„Betsafe–LKL“ sezono rekordą pagerinęs L. Williamsas privertė „Šiaulius“ likti be pergalių
LKL/BNS nuotr.

„Betsafe–LKL“ sezono rekordą pagerinęs L. Williamsas privertė „Šiaulius“ likti be pergalių

Autorius: LKL.LT
2018-10-27

Lorenzo Williamsas sužaidė geriausias karjeros rungtynes „Betsafe–LKL“, o jo atstovaujamas Klaipėdos „Neptūnas“ (7/1) svečiuose 98:88 (26:27, 30:18, 19:18, 23:25) nugalėjo „Šiaulius“ (0/7).

Amerikietis per 30 minučių pelnė 27 taškus (2/3 dvit., 6/8 trit., 5/5 baud.), atliko 9 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 2 kamuolius, perėmė – 5, išprovokavo 3 pražangas, po sykį suklydo bei prasižengė ir surinko 40 naudingumo balų.

Tai – ir rezultatyviausios, ir naudingiausios jo karjeros rungtynės „Betsafe–LKL“. Taip pat 40 naudingumo balų yra ir šio sezono lygos geriausias rezultatas. Ankstesnis (37 n.b.) rekordas priklausė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ lyderiui Emmanueliui Omogbo. 

„Neptūnui“ tritaškius rinko tik jis ir Tomas Delininkaitis, kuris pataikė 4 iš 4.

Simas Galdikas pelnė 18 taškų bei užfiksavo asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą.

Jei pirmajame kėlinyje komandos žengė į priekį apylygiais tempais (26:27), tai vėliau „Neptūnas“ naudojosi T. Delininkaičio tritaškiais bei L. Williamso iniciatyva bei taip atitrūko jau 56:39. Klaipėdiečiams pakako pusdevintos minutės kėlinyje, jog pavyktų pelnyti net 30 taškų.

Tempai sulėtėjo po ilgosios pertraukos. Baudų metimų dėka „Šiauliai“ atsiliko jau tik 51:56, tačiau L. Williamsas toliau rodė savo taiklumą, o lengvų taškų svečiai taip pat nešvaistė – 75:63.  

Paskutinį kartą „Šiauliai“ pabandė kabintis į rungtynes įpusėjus ketvirtam kėliniui, kai po atkarpos 9:1 priartėjo 83:88. Vis tik „Neptūnas“ deficito neišbarstė.

„Neptūnas“: Lorenzo Williamsas 27, Simas Galdikas 18, Tomas Delininkaitis 16, Osvaldas Olisevičius 14, Jerai Grantas 8, Kyle’as Weaveris 6 (5 atk. kam., 8 rez. perd.).

„Šiauliai“: Antanas Udras 18 (7 atk. kam.), Ignas Vaitkus 16, Arminas Urbutis 10 (9 atk. kam.), Cedrickas Bowenas 8, Kristupas Žemaitis (7 rez. perd.) ir Rokas Stankevičius – po 7.

Klaipėdiečiai geriau atakavo iš toli nei iš dviejų taškų zonos: tritaškių taiklumas – 58 proc. (10/17), dvitaškių – 53 proc. (24/45). 

„Šiauliai“ iš viso atkovojo 40 kamuolių, iš kurių net 19 – puolime.

„Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis, nepaisant pastabų auklėtiniams, nepamiršo pagirti L. Williamso.

„Džiaugiuosi už Lorenzo. Jis pastarosiose rungtynėse žaidė negaluodamas ir gana prastai. Dabar jis pasveiko, rodė didelį norą, šiek tiek ir varžovai užmigo bei ypatingai pirmoje pusėje leido jam mesti lengvus metimus. Tada jis juos pajautė ir kitaip žaidė“, – kalbėjo treneris.

Tiesa, jis neslėpė, jog daugiau tikisi iš Gyčio Masiulio, kuris šįkart surinko 2 taškus ir atkovojo 2 kamuolius.

„Masiulis turėtų rodyti didesnę energiją kaip jaunas žaidėjas. Po pirmos pusės buvo nulis atkovotų kamuolių, vėliau – du. Neturi žaidėjas rinktis, kad prieš „Šiaulius“ žais puse jėgos, o jau prieš stipresnes ekipas – pilna. Turi kaip tik eiti ir rinkti dvigubus dublius. Manau, jam tai bus gera pamoka kitoms rungtynėms“, – akcentavo K.Maksvytis.

„Šiaulių“ strategas Antanas Sireika pasidžiaugė dėl auklėtinių demonstruoto kovingumo bei kovos po krepšiais.

„Akcentavau, kad varžovai neimtų kamuolių po mūsų krepšiu, bet jie taip nusiteikė, kad ir patys ėjo kovoti (Šypsosi). Pagarba Urbučiui, kuris ilgą laiką nežaidęs. Man smagu, kad jie taip kaunasi“, – kalbėjo A.Sireika.

Strategas taip pat pridėjo, kad „Šiauliai“ dairosi pastiprinimo įžaidėjų grandyje. 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris