„Šiauliai” sutriuškino Ukrainos vicečempionus
Foto: bcsiauliai.lt

„Šiauliai” sutriuškino Ukrainos vicečempionus

Autorius: bcsiauliai.lt
2018-09-07

Klaipėdoje sužaidę ketvirtąsias pasiruošimo naujajam sezonui ciklo rungtynes „Šiauliai” iškovojo antrąją pergalę. Šiauliečiai užtikrintai įveikė uostamiestyje stovyklaujančią Ukrainos vicečempionę Dniepro „Dnipro” ekipą 91:66 (24:17, 20:15, 16:23, 31:11). 

Be nedidelę traumą dvikovoje su Kauno „Žalgiriu” patyrusio kapitono Armino Urbučio rungtyniavę „Šiauliai” rungtynes pradėjo pernelyg atsipalaidavę, todėl jau netrukus treneriui Antanui Sireikai teko prašyti minutės pertraukėlės, nes dvi atakas svečiai užbaigė tiksliais tolimais metimais. Į juos Lietuvos komanda atsakė iš eilės surinktais 9 taškais, persvėrė rezultatą ir daugiau varžovų į priekį nepraleido.

Antrojo kėlinuko pradžioje po pražangos nepasitenkinimą teisėjo sprendimu Pavlo Revzinas išreiškė spyriu į kamuolį ir už tai buvo nubaustas technine pražanga. Christianas Terrellas realizavo 3 baudų metimus, po kurių „Šiauliai” įgijo dviženklę persvarą – 27:17. Ji laikėsi iki pat ilgosios pertraukos. Ketvirčio pabaigoje komandas skyrė 14 taškų, bet paskutinė varžovų ataka buvo sėkminga – 44:32.

Pailsėjusios komandos apsikeitė rezultatyviomis atkarpomis. Iš pradžių šiauliečiai pabėgo 18 taškų atstumu, bet kėlinukui įpusėjus iniciatyvą perėmė „Dnipro” ekipa ir, pasinaudojusi varžovų dovanomis tiek puolime, tiek gynyboje, sumažino atsilikimą iki 5 taškų – 60:55.

Paskutinis ketvirtis tapo Diego Kapelano benefisu. Iki tol nepelnęs nei taško, kanadietis jų surinko 13, pataikydamas 3 tritaškius. Jo vedami „Šiauliai” greitai nutolo ir be didesnių sunkumų iškovojo pergalę 91:66.

„Šiaulių” komandai taškus pelnė: D.Kapelanas ir Š.Beniušis – po 13, K.Žemaitis – 11 (6 rez. perdavimas), I.Vaitkus – 10, K.Lukošiūnas – 9, B.Griciūnas – 8, R.Stankevičius – 7, R.Delphas (10 atk. kamuolių) ir A.Udras – po 6, E.Šaulys – 5, C.Terrellas – 3. R.Pipiras nepasižymėjo.

„Dnipro” ekipoje išsiskyrė 13 taškų surinkęs Maksymas Zakurdajevas, 12 taškų įmetes Stanislavas Timofejenko ir 11 taškų pridėjęs Vadymas Prokopenko.

„Šiaulių” vyr. treneris A.Sireika: „Eilinis jėgų, žaidimo patikrinimas. Mano kalbos dar tos pačios – mačiau ir gražių vaizdų, mačiau ir tokių, kurie labai pykina. Varžovai nebuvo iš pajėgiausių, todėl buvo per daug, sakant teniso terminais, neišprovokuotų klaidų, savanaudiškumo. Bet tai yra gerai, nes aš pats raginau, noriu, kad jie būtų agresyvesni, kad norėtų kamuolio ir bandytu juo ką nors padaryti. Tik kiekviena lazda turi du galus. Bandymų buvo daug, bet dažnai nesugebėjo laiku juo pasidalinti. Nes reikia mokėti ne tik pritraukti varžovus, bet ir atiduoti perdavimą. Vis daugiau pažįstu savo žaidėjus, įsivaizduoju kaip jie galėtų labiausiai padėti komandai, kur juos įstatyti. Toks ir yra draugiškų rungtynių tikslas.”  

Iki šių rungtynių pasirengimo cikle šiauliečiai įveikė savo dublerių komandą Joniškio „Delikatesą” 91:77, bei nusileido Krasnojarsko „Jenisejui” (Rusija) ir „Žalgiriui”, atitinkamai, 77:98 ir 60:95.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris