„Betsafe“ prognozė: Prienų veteranai užstrigs „Žalgirio“ gynyboje
Foto: LKL / BNS

„Betsafe“ prognozė: Prienų veteranai užstrigs „Žalgirio“ gynyboje

Autorius: LKL.LT
2018-09-27

„Betsafe–LKL“ ekipos šiandien stoja į antrojo turo mūšius, o centrinė dvikova įvyks rytoj, kuomet Prienuose Kauno „Žalgirio“ lauks veteranų komandos vadinamos „Skycop“ iššūkis.

LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šio ir kitų 2-ojo „Betsafe–LKL“ čempionato turo rungtynių prognozę.

Sezono atidarymo rungtynėse 37 taškų persvara Pasvalio „Pieno žvaigždes“ patiesęs „Žalgiris“ po dviejų dienų baigė komplektacijos darbus – į Kauną atvyko sirgaliams gerai pažįstamas ir prieš dvejus metus šioje ekipoje rungtyniavęs Leo Westermannas. Jis jau rytoj gali debiutuoti „Žalgiryje“.

Būsimos „Žalgirio“ varžovės Prienų „Skycop“ aukštaūgis Darjušas Lavrinovičius tiki, kad kauniečiai šį sezoną gali išlaikyti pernai aukštai iškeltą žaidimo lygio kartelę.

„Pasikeitė nemažai žaidėjų, tačiau silpnesnis „Žalgiris“ dėl to netapo, – tinklalapiui LKL.LT sakė vidurio puolėjas. – Manau, kad treneris Šarūnas Jasikevičius iš žaidėjų išspaus maksimumą ir pamatysime panašaus lygio ar net stipresnę komandą, kokia buvo praėjusį sezoną.“

Šį tarpsezonį „Betsafe–LKL“ čempionų ekipoje pasikeitė bene pusė komandos – ekipą papildė Thomasas Walkupas, Nate‘as Woltersas, Marius Grigonis, Donatas Sabeckis, Laurynas Birutis bei L. Westermannas.

Kaip naujokams sekasi įsilieti į komandą?

„Naujų žaidėjų adaptacija klostosi gerai, – tinklalapiui LKL.LT teigė jau 10-ąjį sezoną „Žalgiryje“ rungtyniaujantis Artūras Milaknis. – Žinoma, yra tų niuansų, tačiau kasdien dirbame ir šlifuojame žaidimą.

Vieną dieną būna geriau, kitą – kažkas prasčiau. Vis dėlto pastarąją savaitę dedame gerus žingsnius į priekį ir tobulėjame, visi žaidėjai pradeda suprasti sistemą.

Iki idealumo dar labai toli, tačiau judame pirmyn.“

Veteranų komanda – taip krepšinio užkulisiuose vadinama „Skycop“ ekipa. Praėjusį sezoną paskutinę vietą „Betsafe–LKL“ pirmenybėse užėmė prieniškiai šią vasarą sukirto rankomis su 39-erių Mindaugu Lukauskiu, netrukus 39-uosius gimtadienius minėsiančiais broliais Lavrinovičiais bei su už mėnesio 35-ąjį gimtadienį švęsiančiu Gintaru Leonavičiumi.

Patys Prienų komandos žaidėjai galvos dėl šių kalbų jau nebesuka.

Darjušas Lavrinovičius
Kalbas apie didelį amžių girdime jau penkerius metus.

„Tas kalbas girdime jau penkerius metus, – sakė D. Lavrinovičius. – Kaip senstame, taip senstame, tačiau nepasenstame. Žmonės kalba ir kalbės, o mes prie to jau esame pripratę.

Jie gal ir teisybę sako, galbūt neįstengsime visą sezoną sužaisti geru lygiu? Gal bus traumų, gal bus duobių – tai natūralu, juk mes nejaunėjame. Tačiau gali būti ir kitaip, o tą parodys tik laikas.“

Būsimų varžovų amžiaus sureikšminti nėra linkęs ir A. Milaknis.

„Apie amžių nelabai norisi kalbėti, nes jie kasmet paneiginėja tas kalbas, – teigė 32-ejų metų „Žalgirio“ snaiperis. – Manau, kad Prienuose jiems sudarytos geros sąlygos tiek treniruotis, tiek ruoštis rungtynėms.

Teko stebėti jų rungtynes su „Lietkabeliu“ – žaidė gražiai, kamuolys judėjo gerai. Visi žaidėjai su patirtimi moka skaityti situacijas ir greitai priimti sprendimus. Gal greičiai nebe tie, tačiau galvos dirba gerai. Visas klaidas vertė taškais.“

„Skycop“ savo galią įrodė jau pirmajame sezono mače, kuomet namuose 93:78 pamokė ambicingąjį ir į medalius besitaikantį Panevėžio „Lietkabelį“.

Artūras Milaknis
Apie varžovų amžių nesinori kalbėti, nes jie kasmet tas kalbas paneiginėja.

Prienų ekipos puolimo vadžios pergalingame susitikime priklausė Martyno Gecevičiaus ir Mindaugo Lukauskio rankose. Kartu šie žaidėjai pelnė 26 taškus, atliko net 20 rezultatyvių perdavimų bei surinko 51 naudingumo balą. M. Lukauskis tapo naudingiausiu pirmos „Betsafe–LKL“ savaitės krepšininku.

Būtent šios poros stabdymas ketvirtadienį bus pagrindinė „Žalgirio“ gynybos užduotis.

„Jie (M. Gecevičius ir M. Lukauskis – aut. past.) didžiąją laiko dalį turi kamuolį savo rankose ir suka derinius, – dėstė A. Milaknis. – Žinome, kad jei jie neturi progos atakuoti, tai gali kurti situacijas kitiems. Kai aplink turi brolius, tai aikštelė praplatėja, o M. Lukauksis ir M. Gecevičius tai puikiai išnaudoja. Prienų komanda naudojasi patirtimi ir kol kas tai veikia. Bus sunki užduotis stabdyti varžovų žaidimą du prieš du.“

„Betsafe“ lažybų bendrovė prognozuoja, kad „Žalgiris“ Prienuose iškovos lengvą pergalę, tačiau patyrę „Skycop“ žaidėjai yra pasiryžę pateikti staigmeną.

„Silpnybių „Žalgirio“ žaidime rasti sunku, tačiau namuose mes bandysime kauniečius įvelti į sau parankų žaidimą – tik taip galime turėti šansą pasiekti pergalę“, – sakė D. Lavrinovičius.

Rungtynių startas – ketvirtadienį 18.50 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV, LNK.LT arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Atidarymo rungtynėse Kaune kritusios kritusios „Pieno žvaigždės“ mėgins revanšuotis savų žiūrovų akivaizdoje.

Vis dėlto Gedimino Petrausko auklėtinių laukia nelengvas išbandymas – į Pasvalį atvyksta pirmajame ture Kėdainių „Nevėžį“ sutriuškinęs Klaipėdos „Neptūnas“.

„Pieno žvaigždės“ – „Neptūnas“ trečiadienį 18.00 val. tiesiogiai per DELFI.LT arba LKL.LT. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Antausį nuo „Skycop“ veteranų gavęs „Lietkabelis“ siekia pirmosios pergalės sezone.

Ją Gintaro Kadžiuklio kariauna mėgins pasiekti namuose prieš Alytaus „Dzūkiją“, kuriai tai bus pirmasis oficialaus sezono mačas.

„Lietkabelis“ – „Dzūkija“ trečiadienį 18.15 val. tiesiogiai per DELFI.LT arba LKL.LT. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Snaiperiu Mariumi Runkausku vakar pasipildęs Utenos „Juventus“ šiandien prie savų žiūrovų mėgins pasiekti įveikti Antano Sireikos vadovaujamus „Šiaulius“. Naujokas dar nežais, bet uteniškiai ir be jo paslaugų sieks nudžiuginti namų aistruolius pergale. „Juventus“ – „Šiauliai“ trečiadienį 18.30 val. tiesiogiai per DELFI.LT arba LKL.LT. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Dainiaus Adomaičio sugrįžimas į Vilniaus „Rytą“ buvo paženklintas triuškinama pergale prieš Utenos „Juventus“, o pergalingą žygį sostinės ekipa šiandien mėgins pratęsti Kėdainiuose. „Nevėžis“ – „Rytas“ trečiadienį 18.50 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV, LNK.LT arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris