Š. Jasikevičius: „Laikas spaudžia, bet žingsnius į priekį tikrai dedame“
Foto: zalgiris.lt

Š. Jasikevičius: „Laikas spaudžia, bet žingsnius į priekį tikrai dedame“

Autorius: zalgiris.lt
2018-09-10

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sekmadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenos treniruočių salėje įsirašė antrąją pergalės iš eilės draugiškų rungtynių cikle. Žalgiriečiai 99:64 sutriuškino Kėdainių „Nevėžį“. 35 taškų skirtumu „Žalgiris“ praėjusį trečiadienį nugalėjo ir „Šiaulius“.

Po susitikimo apie savo auklėtinių pasirodymą kalbėjo vyriausiasis Kauno ekipos treneris Šarūnas Jasikevičius, išskyręs, jog komandos mechanizmas važiuoja teisingu pasiruošimo ciklo keliu.

„Manau, kad didžiąja rungtynių dalimi esame patenkinti. Žaidžiame visi, palaikome aukštą ritmą – bent jau stengiamės taip daryti. Aišku, dar buvo kažkokių svyravimų į viršų, į apačią, bet vaizdas aikštėje daugiau mažiau visai nieko. Nauji žaidėjai gana solidžiai integruojasi. Kol kas galime būti patenkinti, kaip vyksta pasiruošimas“, – tvirtino Š.Jasikevičius.

Kalbėdamas apie komandos progresą lyginant su pirmosiomis draugiškomis rungtynėmis, treneris išskyrė, jog šioje draugiškų rungtynių ciklo stadijoje svarbiau nei taktiniai dalykai – fizinis pasiruošimas.

„Kažkiek niuansų yra, kažkiek einame į priekį. Nelabai norisi per daug užkrauti smegenis žaidėjams. Dabar svarbiau fizinis pasiruošimas, reikia, kad net kažkiek žaidėjai pavargtų, pervargtų, kad mokėtų elgtis tokiose situacijose. Standartiniai dalykai“, – aiškino strategas.

Treneriui antrino ir intensyviai pirmajam sezonui pagrindinėje komandoje po kelerių metų praleistų užsienyje besiruošiantis Marius Grigonis. Antrose draugiškose rungtynėse gynėjas buvo trečias pagal rezultatyvumą žalgiriečių žaidėjas, pelnęs 12 taškų.

„Esame tokioje sezono dalyje, kuomet viskas suprantama ir normalu. Energija yra, trūksta tik kokybės. Kažkas gal buvo geriau, bet šios rungtynės buvo labai panašios į pirmąsias draugiškas, – mintimis dalijosi M.Grigonis. – Toliau tobulėsime ir žiūrėsime, kaip geriau atlikti derinius. Dabar daugiau bėgame, norisi daugiau tokių pauzių padaryti.“

Žalgiriečiai jau šiandien pasirengimo naujajam sezonui darbus perkels į Turkiją. Kaip ir praėjusiais metais „Žalgiris“ sezono pradžiai ruošis Antalijoje, kur dalyvaus draugiškame šešių komandų turnyre „Gloria Cup 2018“. Šiame turnyre Kauno ekipa triumfavo 2017 metais.

Turnyre Turkijoje žalgiriečiai rungtyniaus B grupėje, kur susitiks su Eurolygoje rungtyniausiančia Stambulo „Anadolu Efes“ ir Europos taurės turnyrui besiruošiančia Bursos „Tofaš“ ekipa. A grupėje varžysis Maskvos CSKA, „AS Monaco“ ir Bandirmos „Banvit“ ekipos.

„Turkijoje gerinsime fizinį pasiruošimą, tarpusavio supratimą, – apie laukiančią išvyką kalbėjo Š.Jasikevičius. – Su visa pagarba pirmiesiems varžovams, Turkijoje jau bus ir stipresnių ekipų – Eurolygos, FIBA Čempionų lygos ir Europos taurės lygio komandų. Bus tikrai įdomu pasižiūrėti. Už dviejų savaičių ir reguliaraus sezono pradžia. Laikas spaudžia, bet žingsnius į priekį tikrai dedame.“

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris