Tarp „Betsafe–LKL“ krepšininkų socialiniuose tinkluose populiariausi užsieniečiai
LKL / BNS nuotr.

Tarp „Betsafe–LKL“ krepšininkų socialiniuose tinkluose populiariausi užsieniečiai

Autorius: V. Kazlauskas
2018-11-09

Pastaraisiais metais vis sparčiau populiarėjantis socialinis tinklas „Instagram“ yra ypatingai populiarus tarp profesionalių atletų, kurie turi galimybes jį išnaudoti savo žinomumui didinti bei svarbiems gyvenimo momentams įamžinti.

Ne išimtis ir „Betsafe–LKL“ krepšininkai: didžioji dalis Lietuvoje šiemet žaidžiančių sportininkų taip pat turi savo profilius, kuriuose rečiau ar dažniau dalinasi svarbiomis jiems akimirkomis.

LKL.LT komanda nusprendė pasižvalgyti po daugiausia sekėjų turinčius krepšininkų profilius „Instagram“.

VIRŠUJE – ČEMPIONŲ DOMINAVIMAS

Kaip ir galima tikėtis, pirmąsias pozicijas gana saugiu atstumu yra užėmę keturi Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Visiškas lyderis, artimiausius persekiotojus lenkiantis daugiau nei pustrečio karto, yra kauniečių naujokas Derrickas Waltonas Jr. Amerikietį šiame socialiniame tinkle seka apie 65,7 tūkstančio žmonių.

Trejetuke savo pavardes gali rasti dar du šalies čempionų užsieniečiai – prancūzas Leo Westermannas ir amerikietis Aaronas White'as. 

Įdomu tai, jog penketuke – net trys krepšininkai, kurie į „Betsafe–LKL“ atvyko sezonui įsibėgėjus. Be D. Waltono Jr ir L. Westermanno, sąraše yra ir Vilniaus „Ryto“ naujokas, šviežiai prie komandos prisijungęs kroatas Rokas Stipčevičius – jis gali pasigirti maždaug 16,4 tūkstančio sekėjų. 

TOP 15 populiariausių „Betsafe–LKL“ krepšininkų „Instagram“ tinkle
Vieta Žaidėjas Klubas Sekėjai
1. Derrickas Waltonas Jr „Žalgiris“ ~65,7 tūkst.
2. Leo Westermannas „Žalgiris“ ~25 tūkst.
3. Aaronas White'as „Žalgiris“ ~23,1 tūkst
4. Paulius Jankūnas  „Žalgiris“ ~21,4 tūkst.
5. Rokas Stipčevičius „Rytas“ ~16,4 tūkst
6. LaBroliai* „Skycop“ ~16,3 tūkst
7. Antanas Kavaliauskas „Žalgiris“ ~15,3 tūkst.
8. Jamaras Wilsonas „Lietkabelis“ ~11,8 tūkst.
9. Kennethas Gainesas „Juventus“ ~10,6 tūkst.
10. Edgaras Ulanovas „Žalgiris“ ~10,2 tūkst.
11. Nate'as Woltersas „Žalgiris“ ~9,5 tūkst.
12. Thomasas Walkupas „Žalgiris“ ~9,3 tūkst.
13. Justinas Wattsas „Pieno žvaigždės“ ~8,5 tūkst.
14. Emmanuelis Omogbo „Pieno žvaigždės“ ~8,1 tūkst.
15. Dominique'as Suttonas „Rytas“ ~8 tūkst.

LKL.LT pateikia daugiausia sekėjų „Instagram“ tinkle turinčių lygos krepšininkų penkioliktuką, jame – šešių klubų atstovai. 

Sąraše – ir broliai Lavrinovičiai, kurių bendras profilis LaBroliai rikiuojasi šeštoje vietoje.

Vis dėlto broliai šiuo metu aktyvią savo veiklą yra perkėlę į kitą profilį, kuriame informacija dalinamasi angliškai – LavTwins.

Reikia paminėti, jog šis puslapis buvo įkurtas vos prieš mėnesį, tad įspūdingais skaičiais kol kas pasigirti negali (~3 tūkstančiai sekėjų) ir į penkioliktuką šiuo metu nepatenka.

ĮPROČIAI SOCIALINIUOSE TINKLUOSE – SKIRTINGI

Matant krepšininkus socialiniuose tinkluose galima pastebėti ir tai, jog jų elgesio tendencijos skiriasi.

Visų pirma į akis krinta tai, jog kai kurių krepšininkų profiliai nėra atviri – tai reiškia, jog sirgaliai, norintys sportininką sekti, turi gauti profilio savininko patvirtinimą.

Bene ryškiausias to pavyzdys – lyderiaujantis D. Waltonas Jr. Tiesa, tai labiau išimtis iš taisyklės, nes įprasta praktika rodo, jog profiliai yra paliekami atviri.

Socialinių tinklų ekspertai sako, kad privatus profilis gali būti tarsi papildomas masalas priversti vartotoja paspausti mygtuką „sekti“ – tik po šio paspaudimo nuotraukos gali būti matomos.

Skirtingas ir krepšininkų socialiniuose tinkluose talpinamas turinys. Vieni savo profiliuose dalinasi daugiausia krepšinio momentais, tarp tokių – P. Jankūnas, Martynas Echodas, L. Westermannas ar Mindaugas Lukauskis.

Kiti šia platformą labiau išnaudoja svarbių akimirkų kaupimui – figūruoja laikas su šeima, laisvalaikis ar kelionės. Šioje kategorijoje išskirti galima Dominiką Mavrą, Martyną Gecevičių, Arminą Urbutį, Martyną Varną.

Galima pamatyti, jog daugiausiai sekėjų turintys sportininkai vieno konkretaus kelio pasirinkę nėra ir geba derinti tiek profesinį, tiek ir asmeninį gyvenimą. 

„Betsafe–LKL“ komandų lyderiai pagal sekėjų skaičių
Vieta Žaidėjas Klubas Sekėjai
1. Derrickas Waltonas Jr. „Žalgiris“ ~65,7 tūkst.
2. Rokas Stipčevičius „Rytas“ ~16,4 tūkst.
3. Jamaras Wilsonas „Lietkabelis" ~11,8 tūkst.
4. Kennethas Gainesas „Juventus“ ~10,6 tūkst.
5. Justinas Wattsas „Pieno žvaigždės“ ~8,5 tūkst.
6. Kšištofas Lavrinovičius „Skycop“ ~6,7 tūkst.
7. Waverly Austinas „Dzūkija“ ~6,6 tūkst.
8. Andre Hollinsas „Nevėžis“ ~5,5 tūkst.
9. Christianas Terrellas „Šiauliai“ ~3,1 tūkst.
10. Gytis Masiulis „Neptūnas“ ~3 tūkst.

Galima išskirti ir tai, jog ne visi krepšininkai socialiniuose tinklams skiria vienodai laiko.

Pavyzdžiui, „Ryto“ kapitonas Chrisas Krameris „Instagram“ neaktyvus jau dvejus metus, tačiau pagal populiarumą patektų tarp 25 „Betsafe–LKL“ krepšininkų. 

Vienas populiariausių lygos žaidėjų N. Woltersas šiemet įkėlė tik tris nuotraukas, su „Žalgirio“ marškinėliais jokios nuotraukos nerastumėte ir Th. Walkupo profilyje.

Itin aktyvus socialinėje erdvėje – brolių Lavrinovičių profilis.

Bent kelis kartus per mėnesius po nuotrauką įkelia Simas Jasaitis, dažnai socialiniame tinkle lankosi ir „Stories“ skiltį pildo M. Grigonis, Chauncey Collinsas, Vytautas Šulskis.

Akivaizdu, kad „Žalgirio“ klubo atstovai taip pat supranta socialinių tinklų svarbą ir pasiekia susitarimą su krepšininkais, kad po svarbių pergalių šie gerbėjams padėkotų socialinėje erdvėje, tai viena priežasčių, kodėl žalgiriečių populiarumas didžiausias.

POPULIARĖJA IR TARP TRENERIŲ

Vis sparčiau „Instagram“ virusas plinta ir tarp Lietuvos klubų trenerių. Šiuo metu savo profilius turi lygiai pusė visų „Betsafe–LKL“ klubų strategų.

Populiarumu visus likusius trenerius kartu sudėjus ryškiai pranoksta Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius. Jis gali pasigirti įspūdinga gerbėjų baze, kuri šiuo metu siekia net ~62,9 tūkstančius žmonių. Tokią auditoriją Š. Jasikevičius užsigaugino per kiek daugiau nei metus – nuo 2017 m. liepos. 

„Žalgirio“ treneris su sirgaliais dalijasi asmeninio gyvenimo nuotraukomis kartkartėmis profilį papildydamas ir džiaugsmingomis akimirkomis iš „Žalgirio“ stovyklos.

Artimiausias Š. Jasikevičiaus persekiotojas – Vilniaus „Ryto“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis. Tiesa, jo atsilikimas nuo lyderio yra gana didelis – šiuo metu D. Adomaitis turi ~6,9 tūkstančius sekėjų per beveik tokį pat laiką kaip Š. Jasikevičius.

Vis dėlto skirtingai nei „Žalgirio“ treneris, „Ryto“ ir Lietuvos rinktinės strategas savo profilyje dažniau dalijasi vaizdais iš darbo vietos.

Trys kiti lygos treneriai į „Instagram“ įžengė tik šią vasarą ir labai įspūdingais sekėjų skaičių rodikliais didžiuotis kol kas negali. 

Prienų „Skycop“ treneris Virginijus Šeškus šiuo metu turi beveik tūkstantį sekėjų, „Šiaulių“ stratego Antano Sireikos ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių" atstovo Gedimino Petrauko sekėjų skaičius vos perkopęs 500. 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris