Dramatiškoje kovoje „Pieno žvaigždės“ palaužė „Skycop“
LKL/BNS nuotr.

Dramatiškoje kovoje „Pieno žvaigždės“ palaužė „Skycop“

Autorius: LKL.LT
2018-12-08

„Betsafe–LKL“ pirmenybėse Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (5/8) komanda iškovojo dramatišką pergalę, namuose 96:92 (19:23, 23:20, 29:27, 25:22) palaužusi Prienų „Skycop“ (4/9).

27 taškus šiame mače surinkęs Yannickas Franke „Betsafe–LKL“ užkopė į rezultatyviausių žaidėjų sąrašo viršūnę. 

Debiutinėse savo rungtynėse Anthony Lee pataikė gyvybiškai svarbų metimą su pražanga, likus 18 sekundžių, tačiau jam taip pat buvo fiksuotas nesportinis taisyklių pažeidimas toje pačioje atakoje. Dėl išnaudoto pražangų limito prie baudų metimo linijos jį pakeisti turėjęs Kšištofas taiklus nebuvo, o Dagoberto Pena kitoje aikštės pusėje sumetė abi baudas – 94:92.

Y. Franke baudų metimais įtvirtino „Pieno žvaigždžių“ pergalę, nes per likusias 7 sekundes Mike’as Bruesewitzas dviejų savo bandymų neišnaudojo.

Mačo pirmojoje dalyje „Skycop“ buvo išsiveržusi į priekį, bet po pertraukos viskas prasidėjo kone iš naujo: per paskutinę antro kėlinio minutę pelnyti 7 taškai leido „Pieno žvaigždėms“ priartėti 42:43.  

Dar likus pusketvirtos minutės rezultatas buvo lygus (84:84), bet nesustabdytas Tomas Lekūnas jau gerino savo sezono rezultatyvumo rekordą, o Y. Franke sumetė baudas – 90:84.  Vis tik „Skycop“ neprireikė nė minutės, kad rezultatas taptų lygus, nes Martynas Gecevičius pataikė iš toli, o Ovidijus Varanauskas – dvitaškį su pražanga – 90:90.

Žygimantas Skučas į „Betsafe–LKL“ grįžo per 15 minučių pelnęs tašką (0/2 dvit., 1/2 trit.), atlikęs rezultatyvų perdavimą, sykį klydęs, perėmęs 2 kamuolius, išprovokavęs 2 pražangas, 5 kartus pažeidęs taisykles bei surinkęs -3 naudingumo balus.

A. Lee pirmosiose savo rungtynėse „Skycop“ gretose per 10 minučių pelnė 7 taškus (3/4 dvit., 1/2 baud.), atkovojo 2 kamuolius, 3 sykius suklydo, blokavo metimą, išprovokavo 4 pražangas, išnaudojo pražangų limitą ir surinko 4 naudingumo balus.

„Pieno žvaigždės“: Yannickas Franke 27, Tomas Lekūnas 20, Jay’us Threattas 12 (8 rez. perd.), Gytis Sirutavičius 11, Vytautas Šulskis 10.

„Skycop“: Martynas Gecevičius 24 (6 rez. perd.), Ovidijus Varanauskas 16 (6 rez. perd.), Michaelas Bruesewitzas 12, Kšištofas Lavrinovičius 11.

„Pieno žvaigždžių“ treneris Gediminas Petrauskas ypatingai pasidžiaugė antra rungtynių dalimi.

„Labai smagu dėl antros pusės, dėl kovos, dėl užsivedimo. Pastarąsias dvejas rungtynes stipriai pralaimėjome, tai šiandien žaidėjai namie pasijuto gerai, rungtyniavo su geru azartu, gera emocija. Nors buvo ir klaidų gynyboje, kai paleidome Gecevičių.

Kai apsiginame, žaidžiame pakankamai greitai, bet poziciniame žaidime mums dar trūksta susižaidimo. Skučui šiandien buvo labai sunku, nes per kelias dienas jis turėjo išmokti 4 ir 5 pozicijų derinius. Bet kai neturėjome jo ir Karolio po išnaudotų pražangų, Tomo žaidimas buvo fantastika“, – džiaugėsi treneris.

Tuo tarpu Virginijus Šeškus apgailestavo ir sakė nesupratęs, kodėl jo auklėtiniui buvo skirta nesportinė pražanga lemiamu metu.

„Labai gaila, kad pralaimėjome rungtynes. Padarėme klaidų, nors žaidėme palyginus normaliai“, – sakė jis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris