„Betsafe“ prognozė: ilga kelionė namo „Rytui“ nesutrukdys pranokti „Neptūną“
Foto: LKL / BNS

„Betsafe“ prognozė: ilga kelionė namo „Rytui“ nesutrukdys pranokti „Neptūną“

Autorius: LKL.LT
2018-11-03

Vilniaus „Rytas“ į Lietuvą grįžti vėlavo daugiau nei parą, tačiau „Betsafe“ lažybų ekspertai prognozuoja, kad sostinės klubas išlieka favoritu pranokti pirmąją vietą čempionate šiuo metu užimančius Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkus.

LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šių ir kitų 9-ojo „Betsafe–LKL“ čempionato turo rungtynių prognozę.

Trečiadienį Juodkalnijoje Europos taurės rungtynes žaidę vilniečiai Lietuva turėjo pasiekti ketvirtadienio vakarą, tačiau dėl įvairių skrydžio problemų „Rytas“ sugrįžo tik šiąnakt. Nepaisant to, Dainiaus Adomaičio kariauna pasiteisinimų neieško ir galvoja tik apie pergalę.

„Manau, kad rungtynėms būsime pasiruošę, – tinklalapiui LKL.LT sakė „Ryto“ puolėjas Arnas Butkevičius, praeityje žaidęs „Neptūne“. – Negaliu sakyti, kad jaučiasi ypatingas nuovargis. Kelionėje visada kažkiek pavargsti, tačiau turėsime visą naktį poilsiui.

Nežiūrime į kažkokius pasiteisinimus, šeštadienį norime parodyti savo geriausią žaidimą.“

26-erių puolėjas į sostinę iš uostamiesčio persikėlė praėjusio sezono viduryje, kuomet „Neptūną“ pradėjo drebinti finansinės problemos.

Penkis sezonus Klaipėdoje praleidęs A. Butkevičius pripažįsta, kad dvikovos su šia komanda išlieka ypatingomis.

„Klaipėdoje praleidau daug laiko, tad atmintyje iškyla atsiminimai. Turbūt visiems žaidėjams taip yra. Žinoma, mačas su „Neptūnu“ turi kitokią vertę“, – dėstė šį sezoną po 13,3 naudingumo balo renkantis puolėjas.

Į Vilnių uostamiesčio ekipa atvyksta būdama čempionato lyderė – 7 pergalės per 8 susitikimus. Mažai kas tikėjosi tokio galingo „Neptūno“ starto, tačiau 41-erių specialistas Kazys Maksvytis pasiryžęs ir vėl užtildyti skeptikus.

„Mes turime pakankamai gerą sezono startą, tačiau sezonas yra ilgas, tad privalome tobulėti kasdien, – tinklalapiui LKL.LT teigė klaipėdiečių įžaidėjas Lorenzo Williamsas. – Turime koncentruotis tik artėjantį mačą, nesižvalgant toliau.

Mes demonstruojame komandinį bei kietą krepšinį. Žengdami į aikštelę stengiamės dėl komandos, o ne dėl asmeninių tikslų. Komandinė dvasia ekipoje padeda mums iškovoti pergales.“

Trečiąjį sezoną Lietuvoje iš eilės rungtyniaujantis amerikietis driokstelėjo praėjusį savaitgalį, kuomet pergalingoje dvikovoje su „Šiauliais“ pagerino net keturis asmeninius karjeros rekordus LKL čempionate bei užfiksavo naują šio sezono lygos naudingumo rekordą – 40.

„Stengiuosi tinkamai dirbti treniruotėse ir būti visada pasiruošęs rungtynėse, – apie ypatingą karjeros susitikimą kalbėjo L. Williamsas. – Komandos draugai manimi pasitikėjo, tai labai padeda. Man pavyko perimti rungtynes į savo rankas.

Lorenzo Williams
Dvikova Šiauliuose yra viena ryškiausių mano karjeroje.

Nesakyčiau, kad tai įsimintiniausios karjeros rungtynės. Turėjau šansą žaisti „Betsafe–LKL“ finale, Karaliaus Mindaugo taurės finale, laimėjau Latvijos čempionatą – tai buvo labai įsimintina. Žinoma, jei kalbant tik apie naudingumą, tai dvikova Šiauliuose yra viena ryškiausių mano karjeroje.“

„Neptūno“ įžaidėjas jau žino, ką reiškia įveikti „Rytą“ – tą jis ne kartą padarė per praėjusius du sezonus atstovaudamas „Lietkabeliui“.

Tiesa, amerikietis teigia, kad pergalė šeštadienio dvikovoje nėra pirminis tikslas, L. Williamsas dairosi į tolimesnius planus.

„Visada smagu laimėti, bet mūsų tikslas turi būti gerinti žaidimą kasdien, kad sezono pabaigoje demonstruotume geriausią krepšinį, – aiškino uostamiesčio ekipos 33-ejų atakų organizatorius. – Visada smagu žaisti Vilniuje – puiki arena ir stiprus varžovas lemia, kad čia dažniausiai įvyksta puikios rungtynės.

„Rytas“ turi gerą komandoje, kurioje daug patyrusių ir kovingų žaidėjų. Negalime išskirti vieno lyderio, jie turi gilią sudėtį.“

Varžovams liaupsių negailėjo ir A. Butkevičius, pabrėžęs, kad „Neptūnas“ jau keletą metų demonstruoja puikų krepšinį.

„Klaipėdos ekipa kaip visada pavojinga, – dėstė universalus puolėjas. – „Neptūnas“ žaidžia komandinį krepšinį, matome, kad kiekvienas žaidėjas gali tapti lyderiu, o tai yra jų stiprioji pusė. Tai nesikeičia jau eilę metų, ties tuo turėsime koncentruotis ir artėjančioje kovoje.“

Arnas Butkevičius
Mes nedemonstruojame geriausio savo žaidimo.

Vilniečiai „Betsafe–LKL“ pirmenybėse per 7 susitikimus pralaimėjo tik kartą, tuo metu Europos taurės pirmąjį ratą užbaigė su 3 pergalėmis per 5 mačus.

Nors rezultatai neblogi, tačiau „Ryto“ žaidime yra ir daug taisytinų dalykų, teigė sostinės komandos žaidėjas.

„Mes nedemonstruojame geriausio savo žaidimo, nes mums vis dar nepavyksta išvengti duobių, – aiškino A. Butkevičius. – Geresnes atkarpas keičia blogesnės, o toks banguotumas išmuša iš vėžių. Stengiamės ties tuo dirbti daugiausiai bei tikimės tai išgyvendinti.“

„Betsafe“ lažybų ekspertai prognozuoja, kad vilniečiai net ir po varginančiai ilgos kelionės įrodys savo pranašumą prieš svečius iš Klaipėdos.

„Rytas“ – „Neptūnas“ šeštadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Praėjusį savaitgalį skausmingą pralaimėjimą Prienų ekipai išrašiusi Alytaus „Dzūkija“ šiandien vyksta į Utena, kur vietos „Juventus“ stengiasi atsitiesti po sudėtingo sezono starto.

„Juventus“ – „Dzūkija“ šeštadienį 17.00 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI.LT arba LKL.LT. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Panevėžio „Lietkabelis“ jau nesibaigus pirmajam čempiono ratui parodė duris vyriausiajam treneriui Gintarui Kadžiuliui, į jo vietą pakviesdamas serbą Nenadą Čanaką. Pirmasis specialisto testas laukia jau šeštadienį prieš „Nevėžį“.

„Lietkabelis“ – „Nevėžis“ šeštadienį 18.15 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI.LT arba LKL.LT. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Prienų „Skycop“ praėjusį savaitgalį patyrė antrąjį pralaimėjimą iš eilės, o strategas Virginijus Šeškus prakalbo apie komandos stiprinimą. Ilgai laukti nereikėjo bei klubą papildė aukštaūgis Tyrone‘as Nashas. Amerikietis debiutuoti gali jau sekmadienį.

„Skycop“ – „Pieno žvaigždės“ šeštadienį 17.00 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI.LT arba LKL.LT. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Antano Sireikos diriguojami „Šiauliai“ yra per žingsnį, kad pirmąjį etapą baigtų neiškovoję pergalės. Paskutiniame pirmojo rato ture Saulės miesto krepšininkų laukia čempionų išbandymas – į Šiaulius atvyksta skaudų pralaimėjimą Eurolygoje patyręs Kauno „Žalgiris“.

„Šiauliai“ – „Žalgiris“ šeštadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris