Be dviejų legionierių žaidęs „Lietkabelis“ išsivežė pergalę iš Utenos
LKL/BNS nuotr.

Be dviejų legionierių žaidęs „Lietkabelis“ išsivežė pergalę iš Utenos

Autorius: LKL.LT
2018-12-16

Panevėžio „Lietkabelio“ (10/4) komanda rungtyniavo be dviejų legionierių, bet nepaisant to 76:70 (15:18, 21:18, 22:20, 18:14) svečiuose palaužė Utenos „Juventus“ (6/8) ekipą.

Tris pirmuosius kėlinius abi komandos žengė koja kojon ir maksimalus pranašumas, kurį abi buvo įgavusios, siekė 6 taškus. Po didžiosios pertraukos „Lietkabelis“ ėmė kiek labiau kontroliuoti situaciją (58:56), tačiau persvara buvo trapi.

Kuomet „Juventus“ susigrąžino minimalų pranašumą (62:61), svečiai atsakė atkarpa 7:0, bet ją nutraukė Martinas Gebenas su Arvydu Šikšniumi – 66:68. Uteniškiams trūko ir taip retai mestų baudų metimų tikslumo, o likus dviem minutėms Stefanas Sinovecas pataikė svarbų dvitaškį – 74:70.

Šeimininkai, atkovoję kamuolį puolime, progų neišnaudojo, tuo tarpu Pauliaus Valinsko metimas beveik įtvirtino „Lietkabelio“ pergalę. Likus 36 sekundėms Dovis Bičkauskis tritaškio nepataikė, o po A. Šikšniaus pražangos panevėžiečiams beliko išsaugoti kamuolį likusias 13 sek.

„Lietkabelis“ rėmėsi aštuoniais žaidėjais, kadangi komandai nepadėjo legionieriai Marko Čakarevičius ir Jamaras Wilsonas. Pirmasis – patyręs čiurnos traumą, antrasis sveiksta po dantų operacijos. 

„Lietkabelis“: Žiga Dimecas 18 (6 išpr. praž.), Saulius Kulvietis 13, Vaidas Kariniauskas 10 (8 rez. perd.), Paulius Valinskas 9, Mindaugas Kupšas 8, Donatas Tarolis 7, Simas Jasaitis 6, Stefanas Sinovecas 5 (8 atk. kam.).  

„Juventus“: Martinas Gebenas ir Aleksandras Zacharovas – po 13, Dovis Bičkauskis 12 (5 atk. kam., 11 rez. perd.), Arvydas Šikšnius 10 (0/4 trit.), Karolis Guščikas 8, Vaidas Čepukaitis ir Gytis Radzevičius – po 5.

Uteniškiai metė 11 baudų metimų, iš kurių pataikė 6 (54 proc.), „Lietkabelis“ lengvų šansų taip pat daug neturėjo (7/10 – 70 proc.).

„Lietkabelį“ treniruojantis Nenadas Čanakas pasidžiaugė laimėjimu.

„Tai buvo sunki ir svarbi pergalė mums. Turėjome sunkių rungtynių atkarpą, o šiandien buvau kiek išsigandęs, nes žinojau, kad „Juventus“ žaidžia komandiškai, dalijasi kamuoliu. Pirmoje rungtynių dalyje varžovams leidome nusiimti 2 kamuolius puolime, vėliau – 12. Toks skaičius antroje pusėje buvo per didelis“, – akcentavo specialistas.

„Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas kalbėjo apie tai, kad jo komanda nekontroliavo svarbių rungtynių detalių, tarp kurių – pražangos.

„Krepšinis yra paprastas – reikia įmesti į krepšį. Mes žinojome, kad rizikavome su Taroliu ir Kariniausku, bet jie pataikė, o mūsų puslaisviai metikai neįdūrė į raudoną apskritimą.  Mes šiandien labai nekontroliavome „bonusų“: dukart prasižengti sugebėjome tik pabaigoje, kai to net nebereikėjo. Tiksliau, kai reikėjo, kad varžovai mestų baudas, bet jie to dar nedarė“, – apgailestavo treneris.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris