„Lietkabelis“ išgyveno dramą prieš „Dzūkiją“
K.Kavolėlio nuotr.

„Lietkabelis“ išgyveno dramą prieš „Dzūkiją“

Autorius: LKL.LT
2018-09-26

Vytenis Lipkevičius pataikė du baudos metimus likus 12 sekundžių ir padėjo Panevėžio „Lietkabeliui“ (1/1) iškovoti pirmą pergalę „Betsafe–LKL“ čempionate.

Panevėžiečiai po dramatiškos kovos 71:69 (20:18, 11:19, 22:16, 18:16) palaužė Alytaus „Dzūkiją“ (0/1).

Dar likus minutei iki mačo pabaigos rezultatas buvo lygus (67:67), bet svarbų metimą pataikė Michaelas Morrisonas – 69:67.

Po pertraukėlės sustyguotą ataką surezgė ir dzūkai – Kendricko Browno ataką metimu iš po krepio baigė Paulius Petrilevičius. 

Vis dėlto „Dzūkija“ prasižengė prieš V. Lipkevičių, kurio ranka nuo baudų linijos nedrebėjo. Per paskutines 12 sekundžių dzūkai surengė ataką, bet Paulius Danisevičius pergalę išplėšti galėjusio metimo nepataikė.

Nuo pirmų minučių į priekį išsiveržusi „Dzūkija“ kurį laiką tik epizodiškai leisdavo šeimininkams lyginti rezultatą. Nepaisant to, kad „Lietkabeliui“ buvo pavykę jį persverti, strigęs puolimas ir vos du taškai per daugiau nei keturias minutes antrame kėlinyje leido dzūkams pirmauti jau 31:22.  

Prieš pat ilgąją pertrauką ir po jos situacija tapo palankesnė „Lietkabeliui“: V. Lipkevičius pelnė 5 taškus be atsako, prisidėjo ir legionieriai, tad rezultatas tapo lygus – 53:53.

Lemiamu metu abi komandos turėjo savų problemų: „Lietkabelis“ vertėsi be tritaškių, o Egidijus Dimša „Dzūkijoje“ surinko jau penkias pražangas.

„Lietkabelis“: Mindaugas Kupšas 13, Franas Pilepičius, Donatas Tarolis ir Michaelas Morrisonas (8 atk. kam.) – po 10, Vytenis Lipkevičius 8 (7 išpr. praž., 17 n.b.).

„Dzūkija“: Paulius Petrilevičius 17, Gediminas Navickas 12, Waverly Austinas (9 atk. kam.) ir Gediminas Žalalis – po 9, Dominykas Domarkas 8.

„Pradėjome rungtynes pagal žaidybinį planą, kuris nesuveikė. Buvo labai nemalonu žiūrėti šį vaizdą. Dvi dienas ruošėmės, bet gynyba neveikė. Vėliau pakeitėme ją, išlikome kovoje, Jamaro išėjimas davė energijos ir jo nuopelnai puolime bei gynyboje – dideli. Jo dėka atsibudome ir tapome agresyvesni.

Smagu tai, kad gavome tašką, bet žaidimo kokybė netenkina“, – po mačo sakė Gintaras Kadžiulis.

„Turėjome šansų, bet jais nepasinaudojome, o „Lietkabelis“ pataikė svarbius metimus, kelis jų – Pilepičius ir Lipkevičius. Dėl gynybos savo auklėtiniams priekaištų neturiu.

Aš pats džiaugiuosi grįžęs į Lietuvos krepšinio lygą, nes jos lygis – aukštas, o krepšinis šioje šalyje labai svarbus. Lyga tobulėja, tad yra garbė dirbti čia vėl“, – kalbėjo „Dzūkijos“ strategas Andrejus Urlepas.

„Lietkabelis“ šiame mače pataikė vos vieną tolimą metimą iš 15 (6 proc.), kol „Dzūkija“ – 6 iš 24 (25 proc.).

Artūras Jomantas vis dar negalėjo padėti savo komandai dėl piršto lūžio.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris