Po ilgosios pertraukos pabėgęs „Neptūnas“ įveikė svečius iš Prienų
„Neptūno“ nuotr.

Po ilgosios pertraukos pabėgęs „Neptūnas“ įveikė svečius iš Prienų

Autorius: LKL.LT
2018-10-07

Klaipėdos „Neptūno“ (4/1) komanda papildė pergalių sąskaitą „Betsafe–LKL“ čempionate, namuose 92:67 (14:21, 29:16, 25:8, 24:22) užtikrintai nugalėjusi Prienų „Skycop“ (2/3) klubą.

Po pirmųjų dviejų kėlinių Klaipėdos ekipa turėjo 6 taškų persvarą (43:37). Po pertraukėlės „Neptūnas“ suvaržė varžovų puolimą bei startavo spurtu 12:0. Pirmuosius taškus po pertraukos „Skycop“ pelnė beveik įpusėjus kėliniui, tačiau „Neptūnas“ ir vėl surinko 9 taškus be atsako, kas leido atitolti jau triuškinančiu skirtumu – 68:43.

Paskutinės 10 minučių, nepaisant keturių „Skycop“ tolimų metimų, situacijos nebepakeitė.

Rungtynių pradžioje Martyno Gecevičiaus tolimi metimai ir komandos draugų pagalba leido „Skycop“ atitrūkti 12:4. Nors „Neptūnas“ vis bandė panaikinti deficitą, rezultatą persverti pavyko tik po atkarpos 9:0 antrajame kėlinyje – 23:21.

Kol „Skycop“ naudojosi tolimais metimais, į juos tuo pačiu atsakydavo Tomas Delininkaitis. Varžovų pražangas klaipėdiečiai taip pat išnaudojo tiksliai bei tik Ovidijaus Varanausko tolimas šūvis sušvelnino rezultatą prieš ilgąją pertrauką – 37:43.

Klaipėdos ekipai 16 taškų pelnė T. Delininkaitis (4/5 trit.), 10 – Jerai Grantas, po 8 – Kyle’as Weaveris, Simas Galdikas ir O. Olisevičius (8 atk. kam.), po 7 – Gytis Masiulis, Lorenzo Williamsas (1/7 trit.) bei Laimonas Kisielius.

Prienų klubą į priekį vedė 21 tašką surinkęs Mindaugas Lukauskis (3/9 trit.), 11 pelnė Michaelas Bruesewitzas, 9 – M. Gecevičius (3/8 trit.), po 7 – Gintaras Leonavičius ir O. Varanauskas.

„Pasiteisino rungtynių planas, taikėme agresyvią gynybą, palaikėme aukštą tempą. Jei pirmoje pusėje varžovai dar bausdavo mus, tai antroje pusėje tai pradėjo nešti savo vaisių. Iš pradžių žaisti leidome tiems, kurie tą darė gerai, o jau mačą užbaigė gerai žaisdami visi – tiek jauni, tiek seni“, – kalbėjo „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis.

„Žaidžiame kaip tie linksmieji kalneliai. Gynyboje praleidžiame per daug taškų, Šiauliuose praleidome 90, prieš kitas komandas – taip pat daug. Bet turbūt visiems aišku, kodėl ta bėda yra. Ir šiandien varžovai perėmė 16 kamuolių – įsivaizduokite. Tegul 10 iš jų pasibaigia greitais taškais ir jau bus 20 taškų. Taip žaisti savo malonumui negalima.

Turime patyrusių žmonių, tačiau jaunatviškumo mums trūksta. Mums reikia žmonių, kurie bėgtų į priekį ir temptų komandą paskui save“, – sakė „Skycop“ treneris Virginijus Šeškus.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris