityse.
Kiek dalyvių? Į LKL akademiją bus atrinkta 10-15 studentų, kurie visą sezoną dirbs su LKL klubais ir prisidės prie projektų.
Kokie projektai? LKL akademikai praėjusį sezoną prisidėjo prie LKL klubų komunikacijos, rinkodaros, rengė šventines rungtynes, padėjo organizuoti Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą, „Ryto“ ir ISM universiteto draugišką susitikimą, LKL konferenciją ir kitus lygos projektus.
Kada? Aplikuoti kviečiame iki rugsėjo 10 d. užpildžius registracijos formą.

Ir būtent dėl to, jog prisidedi prie realaus, ne teorinio darbo, jauti atsakomybę ir motyvaciją, kuri skatina tave siekti daugiau. 

„Nesitikėjau, kad akademijoje turėsime tiek laisvės idėjoms ir į jas visas bus žiūrima rimtai – nuo mūsų pačių priklausė, kokią komunikaciją ar renginį sukursime lygos klubams ir tai iš tiesų įkvėpė darbams“, – prisimena antrosios LKL akademijos laidos pirmūnas Pijus Lopata.

LKL akademijoje įgavome ne tik įtikinėjimo meno žinių bendraujant su rėmėjais, potencialiais rungtynių atlikėjais ar įgūdžių, kaip per dieną dirbti trijuose miestuose. 

Išmokome analizuoti klubų veiklą, kurti bendradarbiavimo, rėmimo planus, galvoti beprotiškiausias idėjas, net suorganizuoti Šventines rungtynes nuo nulio (ir perkeltine, ir finansine prasme) bei daug daugiau.

Ši praktika suteikė žinių apie krepšinio pasaulio virtuvę, motyvacijos nesustoti tobulėti bei pasitikėjimo savimi, ypač, kai sulauki įvertinimo – minėtasis pokalbis vienas iš pavyzdžių.

„Šiaulių“ krepšinio klubo direktorius Mindaugas Žukauskas taip pat pastebėjo LKL akademijos dalyvių teikiamą naudą klubams.

„Jaunimas turi kitokį požiūrį, jie aktyvesni, nebijo kurti naujų idėjų, imtis iniciatyvos. Nebijo pamėginti įgyvendinti savo idėjas, nebijo klysti, įnešti į krepšinio klubo gyvenimą kažką naujo“, – apie tai, kodėl klubams reikalingi jauni žmonės, kalbėjo direktorius. 

Atrodo, išties įpūtėme net ir savo mažą naujų vėjų sūkurėlį į krepšinio klubus.

„Tokie projektai kaip LKL akademija reikalinga dėl to, kad jaunimas pagaliau įgautų visapusiškos patirties. Įgytas teorines žinias dalyviai gali realiai pritaikyti bendradarbiaujant su LKL klubais“, – įžvalgomis apie LKL akademijos veiklą dalijosi „Šiaulių“ direktorius. 

MINDAUGAS ŽUKAUSKAS, „Šiaulių“ klubo direktorius
Tokie projektai kaip LKL akademija reikalinga dėl to, kad jaunimas pagaliau įgautų visapusiškos patirties.

„Akademijos dalyviai prisidėjo prie klubo komunikacijos, sulaukėme naujų idėjų ir pasiūlymų, ką galime pagerinti, – mintimis dalijosi „Šiaulių“ klubo komunikacijos direktorė Sigita Šniurevičienė. – Klubui tai didelė nauda, kadangi kompetentingi žmonės, studentai, įvertina į klubo veiklą iš šono ir patys įgyvendina visas idėjas.

Tikrai planuojame tęsti bendradarbiavimą.“

Gal ateityje lauks ir kas nors daugiau? Juk didžiausia paspirtis darbui – galimybė vėliau įsidarbinti srityje, dėl kurios esi pametęs galvą ir esi pasiryžęs atiduoti dar daugiau. 

Nacionalinė krepšinio akademija, Prienų klubas, Vilniaus „Rytas“, Panevėžio „Lietkabelis“, Klaipėdos „Neptūnas“ – tai tik kelios organizacijos, į kurias „Betsafe–LKL“ projektas išlydėjo savo abiturientus.  

Kas žino, gal kitais metais iš panašių organizacijų duosiu interviu ir aš, tik jau naujam akademikui? Juk LKL akademija – neaprėpiamų perspektyvų praktika.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris