Problemų po pertraukos turėjęs „Nevėžis“ išsivežė pergalę iš Marijampolės
LKL/BNS nuotr.

Problemų po pertraukos turėjęs „Nevėžis“ išsivežė pergalę iš Marijampolės

Autorius: H. Augustynas
2018-10-09

Kėdainių „Nevėžio“ ekipa Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą pradėjo sudėtinga pergale Marijampolėje. „Nevėžis“ po atkaklios kovos 82:75 (28:17; 16:19; 19:26; 19:13) susitvarkė su Marijampolės „Sūduva–Mantinga“ ir įgijo 7 pranašumą prieš atsakomąjį susitikimą.

Pirmajame turnyro etape komandos tarpusavyje žaidžia dvejas rungtynes, o geresnį taškų santykį po jų turinti ekipa patenka į kitą etapą. Atsakomosios šios poros rungtynės vyks spalio 16 dieną Kėdainiuose.

„Pradėjome rungtynes buvome susikoncentravę, tačiau Marijampolė žaidė gerai, – teigė „Nevėžio“ strategas Ramūnas Cvirka. – Kaip mes leidome jiems žaisti, taip jie ir žaidė. Mes leidome jiems mesti, o jie pataikė ir pajautė ritmą.

Kritome į kelias duobes. Turėjome 16 taškų persvarą, tačiau prasidėjo keitimai, buvo koncentracijos stoka. Buvo daug neprotingo žaidimo, daug klaidų. 18 klaidų tikrai yra per daug mūsų komandai žaidžiant su Marijampole.“

Svečiai iš Kėdainių jau pirmajame kėlinyje spurtavo 9:2 ir įgijo solidų pranašumą (20:13). Apsukų iki ketvirčio pabaigos nemažinęs „Nevėžis“ po pirmųjų 10 minučių pirmavo 28:17.

Vis dėlto marijampoliečiai taip lengvai pergalės atiduoti nesiruošė ir į ilgąją pertrauką išėjo turint vienaženklį deficitą – 36:44.

Po pertraukos aikšės šeimininkai įsijungė aukštesnę pavarą, surengė spurtą 11:1 ir persvėrė rungtynių rezultatą (47:45). Vis dėlto prieš paskutines 10 rungtynių minučių minimalų pranašumą turėjo svečiai iš Kėdainių – 63:62.

Vis dėlto „Nevėžio“ spurtas 9:3 leido svečiams kiek lengviau atsikvėpti rungtynių pabaigoje (80:72). Per likusį laiką „Sūduvai-Mantingai“ nepavyko atkurti intrigos ir praėjusį sezoną NKL finaliniame ketverte žaidę marijampoliečiai atsidūrė besivejančiųjų vaidmenyje.

„Pradžioje paleidome varžovus į priekį. Jauna komanda, tai šiek tiek jaudinosi, – teigė marijampoliečių treneris Rytis Vaišvila. – Gerai, kad pavyko atsitiesti, pasivyti ir sugrįžti į rungtynes. O po to jau rungtynės klostėsi taškas į taškas. Kalbėjome prieš rungtynes, kad jų stiprioji pusė yra tritaškiai, kad turime nuo jų apsisaugoti, bet mes to nepadarėme. Jie įmetė 13 tritaškių, kas, manau, kad yra daug.“

„Sūduva–Mantinga“: Edvinas Jezukevičius 18 (8 atk. kam., 29 n.b.), Justinas Jogminas 14 (7 atk. kam.), Aurimas Urbonas 11, Žygimantas Šimonis 9.

„Nevėžis“: Chauncey Collinsas 18, Valdas Vasylius 13, Simas Buterlevičius 11, Gabrielius Maldūnas 10 (6 atk. kam.), Aidas Einikis 9.

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris