„Ryto” šturmą atlaikęs „Neptūnas“ triumfavo sostinėje
LKL/BNS nuotr.

„Ryto” šturmą atlaikęs „Neptūnas“ triumfavo sostinėje

Autorius: LKL.lt
2018-11-03

Klaipėdos „Neptūnas“ (8-1) bent iki sekmadienio tapo vienvaldžiu „Betsafe-LKL“ lyderiu. Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje 78:66 (19:16, 22:15, 18:12, 19:23) nugalėjo trečioje vietoje žengiantį Vilniaus „Rytą“ (6-2).

Pirmajame rate tik kartą pralaimėjusi uostamiesčio ekipa pasiekė jau šeštąją pergalę iš eilės. Šį kartą klaipėdiečius į priekį vedė per 24 minutes 25 taškus pelnęs (11/12 dvit.) ir 29 naudingumo balus surinkęs Jerai Grantas.

Aukštaūgių indėlio stokojusių pralaimėtojų gretose išsiskyrė Dominique'as Suttonas, kurio sąskaitoje – 23 taškai. 12 pelnė D.J. Seeley, 9 – Eimantas Bendžius.

Antrajame kėlinyje atitrūkęs „Neptūnas“ užtikrintai kontroliavo  rungtynių eigą iki ketvirtojo kėlinio. Likus žaisti 8 minutes klaipėdiečiai triuškino varžovus 65:47, tačiau šeimininkai nepasidavė.

Tolimais metimais prapliupusio Dominique'o Suttono vedamas „Rytas“ laimėjo atkarpą 19:8 bei likus žaisti kiek daugiau nei 2 minutes priartėjo 66:73. Visgi to buvo maža.

Lemiamu metu vilniečiai puldami darė vieną klaidą po kitos ir taip prarado viltis išsigelbėti. Šturmą atlaikę svečiai nuskambėjus finalinei sirenai šventė saldžią pergalę.

„Mūsų žaidimas nėra tobulas, bet yra gera, kovinga ir darbinė atmosfera. Be abejo, neliūdime, bet yra kur tobulėti, o geros emocijos ir geros pergalės stumia į priekį“, – savo komandos sėkmingą pasirodymą pirmajame rate apibūdino K. Maksvytis.

Itin nesėkmingai šios rungtynės susiklostė vienam „Ryto“ lyderių Chrisui Krameriui, kuris per 24 minutes prametė visus šešis savo metimus bei surinko -5 naudingumo balus. Neigiamai rungtyniavo ir Evaldas Kairys, kuris per 11 minučių pelnė 1 tašką ir surinko -2 naudingumo balus.

„Chrisas nėra iki galo sveikas. Iki pat rungtynių nebuvo aišku, ar jis žais. Jis vėl susižeidė paskutiniajame mače. Sakau, vis nepavyksta iki galo išsigydyti. Čia tokia problema. Žaidžiame ne iki galo išsigydę. Duosime keletą laisvų dienų ir žiūrėsime, ką pasakys daktarai“, – po rungtynių kalbėjo Dainius Adomaitis.

„Rytas“: Dominique'as Suttonas 23 (3/5 trit.), D.J. Seeley 12, Eimantas Bendžius 9, Arnas Butkevičius 7 (9 atk. kam.). 

„Neptūnas“: Jerai Grantas 25 (10/11 dvit.), Lorenzo Williamsas 10, Osvaldas Olisevičius 9, Laurynas Beliauskas 8.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris