„Pieno žvaigždės“ dar turės verstis be E. Omogbo
LKL / BNS nuotr.

„Pieno žvaigždės“ dar turės verstis be E. Omogbo

Autorius: LKL.lt
2018-11-29

Pėdos traumą lapkričio viduryje patyręs Emmanuelis Omogbo į aikštę grįžti turėtų gruodžio viduryje.

Vienas naudingiausių „Betsafe–LKL“ krepšininkų trumpam išvyko į JAV ir konsultavosi su medikais, rytoj aukštaūgis grįš į Pasvalį.

Krepšininko teigimu, į aikštę jis turėtų grįžti po maždaug trijų savaičių. „Pieno žvaigždžių“ treneris Gediminas Petrauskas viliasi, kad sugrįžimas įvyks anksčiau.

„JAV jam įdėtas įtvaras, grįžęs jis tęs reabilitaciją, – LKL.lt sakė G. Petrauskas. – Kitą trečiadienį vyks patikrinimas. Nemanau, kad sugrįžimo reikės laukti tris savaites.“

E. Omogbo pėdos traumą patyrė lapkričio 18 d. per rungtynes su Panevėžio „Lietkabeliu“, kurios pralaimėtos 63:94. Po savaitės be savo lyderio „Pieno žvaigždės“ 68:109 neprilygo Kauno „Žalgiriui“.

Puolėjas šį sezoną renka po 14,1 taško (1 vieta lygoje) ir 5,9 atkovoto kamuolio (4 vieta lygoje). Pagal naudingumą – 17,4 balo – jis lygoje yra antras.

„Išimkite bet kurios komandos naudingiausią ir rezultatyviausią žaidėją, manau, bus didelė netektis. Ne išimtis ir mums, – sakė G. Petrauskas. – Trūksta ir traumuoto Ivaro Žvigurio, kurio situacija aiškesnė gali tapti rytoj.“

I. Žviguris dėl širdies problemų nežaidžia jau mėnesį, šį sezoną jis renka po 8,4 taško.

„Pieno žvaigždės“ kol kas lieka su 9 sveikais žaidėjais, tarp jų – 17-metis Redas Venclovas, žaidžiantis tik epizodiškai. Komanda nuo sezono pradžios ieško aukštaūgio.

Kitą trečiadienį bus traukiami Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyro burtai ir „Pieno žvaigždės“ sužinos, su kuo teks kovoti ketvirtfinalyje. Galimi varžovai keturi: Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Rytas“, Klaipėdos „Neptūnas“ ir „Lietkabelis“.

Pastarosiose rungtynėse „Pieno žvaigždės“ neprilygo „Žalgiriui“ ir „Lietkabeliui“, bet treneris sako, kad dar anksti kalbėti apie komandų pajėgumą.

„Visos komandos norės išvengti „Žalgirio“, tada „Ryto“, tada „Neptūno“, – sakė G. Petrauskas. – Taip, „Lietkabeliui“ pralaimėjome išvykoje, bet nugalėjome namie. Dar anksti sudėlioti taškus.“

KMT burtai bus traukiami trečiadienį „Siemens“ arenoje per rungtynių tarp „Ryto“ ir „Lietkabelio“ didžiąją pertrauką. Šį sezoną finalo ketverto turnyras vasario 16-17 d. vyks Vilniuje, bilietus į renginį jau dabar galima įsigyti Tiketa.lt.

„Bet kas iš tų keturių komandų yra stipresnis, varžovai bus favoritai ir mažiausiai šansų nugalėti „Žalgirį“, tad norėsis jo išvengti“, – pabrėžė G. Petrauskas.

Po FIBA lango „Pieno žvaigždžių“ gruodžio 8 d. namie lauks Prienų „Skycop“, gruodžio 16 d. taip pat namie – „Šiauliai“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris