Nervų karą laimėję „Šiauliai“ iškovojo antrąją sezono pergalę
LKL/BNS nuotr.

Nervų karą laimėję „Šiauliai“ iškovojo antrąją sezono pergalę

Autorius: LKL.LT
2018-12-05

Svarbią pergalę „Betsafe–LKL“ pirmenybėse iškovojo „Šiaulių“ krepšininkai. Jie namuose 98:94 (25:31, 30:17, 20:26, 23:20) įveikė Utenos „Juventus“ ekipą.

Šiauliečiams tai buvo antroji pergalė iš eilės ir pirmoji savų žiūrovų akivaizdoje – prieš tai Saulės miesto komanda namų arenoje buvo pralaimėjusi visus penkis kartus.

„Juventus“ ir vėl vertėsi be Kenny Gaineso – šis tęsti reabilitacijos išvyko į JAV ir į Lietuvą grįš po Naujųjų metų.

Pirmąją komandų tarpusavio akistatą „Betsafe–LKL“ čempionate rugsėjį Utenoje 83:78 laimėjo šeimininkai.

Rungtynių laimėtojas sprendėsi pačioje mačo pabaigoje. Likus trims minutėms taiklus Vaido Čepukaičio metimas leido uteniškiams pirmauti 88:87, tačiau netrukus sekė Kristupo Žemaičio tritaškis, į ją svečiai atsakė viena taiklia Tomo Dimšos bauda – 90:89.

Čia pat dar tris taškus pridėjo Evaldas Šaulys ir likus žaisti kiek daugiau nei minutę šiauliečiai tapo vienu metimu nepavejami – 93:89. Kitoje atakoje Arvydas Šikšnius deficitą kirto pusiau – 93:91. Neilgai trukus dvitaškiu su pražanga pasižymėjo Antanas Udras ir šeimininkai jau pirmavo 96:91.

Tačiau savo atsaką turėjo ir uteniškiai – tritaškį smeigė tas pats A. Šikšnius ir likus žaisti kiek daugiau nei 15 sekundžių šiauliečiai buvo priekyje 96:94. Pražanga stabdytas Evaldas Šaulys prie baudų linijos neklydo – 98:94.

„Kai mūsų daug kas klausė, ar per šį langą mums reikia rungtynių, aš visiems atsakiau, jog mums reikia dirbti, – po mačo kalbėjo šiauliečių treneris Antanas Sireika. – Turime kitą savo komandą, Joniškio „Delikatesą“, su kuria galime pažaisti, mums tik reikia daug dirbti. Turime pakelti savo žaidėjus iki tokio lygio, kad jie galėtų kautis su pačiais geriausiais. Kiekvieną kartą sakau, jog reikia siekti būti geresniais. Džiaugiuosi jų pažanga ir tuo, jog pagaliau laimėjome namuose.“

„Reikia suvokti, kad „Šiauliai“ dabar yra pakilime, jie nėra bloga komanda ir nesiruošia būti paskutinėje vietoje, – oponentus gyrė uteniškių treneris Žydrūnas Urbonas. – Nuo savo įprastos gynybos, kai praleisdavome po maždaug 65 taškus, šiandien tarsi perėjome ir praleidome beveik 100. Su tokia gynyba išvykoje tikėtis kažką įveikti tikrai yra sunku. Nebuvo jokio atsidavimo. Aišku, pabaigoje galėjome ir patys laimėti rungtynes, bet reikėjo tiesiog nusiimti kamuolius. Bendrai kalbant – tikrai nemanau, jog šiandien buvome verti pergalės.“ 

„Šiauliai“: Ignas Vaitkus – 20, Kristupas Žemaitis – 17 (7 rez. perd.), Cedrickas Bowenas – 13;

„Juventus“: Vaidas Čepukaitis – 18, Arvydas Šikšnius – 16 (3\7 trit.), Dovis Bičkauskis ir Martinas Geben (8 atk. kam.) – po 14;

Pirmajame kėlinyje abi komandos savo atakas dažniausias vystė per savo priekinę liniją, kur tarpusavyje konkuravo Benas Griciūnas ir Vaidas Čepukaitis. Tačiau nei viena komanda ryškesnio pranašumo susikurti nesugebėjo nei viena komanda (17:18). Vis dėlto, antrąją kėlinio pusę sėkmingiau sužaidė „Juventus“ krepšininkai, kurie po pirmojo kėlinio pirmavo 31:25.

Jau antrojo kėlinio pradžioje uteniškiai pirmavo dviženkle persvara – 38:27. Tačiau tada „Šiauliai“ sužaidė gerą atkarpą ir po Igno Vaitkaus dvitaškio su pražanga svečių pranašumas sumažėjo iki minimumo – 41:40. Kėlinio finiše šiauliečiai laimėjo atkarpą 13:2 ir įpusėjus mačui priekyje jau buvo jie – 55:48.

Trečiojo kėlinio viduryje uteniškiai sumažino deficitą iki vieno taško – 57:58. Antroje ketvirčio dalyje po dar vieno taiklaus Arvydo Šikšniaus metimo uteniškiai grąžino lygybę – 69:69. Kėlinį taikliu metimu iš vidutinio nuotolio baigė Evaldas Šaulys, o po jo šiauliečiai vėl pirmavo – 75:74.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris