S. Galdikas – apie mikroklimatą, K. Maksvyčio išskirtinumą ir pergales prieš „Žalgirį“
LKL / BNS nuotr.

S. Galdikas – apie mikroklimatą, K. Maksvyčio išskirtinumą ir pergales prieš „Žalgirį“

Autorius: bcneptunas.lt
2018-10-26

Sunku įsivaizduoti Klaipėdos „Neptūną“ be vidurio puolėjo Simo Galdiko. Uostamiesčio ekipos simboliu tapęs 31-erių aukštaūgis net 10 iš 12 karjeros metų praleido Klaipėdoje bei prisilietė prie didžiųjų klubo pergalių.

Įspūdingų gabaritų centras 2013-aisiais su „Neptūnu“ perrašė klubo metraščius bei pirmą kartą iškovojo trečiąją vietą stipriausioje šalies lygoje. Dar po metų – sidabru papuoštas istorinis finalas.

Nors šį sezoną S. Galdikas fiksuoja antrą žemiausią karjeros rezultatą pagal praleidžiamų minučių kiekį aikštelėje (vid. 14,1), tačiau klaipėdietis išlieka būdingas sau ir viską pasveria komandinėje perspektyvoje.

„Komandos rezultatai geri, tad judame teisinga linkme, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ sakė S. Galdikas. – Jerai Grantas rodo gerą žaidimą, o aš jį pakeičiu – duodu pailsėti, papildau spragas. Kas iš to, jei vienas ar kitas žaidėjas rungtyniaus daug, bet mes pralaimėsime?

„Neptūne“ visiems bus gerai, jei rodysime rezultatą. Galbūt kažkas pasikels vertę ir sulauks didesnių klubų dėmesio? Niekas nežiūri į pralaiminčių komandų žaidėjus. Turime siekti pergalių, tuomet Klaipėdoje visiems bus gerai.“

Siekti pergalių Klaipėdos komandai po kol kas sekasi išties neblogai – „Betsafe–LKL“ pirmenybėse tarpsezonyje diržus susiveržusi Kazio Maksvyčio kariauna per septynerias rungtynes iškovojo šešias pergales bei žygiuoja pirmoje lentelės vietoje.

FIBA Čempionų lygoje – viena pergalė per tris mačus, pralaimėjimai patirti Bolonijos ir Ostendės komandoms pratęsimo ar paskutinėmis pagrindinio laiko sekundėmis.

„Neptūno“ kapitonas išskiria pergalę prieš „Žalgirį“. Per pastaruosius šešerius metus Klaipėdos ekipa šalies čempionus pranoko 12 kartų.

Nors įveikti „Žalgirį“ nėra naujiena, tačiau S. Galdikas teigia, kad tai – išskirtinė pergalė.

„Optimistiška būtų galvoti, jog „Žalgirį“ įveiksime dar tris kartus, – teigė „Neptūno“ centras. – Tai stipri ir gera komanda, o mes juos gal užklupome netikėtai. Jau ne pirmi metai, kai kauniečius įveikiame sezono pradžioje, kai jie dar nėra susižaidę ir susistygavę.

„Žalgiris“ su kiekviena diena ir su kiekvienomis rungtynėmis tobulėja, o sezono gale rodo geriausią žaidimą. Sezono pabaigoje įveikti „Žalgirį“ tampa kur kas sudėtingiau.“

Neatsiejama „Neptūno“ pergalių dalis – treneris Kazys Maksvytis, pastaruoju metu sulaukiantis vis didesnio pripažinimo. Per karjerą LKL pirmenybėse 41-erių specialistas laimėjo net 62,5 prc. žaistų mačų, o tai yra antras geriausias rezultatas tarp visų stipriausios šalies klubams dabar vadovaujančių strategų.

Šis sezonas yra jau šeštasis, kuomet S. Galdikas ir K. Maksvytis petys į petį siekia pergalių. Penki iš jų – „Neptūne“.

„Manau, kad vienas šio trenerio privalumas yra krepšinio supratimas, o kitas – mokėjimas tinkamai pasirinkti žaidėjus, kurie ilgainiui tampa lyg šeima, – dėstė S. Galdikas. – Kazys turi savo metodiką ir strategiją. Nors jos laikosi visą sezoną, tačiau atskirose rungtynėse vis pritaiko kažkokių naujų detalių, o žaidėjai jas bando įgyvendinti.“

Prie geros komandos atmosferos stipriai prisideda ir pats vidurio puolėjas, antrąjį sezoną paeiliui einantis „Neptūno“ kapitono pareigas. Dėl savo lyderio savybių komandos draugų šioms pareigoms jis buvo perrinktas vienbalsiai.

Atletas teigia, kad geras mikroklimatas yra viena pagrindinių pergalės recepto sudedamųjų dalių.

„Nesvarbu, ar kapitonas, ar ne, tačiau komandoje reikia geros atmosferos, o man patinka ją palaikyti, – dėstė „Neptūno“ kapitonas. – Toks yra mano gyvenimo būdas.

Krepšinis yra mūsų darbas, tad kas bus, jei eisime į sporto salę susiraukę? Kas bus, jei rūbinėje nesutarsime ir kariausime tarpusavyje? Nėra ką ir kalbėti – rezultatų tikrai aikštelėje nepasieksime. Ne tik aš, mes visi esame draugiški ir palaikome vieni kitus.“

S. Galdikas treniruotes Vlado Knašiaus krepšinio mokykloje pradėjo lankyti penktoje klasėje. Nors atletas niekada netikėjo, kad kada pasieks tokį lygį, tačiau didelis įdėtas darbas jį atvedė iki Klaipėdos ekipos kapitono pareigų.

„Žaidžiau, nes man tai tikrai patiko – tiek sportuoti, tiek visas komandiškumo jausmas, draugų būrys. Žingsnio po žingsnio esu čia, o tiek metų būti gimtojo miesto dalimi yra didžiulė garbė“, – užbaigė uostamiesčio ekipos centras.

Jau rytoj „Neptūnas“ mėgins pratęsti pergalių seriją iki penkių. Klaipėdiečių varžovė – pergalės skonio šį sezoną dar nepajutę „Šiauliai“. Dvikovos išvykoje startas – 17.20 val., tiesiogiai BTV kanalu.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris