T. Delininkaitis: nuo žaidimo ant cemento iki Lietuvos rinktinės
BNS nuotr.

T. Delininkaitis: nuo žaidimo ant cemento iki Lietuvos rinktinės

Autorius: LKL TV
2018-10-24

„Klaipėda yra idealus miestas – nei per didelis, nei per mažas“, – teigė pernai į savo gimtojo miesto komandą grįžęs Tomas Delininkaitis.

Klaipėdos „Neptūno“ marškinėlius triskart Lietuvos čempionas apsivilko praėjus 14-kai metų nuo tada, kai išvyko iš uostamiesčio siekti krepšinio aukštumų.

Į savo automobilį pasisodinęs LKL TV kūrybinę grupę, 36-erių snaiperis sugrįžo į vaikystės prisiminimus.

Artimiausios „Neptūno“ rungtynės „Betsafe–LKL“
Data Varžovas Transliacija
(LT)
Transliacija
(už Lietuvos ribų)
Spalio 27 d.
17 val.
„Šiauliai“
Lapkričio 3 d.
17.00 val.
Vilniaus „Rytas“
Lapkričio 10 d.
17 val.
Kėdainių „Nevėžis“
Lapkričio 18 d. 17 val. Vilniaus „Rytas“

T. Delininkaitis grįžo prie namo, kuriame užaugo, ir nuėjo į lauko krepšinio aikštelę, kurioje padėti pagrindai krepšininko karjerai.

„Čia ne mano kiemas, tai ateidavau ir kai būdavo laisva – mėtydavau. Žaisti niekas nepriimdavo“, – prisiminė T. Delininkaitis. Jis neatsispyrė pagundai vėl paimti kamuolį į rankas ir išbandyti senųjų lankų tvirtumą.

Dabar T. Delininkaitis – vyriausias „Neptūno“ krepšininkas. Grįžęs į senąją „Neptūno“ bazę, kurioje komanda iki šiol treniruojasi, buvęs nacionalinės rinktinės gynėjas atskleidė, kad ne jis yra svarbiausia figūra rūbinėje.

„Simas Galdikas. Visur spėjantis – jis ir kapitonas, ir menedžeris, ir daktaras. Dėl to ir išrinkome jį kapitonu“, – pripažino T. Delininkaitis.

Treniruočių salėje siųsdamas į krepšį vieną taiklų metimą po kito T. Delininkaitis atskleidė, jog pirmą kartą patekus į „Neptūną“ ne pinigai jam buvo svarbiausia.

„Kontraktas tada buvo gal 400 litų, tačiau esmė buvo ne piniguose – svarbu, kad pavyko patekti į tą komandą, iš kurios galbūt pavyks pereiti į „Žalgirį“ ar tuometį „Lietuvos rytą“, pakilti į aukštesnį lygį“, – sakė klaipėdietis.

Pokalbiui pasisukus apie šeimą krepšininkas atskleidė, jog jam svarbiausia – vaikai: „Aš kartais net žmonai sakydavau – gal nevedam šiandien jų į mokyklą, nes norisi su jais pabūti, atsidžiaugti.“

Būtent šeima ir galimybė būti šalia jos buvo vienas kertinių faktorių, nulėmusių buvusio rinktinės žaidėjo pasirinkimą grįžti į Klaipėdą.

Išsamus reportažas apie „Neptūno“ gynėją – specialiame LKL TV siužete:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris