D. Sirvydis – apie šiurpuliukus žaidžiant su „Žalgiriu“ ir tikslą pasiekti NBA
LKL/BNS nuotr.

D. Sirvydis – apie šiurpuliukus žaidžiant su „Žalgiriu“ ir tikslą pasiekti NBA

Autorius: LKL.LT
2018-12-27

Šis reportažas buvo parodytas per BTV transliuotų rungtynių ilgąją pertrauką. Šio reportažo idėją sukūrė ir ją realizavo LKL akademijos studentai. LKL akademija – socialinis projektas siekiant įtraukti jaunimą į lygos ir klubų veiklą, supažindinti su sporto vadyba, komunikacija, rinkodara ir renginių organizavimu.

Vos pernai profesionalo karjerą pradėjęs Vilniaus „Ryto“ gynėjas Deividas Sirvydis besigrumdamas tarp vyrų jaučiasi vis tvirčiau.

18–metis įspūdingais ir įsimintinais epizodais jau spėjo pasižymėti tiek jaunimo, tiek ir vyrų varžybose.

D. Sirvydis šį sezoną „Betsafe–LKL“ sužaidė 10 rungtynių – vienomis daugiau nei per visą praėjusį sezoną. Taškų vidurkis (4,9) irgi beveik dvigubai lenkia praėjusio sezono skaičius (2,8).

Jei lygintume su bendraamžiais (2000-ųjų gimimo žaidėjais), rezultatais ir aikštėje praleidžiamomis minutėmis su D. Sirvydžiu galėtų lygiuotis tik Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas Rokas Jokubaitis.

Pirmasis jaunojo Vilniaus komandos talento proveržis įvyko dar praėjusiame sezone, kai D. Sirvydžio vedami tuometinio „Lietuvos ryto“ jaunieji krepšininkai pirmiausia laimėjo aštuoniolikmečių Eurolygos atrankos varžybas Kaune, o vėliau lygių neturėjo ir finaliniame etape Belgrade. Savo lyderio indėlį turnyre išskyrė ir komandos treneris Arvydas Gronskis.

Artimiausios „Ryto“ rungtynės „Betsafe–LKL“
Data Varžovas Transliacija
(LT)
Transliacija
(už Lietuvos ribų)
ŠIANDIEN 19 val. Alytaus „Dzūkija“
Šeštadienis 17.20 val. Pasvalio „Pieno žvaigždės“
Sausio 5 d.
17.20 val.
Utenos „Juventus“
Sausio 12 d.
17.20 val.
„Šiauliai“

„Nenoriu nuvertinti kitų žaidėjų, bet Deividas tikrai buvo mūsų komandos kertinis akmuo, geresniais darė ir visą mūsų ekipą. Jis itin padėdavo tada, kai komanda turėjo problemų, buvo sunkiose situacijose.“

Pats krepšininkas gerai atsimena ir finale pataikytą lemiamą tritaškį bei šyptelėjęs atskleidė, kokios emocijos tada jį apėmė.

„Tos atakos metu visada galvojau tik apie tritaškį, o jau vėliau reikėjo sugalvoti, ką parodyti į suolelio pusę. Nusprendžiau daryti taip“, – pridėjęs pirštą prie lūpų varžovų tildymo gestą demonstravo krepšininkas. 

Sūnaus pasirodymus įdėmiai stebi ir buvęs žaidėjas bei dabartinis Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ trenerio asistentas Virginijus Sirvydis. Tiesa, panašumų tarp savo ir sūnaus žaidimo V. Sirvydis nemato daug.

„Deividas yra daug aukštesnis, techniškesnis ir driblingas visai kitoks (nors ties juo dar reikia nemažai padirbėti), bet aš tikiu, jog jo ateitis bus kitokia negu mano.“

Tiesa, V. Sirvydis neneigia, jog stebint sūnaus žaidimą netrūksta ir nerimo.

„Norisi, kad jam sektųsi rungtynėse, kad nedarytų klaidų, to itin lauki, o kiekviena klaida prideda nerimo, svarstai, kad galbūt nereikėjo to daryti, bet iš tikrųjų džiugu.“

Turbūt įsimintiniausias kol kas šio sezono rungtynes D. Sirvydis sužaidė Europos taurės mače Kazanėje prieš vietos „Unics“, kur su 17 taškų buvo rezultatyviausias savo komandoje. Pats krepšininkas teigė, jog tikrai nesitikėjo, kad pavyks gauti tiek daug žaidybinio laiko.

Dar vienas reikšmingas krepšininko epizodas – akistatos su principiniu vilniečių varžovu Kauno „Žalgiriu“. Prieš tai tik su dublerių kauniečių ekipa rungtyniavęs aštuoniolikmetis nupasakojo, koks jausmas apėmė žaidžiant savų žiūrovų akivaizdoje ir taškais prisidedant prie svarbios ir sėkmingos mačo atkarpos.

„Iš tiesų tai sunkiai apsakoma. Palaikymas tada buvo nerealus, jį jautėme kiekvienos atakos metu. Dar ir pataikyti tritaškį buvo tarsi kosmosas. Rankos truputį drebėjo, bet pavyko su tuo susitvarkyti.“

Kalbėdami apie ateities tikslus, abu Sirvydžiai sutarė – tai yra karjera už Atlanto.

„Viską reikia dar daug tobulinti – šypteli pats krepšininkas, – tačiau dar turiu daug laiko tai daryti. O kalbant apie tai, kur norėčiau save matyti – tai, be abejo, yra NBA. Norėtųsi būti lyderiu ir galbūt vienu žinomiausių žaidėjų.“

„Žinoma, tiek mano, tiek Deivido mamos, tiek ir jo paties noras yra išvykti į NBA – sūnui antrino ir V. Sirvydis. – Pirma savo darbu reikia įrodyti treneriams, kad gali žaisti daugiau minučių. Kuo daugiau žais – tuo daugiau opcijų turės ateityje.“

Plačiau apie D. Sirvydžio kelią profesionaliame krepšinyje – LKL TV ir LKL akademijos paruoštame vaizdo siužete:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris