„Rytas“ dramatiškai išnešė sveiką kailį Alytuje
LKL/BNS nuotr.

„Rytas“ dramatiškai išnešė sveiką kailį Alytuje

Autorius: LKL.lt
2018-10-13

Vilniaus „Ryto“ (4-1) krepšininkai buvo priversti paprakaituoti, tačiau perėmę iniciatyvą ketvirtajame kėlinyje sugebėjo išvargti pergalę išvykoje.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai 79:73 (18:24, 20:16, 17:24, 24:9) palaužė atkaklų Alytaus „Dzūkijos“ (2-3) komandos pasipriešinimą.

„Rytas“ tris kėlinius atsilikinėjo, tačiau ketvirtajame kėlinyje favoritai galiausiai susiėmė ir pasinaudoję varžovų nuovargiu išplėšė iš jų rankų pergalę.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė 18 taškų pelnęs Eimantas Bendžius. D.J. Seeley pridėjo 13 taškų. „Dzūkijai“ 15 taškų surinko Kendrickas Brownas.

Buvusio „Ryto“ legionieriaus K. Browno ir Mato Jogėlos vedami alytiškiai svečius iš sostinės pasitiko įspūdingai – pirmajame kėlinyje jie pademonstravo itin solidžią gynybą ir patys pataikę 7 tritaškius pabėgo į priekį 23:14.

Antrojo ketvirčio pradžioje jau eilinį tritaškį smeigęs M. Jogėla padidino šeimininkų persvarą iki dviženklės (32:22) ir nors „Rytas“ netrukus pradėjo mažinti atsilikimą, „Dzūkija“ prieš pertrauką liko priekyje 40:38.

„Ryto“ situacija nesitaisė ir po pertraukos. Vilniečiams niekaip nesisekė persverti rezultato, o prieš lemiamą ketvirtį „Dzūkija“ vėl kiek atitrūko – Dominyko Domarko tritaškis paskutinę ketvirčio sekundę leido pirmauti 64:55.

Ketvirtajame kėlinyje alytiškių jėgos išseko. Dėl viršyto asmeninių pražangų limito pasirodymą baigė Egidijus Dimša ir Gediminas Žalalis, o pranašumą po krepšiais įgijęs „Rytas“ spurtavo 18:1 bei persvėrė rezultatą 73:65.

Po itin nesėkmingos atkarpos Andrejaus Urlepo kariauna nepalūžo. Paskutinę minutę dzūkai priartėjo 71:75, o likus žaisti 34 sekundes K. Brownas smeigė įspūdingą tritaškį, kurio teisėjai po vaizdo peržiūros nusprendė neįskaityti. Mindaugas Girdžiūnas netrukus sumetė baudų metimus, o Alytaus ekipai išsigelbėti laiko jau nebeliko.

Rungtynės prieš buvusią komandą itin nemaloniai susiklostė „Dzūkijos“ veteranui Artūrui Jomantui, kurio lūpa po D.J. Seeley smūgio alkūne pasruvo krauju. Puolėjas po itin skausmingo susidūrimo buvo išvežtas į ligoninę, kur lūpa jam buvo susiūta. Krepšininkas per pertrauką sugrįžo į areną.

Sostinės ekipos gretose debiutavo naujokas Manny Harrisas. 6 minutes ant parketo praleidęs amerikietis pataikė abu mestus dvitaškius ir pridėjo atkovotą kamuolį.

„Gerai, kad iškovojome pergalę. Mes negalime netikėti žaidybiniu planu. Varžovai rungtynių pradžioje pataikė iš visur, bet mes negalime dėl to pradėti priiminėti blogų sprendimų gynyboje“, – po mačo sakė D. Adomaitis.

Tuo metu „Dzūkijos“ treneris Andrejus Urlepas po rungtynių pastebėjo, kad jo auklėtiniams teisėjai skyrė gerokai daugiau pražangų (29-20) ir leido mesti gerokai mažiau baudų metimų (11-32).

„Nėra normalu, kad tokiose įtemptose rungtynėse žaisdami namuose matome tokį didelį baudų metimų skirtumą ne savo naudai. Daug švilpukų buvo abejotini, vietoje varžovų žingsnių jie švilpdavo mums pražangas.

Vilniečiai gaudavo baudų metimus už kiekvieną kontaktą, o mes iš teisėjų negavome nieko“, – apmaudą liejo A. Urlepas.

„Dzūkija“: Kendrickas Brownas 15, Matas Jogėla 14, Dominykas Domarkas 13, Gediminas Žalalis 10.

„Rytas“: Eimantas Bendžius 20, D.J. Seeley 13, Mindaugas Girdžiūnas 11, Arnas Butkevičius 9, Dominique'as Suttonas ir Evaldas Kairys (8 atk. kam.) po 8.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris